η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

HELLASGATE - ΕΛΛΑΣΓΚΕΙΤ
του Υποστρατήγου ε.α. K. Χ. Κωνσταντινίδη, 04. Φεβρουαρίου 2006

Η αποκάλυψη της παρακολουθήσεως των τηλεφώνων του κ. Πρωθυπουργού , των Υπουργών και άλλων Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών είναι μια σοβαρότατη προειδοποίηση όχι μόνον προς την χώρα μας, αλλά και προς τον κόσμο ολόκληρο, ότι μπήκε και επισήμως στην ζωή μας ο «BIG BROTHER». Τώρα πια το κράτος των Πολυεθνικών είναι ανεξέλεγκτο και μπορεί να επιβάλει παντού τους νόμους του, ενώ το εθνικό κράτος είναι εντελώς αδύναμο να μας προστατεύσει. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι κοντά μας, μέτοχος, στην τσέπη μας, στο σπίτι μας, στο γραφείο μας, στην επιχείρηση μας, στο αυτοκίνητο μας, στα μυστικά μας, ακόμη και στην ερωτική μας σχέση. Η χθεσινή πολύκροτη Συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών άφησε περισσότερα αναπάντητα ερωτηματικά από εκείνα που απήντησε. Επομένως, ακόμη και οι ειδικοί δεν μπόρεσαν να δώσουν σαφείς απαντήσεις στο ΤΙΣ, ΤΙ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ και ΔΙΑΤΙ, ερωτήματα βασικά για κάθε σοβαρή εκτίμηση Πληροφοριών. Και τούτο διότι κάποιοι έσβησαν τα πειστήρια του εγκλήματος. Δεν θέλω να παραστήσω τον ειδικό. Αλλά με τις γνώσεις του αξιωματικού πληροφοριών του Στρατού και εκείνες του σημερινού χρήστη Η/Υ και του τέως αξιωματικού επικοινωνιών, κρυπτογράφου και ηλεκτρονικού πολέμου, θα προσπαθήσω να προσεγγίσω το θέμα. Την αλήθεια ίσως ποτέ δεν θα την μάθουμε, αλλά μπορεί κανείς να κάνει ορισμένες διαπιστώσεις και να θέσει τα κρίσιμα εκείνα ερωτήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ορισμένα πρώτα λογικά συμπεράσματα. Από πλευράς VODAPHONE προκύπτουν τα κάτωθι εύλογα ερωτήματα, απορίες αλλά και εγκληματικές ευθύνες:

1/ Γιατί η VODAPHONE διέκοψε το λογισμικό πριν διαπιστώσει ΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ το χρησιμοποιούσε; Αν αυτό δεν είναι εγκληματική ενέργεια τότε τι είναι; Μήπως αφέλεια ή βλακεία; Όμως γνωρίζουμε ότι στις Πολυεθνικές τα διευθυντικά στελέχη είναι «αετοί», διαθέτουν άριστες τεχνικές γνώσεις και έχουν και υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης. Όπερ άτοπον να επικαλούνται αμέλεια ή βλακεία για τον διευθυντή της VODAPHONE.

2/ Γιατί η VODAPHONE, η οποία βάσει συμβατικής υποχρεώσεως έχει πρώτιστο καθήκον να ελέγχει τα μηχανήματα της(hardware) και το λογισμικό της(software) για τυχόν υποκλοπές, δεν το έπραξε και έπρεπε να έλθει η κατασκευάστρια εταιρεία ERICSON, ύστερα από εννέα μήνες να το αποκαλύψει; Επίσης θεωρούμε αδιανόητο ολόκληρη VODAPHONE να μην είχε την δυνατότητα να αποκαλύπτει παρόμοιους ιούς.

3/ Πως προήλθε η τοποθέτηση του λογισμικού υποκλοπής (ο ηλεκτρονικός κοριός); Μήπως διέθεταν τα συστήματα της ERICSON το εν λόγω λογισμικό εκ κατασκευής εν υπνώσει; Η μήπως τοποθετήθηκε από άτομο, που προσέγγισε εκ του σύνεγγυς το σκληρό δίσκο της VODAPHONE στο Χαλάνδρι; ή τέλος εστάλη εκ του μακρόθεν, με e-mail, πράγμα δύσκολο;

4/ Γιατί η VODAPHONE καθυστέρησε επί εννέα μήνες να το διαπιστώσει; Και πως γνωρίζει τον χρόνο αυτόν ότι λειτουργούσε το σύστημα υποκλοπών; Γιατί αυτοκτόνησε το στέλεχος της μια ημέρα προ της αποκαλύψεως του συμβάντος. Δεν σας φαίνεται παράξενο;

5/ Γιατί δεν ειδοποίησε, παράλληλα με τον κ. πρωθυπουργό, και τον εισαγγελέα και την θεσμοθετημένη Αρχή Ασφαλείας Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών, ως όφειλε βάσει του Νόμου; Αλλά γιατί δεν ειδοποίησε και το αρμόδιο τμήμα καταστολής ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΛΑΣ, πριν ακόμη αποσυνδεθεί το εν λόγω λογισμικό ώστε να διερευνήσουν το έγκλημα;

6/ Μήπως όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα για να καλύψουν τον υποκλοπέα, ο οποίος μπορεί να είναι είτε η ίδια η VODAPHONE, είτε κάποιος υπάλληλος της, όργανο κάποιας μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, είτε τέλος τον παραλήπτη των υποκλοπών, που κατά την γνώμην μας το πιθανότερο είναι μία από τις τρεις μυστικές υπηρεσίες, ήτοι η CIA, η Mossad, ή η Βρετανική M16.

