η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Η βράβευση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Γράφει ο Πολίτη Βάιος Φασούλας, 26.10.2005

Όπως πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο, στη δυτική γκριζόμαυρη σκακιέρα των «μεγάλων» (κράμα δολοφόνων, παρανοϊκών, φασιστοσιωνιστών και λοιπών «ηγετικών» αποβρασμάτων) ένας νέος «άρχοντας» (όχι των δαχτυλιδιών) απέσπασε βράβευση από το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πρόκειται για τον περιβόητο πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος έχει αποσπάσει κι άλλα «κοσμητικά βραβεία» - επίθετα- όχι μόνο από τη χώρα του, την οποία παρέδωσε «αμαχητί» στο ξένο κεφάλαιο και στους Αμερικάνους και τη μετέτρεψε σε χώρα φτώχειας και εστία αδιανόητων παθών και δυστυχιών, όχι μόνο από τις χώρες της Ευρώπης-δυτικές και ανατολικές, οι οποίες εξαιτίας του δεινοπαθούν, αλλά και από τον κάθε υγιή σκεπτόμενο Πολίτη του Κόσμου, «δεξιό» και «αριστερό». Οι ώμοι του κ. Μ. Γκορμπατσόφ γέρνουν από το βάρος και το στέναγμα της ανθρωπότητας. Όσα «βραβεία» και να αποσπάσει ο πρώην σοβιετικός «σύντροφος» δε θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει από την ανθρώπινη κατάρα που τον ακολουθεί, από το βάρος των ευθυνών του της εσχάτης προδοσίας της χώρας του που επέφερε την παγκόσμια ταραχή, ανισορροπία και αβεβαιότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πάραυτα, όπως διαβάζουμε, στον ρου των διεθνών αποπροσανατολισμών και της αέναης αντικομουνιστικής προπαγάνδας, για όσους δεν πληροφορήθηκαν, παραθέτουμε απόσπασμα της είδησης από το «voiceofgreece.gr».

«Το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου τίμησε με το «Βραβείο Αθηναγόρα» τον τελευταίο πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσής του που έγινε σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο πρώην διευθυντής της CIA, Ελληνοαμερικανός, Τζορτζ Τένετ. Ο κ. Τένετ, παρουσιάζοντας τον τιμώμενο, ανέφερε ότι «είναι κάπως περίεργο ο πρώην Διευθυντής της CIA να μιλάει για τον πρώην πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης», επισημαίνοντας αστειευόμενος: «Ο Πρόεδρος έχει φάκελο για μένα και εγώ έχω φάκελο για εκείνον». Όσον αφορά την προσωπικότητα του κ. Γκορμπατσόφ, ο κ. Τένετ σημείωσε ότι «διακρίνεται για το κουράγιο και την ανθρωπιά του και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι ήταν ένας από τους πιο ειλικρινείς ηγέτες του κόσμου».

Ας μείνουμε λίγο περισσότερο στα της βράβευσης του κ. Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και το «έργο» του, από το «Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου» και επί τη ευκαιρία θα δώσουμε και μια άλλη διάσταση «φρέσκια», από το χώρο της Κεντρικής Ασίας, σε έναν άλλο δικτάτορα τον Ιρακινό πρώην πρόεδρο του οποίου η δίκη του ανεστάλη στο ξεκίνημά της. Θα τολμήσουμε να αντιπαραθέσουμε αυτούς τους δυο πρόεδρους Σαντάμ Χουσείν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στο ανώμαλο και απάνθρωπο από κάθε άποψη διεθνή προσκήνιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε συγχωροχάρτι στον Ιρακινό Πρόεδρο. Μόνο που η παραμονή του Πολέμου στο Ιράκ, άλλα πράγματα μας λέει.

Ασφαλώς μέσα σ' αυτή την δηλητηριασμένη αιθαλομίχλη, τα θρησκευτικά δόγματα, όπως αυτά και να λέγονται, έχουν μέγιστη ευθύνη για τη δολοφονία της ανθρωπότητας. Οι Πολίτες του Κόσμου θα πρέπει να οδηγήσουν στα δικαστικά εδώλια όλους τους παράφρονες, δήμιους και δολοφόνους της ανθρωπότητας και να τους αποδοθεί η τιμωρία των εσχάτων. Κι αυτοί είναι οι Μπλερ και Μπους, σε ό, τι αφορά τον Κόσμο και τον βραβευμένο από το «Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου», Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε ό, τι αφορά την Ευρώπη, ενωμένη και μη. Όσο για το Σαντάμ Χουσείν, αυτόν πρέπει να τον δικάσει ο Ιρακινός λαός. Αυτούς έβλαψε, ο ασύγκριτα μικρότερος δολοφόνος σε σχέση με τους διεθνής ομοϊδεάτες του, στον Ιρακινό λαό να πληρώσει. Οι δολοφόνοι του Κόσμου μας και του Πλανήτη μας βρίσκονται ανάμεσά μας. Ζουν και βασιλεύουν με τις ευλογίες των θρησκευτικών δογμάτων και τους επιβραβεύουν. «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει» λέει η σοφή παροιμία μας, και μέσα σ' αυτό το πολυδιάστατο πανηγύρι των βαρβάρων χειραγωγήθηκε και ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και βραβεύτηκε.

ΕΕ, Οκτώβρης 26 2005

www.fasoulas.de
Vaios@fasoulas.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)