η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 

 

  

Μαύρα Κόκκινα
τα μαύρα δικά τους, τα κόκκινα δικά μας

ΤΑ ΝΕΑ, 23-10-2002, Σελ.: N16, Κωδικός άρθρου: A17472N162

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τρομοκρατικό κτύπημα στην Ολυμπιάδα του 2004
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

(Να έχεις σπίτι να λες ότι είναι δικό σου και να πληρώνεις ενοίκιο για να μη σε πετάξουν έξω. Στην Αθήνα θα γίνει η Ολυμπιάδα οι Αμερικάνοι ανησυχούν γι αυτή περισσότερο από τους Έλληνες)
Στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτροπή τρομοκρατικού κτυπήματος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επικεντρώθηκαν οι πολύωρες συναντήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη CΙΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
(Δουλική συμπεριφορά ενός υπουργού; Υποτίμηση γοήτρου του ελληνικού λαού; Μάλλον έχουμε υποταχτεί στο Σιωνοφασισμό)

Στις συζητήσεις που είχε με τον Ελληνοαμερικανό αρχηγό της CΙΑ Τζορτζ Τένετ (μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ου γαρ οίδασι τι λέγουσι. Τον αρχησιωνιστή ΕΒΡΑΙΟ Τενετ, τον ντονμέ, τον ηνίοχο της παγκόσμιας δικτατορίας, μας τον παρουσιάζει για Έλληνα και μας προκαλεί προπετή γέλωτα. Αν κάθε Γιώργος ήταν και Έλληνας, τότε δεν θα αδικούσαμε τον Γιώργο Μπους;) και τους συνεργάτες του στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, και στη συνέχεια με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιταζ και τον διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής

Υπηρεσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φράνσις Τέιλορ, τέθηκαν επί τάπητος οι κίνδυνοι (μήπως γίνει αισχρό λάθος, μείνουν ακαλαφάτιστες ρωγμές, ξεφύγουν ανθρωπιστικές ιδέες και τους γίνουν αλάφιασμα) που παρουσιάζονται για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι οι (αμερικανικοί) Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς εκτίμηση των Αμερικανών είναι ότι οι Αγώνες αποτελούν κορυφαίο σύμβολο του διεθνούς (Σιωνοφασιστικού Συστήματος) και σε συνδυασμό με τον μαζικό χαρακτήρα τους προσφέρονται ως στόχος της Αλ Κάϊντα (παρακλάδι της CIA) ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. (Αν χρειαστεί να κατατροπωθούν) Οι μουσικοσυνθέτες που βρίσκονται κοντά στη ψυχή και το πνεύμα του ελληνικού λαού παραμελήθηκαν.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που χειρίζονται το θέμα της διεθνούς Τρομοκρατίας (μας ετοιμάζουν ψυχολογικά να δεχτούμε όλες τις πιέσεις τους για να προσδιορίσουν την απνευματική ποιότητα των αγώνων) τονίζουν με ανησυχία το γεγονός ότι στην Αθήνα το 2004 θα γίνουν οι πρώτοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι λόγω μεγέθους, συμμετοχής κόσμου και αθλητών, αλλά και γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας δημιουργούν συνθήκες αυξημένου κινδύνου σε σχέση με τους χειμερινούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι, οι οποίοι έγιναν στο γεωγραφικά απομονωμένο περιβάλλον των βουνών της Γιούτα όπου η πρόσβαση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. (Και τους χιλιάδες Εβραίους ποιος τους ειδοποίησε να μην πάνε στις 11 Σεπτεμβρίου στα δίδυμα;)

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την προστασία των χιλιάδων αθλητών και επισήμων, αλλά και των απλών τουριστών που θα βρίσκονται στην Ελλάδα την περίοδο των Αγώνων, συμφωνήθηκε η συνέχιση και επέκταση του προγράμματος εκπαίδευσης Ελλήνων αξιωματικών από διάφορα Σώματα, μεταξύ άλλων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Στην όλη επιχείρηση εμπλέκονται περισσότερες από 80 υπηρεσίες, ενώ οι εκπαιδευόμενοι θα ξεπεράσουν τελικά τους 45 χιλιάδες. (Δηλαδή ο Εβραίος Τενετ γνωρίζει όλα τα μονοπάτια από επίσημη πηγή αν χρειαστεί να χτυπήσει)

Οι εκτενείς συζητήσεις στην έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν περιορίσθηκαν στην προετοιμασία για τους Αγώνες του 2004, αλλά κάλυψαν ένα ευρύτερο φάσμα συνεργασίας που αφορά στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χρυσοχοΐδης έθεσε στους συνομιλητές του τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια για την αποτροπή τρομοκρατικής δράσης και τον περιορισμό του οργανωμένου εγκλήματος.(Τέτοια ν΄ ακούμε κύριε υπουργέ, και μέσα στους νάνους υπάρχουν πρωταγωνιστές)

Ο κ. Τένετ (Να το ξανατονίσουμε ότι είναι αρχησιωνιστής εβραίος για να μην το χάψει κανείς και τον πάρει για Έλληνα) και οι συνεργάτες του, όπως και οι κ.κ. Αρμιταζ και Τέϊλορ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εμφανίσθηκαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξάρθρωση της 17Ν, αφού για πολλά χρόνια ασκούσαν αυστηρή κριτική για αναποτελεσματικότητα των ελληνικών διωκτικών Αρχών και έλλειψη πολιτικής βούλησης των ελληνικών κυβερνήσεων. Δεν παρέλειψαν βέβαια να τονίσουν την ανάγκη να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανακριτική και δικαστική διαδικασία και να επιβληθούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές στους ενόχους. (Ότι παλιώνει το πετάμε)

Σε όλες τις συναντήσεις συμμετείχε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τομ Μίλερ, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα της τρομοκρατίας και κατά τις προηγούμενες θητείες του στην πρεσβεία της Αθήνας. Στην CΙΑ τον κ. Χρυσοχοΐδη συνόδευσαν μόνον ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον Γιώργος Σαββαΐδης και ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υποστράτηγος Σύρρος. (Σίγουρα αυτοί οι τρεις μόνον είναι οι μυημένοι) Κάθε νίκη τους εις βάρος της ανθρωπότητας θα είναι νίκη καδμεία.

Για τα κόκκινα
Μάγειρας
24.10.2002

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