Από πλευράς της Ελληνικής Κυβερνήσεως τα ερωτηματικά είναι τόσα πολλά, ώστε μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενέχει σοβαροτάτη πολιτική ευθύνη χειρισμών. Το πιθανότερο δε είναι να αποκαλύπτει την μισή αλήθεια, για να μην έλθει σε σύγκρουση με τα όχι και τόσο σκοτεινά κέντρα που διέταξαν την υποκλοπή. Ωστόσο εκείνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας είναι ότι η υποκλοπή προξένησε καταστροφική βλάβη της εθνικής μας ασφάλειας.

1/ Γιατί δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί ασφαλείας του κράτους; Όλοι διαπιστώνουμε μια γενική παραλυσία, μια πρωτοφανή χαλάρωση των διωκτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και μια γενική διάλυση του κράτους, σε βαθμό ώστε τούτο να έχει παραδοθεί ολοσχερώς στο εγκληματικό παρακράτος.

2/ Μήπως όλη αυτή η καταστρεπτική πολιτική επιβάλλεται από τους κανόνες της «παγκοσμιοποιήσεως» και η κυβέρνηση αισθάνεται λόγω δεσμεύσεων αδύναμη να τους αντιμετωπίσει; Μήπως το κράτος και οι νόμοι των Πολυεθνικών είναι ισχυρότεροι των εθνικών νόμων και θεσμών και ήθελαν να μας περάσουν αυτό το μήνυμα με την υποκληπή;

3/ Γιατί δεν λειτούργησε ούτε πριν, ούτε μετά η Αρχή Ασφαλείας Τηλεπικοινωνιών με αυτεπάγγελτους ελέγχους στις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας;

4/ Γιατί η ΕΥΠ δεν αντελήφθη το συμβάν, δεδομένου ότι διαθέτει τμήμα Αντικατασκοπίας με αρμοδιότητες ελέγχου των δραστηριοτήτων ξένων μυστικών υπηρεσιών εντός της χώρας.

4/ Γιατί δεν κινητοποιήθηκαν, όταν ειδοποιήθηκε το μέγαρο Μαξίμου, όλες οι συναφείς υπηρεσίες και βοηθούμενοι από εξειδικευμένους τεχνικούς - ελεγκτές για να συνδράμουν την προανακριτική διαδικασία, αλλά τηρήθηκε του τάφου σιωπή ως χθες; Μήπως δεν επιθυμούσε η κυβέρνηση «να πιάσει την καυτή πατάτα» και σκοπίμως την άφησε να κρυώσει, ώστε να χαθούν οι απαραίτητες πληροφορίες που θα οδηγούσαν στο εγκληματικό παρακράτος; (Ο λαός μας λέει πέρσι κάηκε φέτος μύρισε)

5/ Γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να αποκλείσει το θέμα της Kατασκοπίας, ενώ όλα δείχνουν ότι είναι «καραμπινάτη» υπόθεση Kατασκοπίας σε βάρος του δευτέρου τη τάξη πολιτειακού παράγοντος της χώρας, που έχει στα χέρια του ολόκληρη την Εκτελεστική Εξουσία; Αν είχαν διαταχθεί εγκαίρως οι έλεγχοι πιθανόν να μας οδηγούσαν στο ΠΟΙΟΣ το έκανε, ΤΙ έκανε, ΠΟΥ ήτο το τελικό κέντρο ακροάσεων, ΠΟΤΕ έγινε και σε τι χρονικά διαστήματα ενεργοποιείτο το σύστημα, ΠΩΣ μπήκε το λογισμικό υποκλοπής και πως ενεργούσαν οι δράστες και τέλος ΔΙΑΤΙ το έκαναν. Τι επιζητούσαν (ήτο πολιτική ή οικονομική κατασκοπεία); Oλα όμως οδηγούν στην περιοχή της Αμερικανικής και της Βρετανικής Πρεσβείας, την κρίσιμη εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, που δρούσε ανανενόχλητος ο «Μεγάλος Αδελφός» δήθεν για να μας ασφαλίσει .Στην πράξη όμως μας περνούσε τις αλυσίδες της σκλαβιάς με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Είναι αλήθεια ή όχι ότι το λογισμικό της ΕΥΠ είναι Ισραηλινής προελεύσεως; Είναι αλήθεια ή όχι ότι προμηθευόμαστε ηλεκτρονικό υλικό των Ε.Δ από την ίδια χώρα; Και αν ναι, είναι τούτο προς όφελος της εθνικής μας ασφάλειας; Και ερωτάται η Κυβέρνηση: Ποιος ο λόγος να πληρώνουμε τεράστια ποσά για τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όταν αυτές είτε αδρανούν, είτε είναι ανίκανες να μας προστατεύσουν; Μήπως πρέπει ο Έλλην πολίτης να πάρει στα χέρια του την ασφάλεια του; Το τελευταίο ερώτημα είναι και το πλέον κρίσιμο: Μπορεί η κυβέρνηση να προστατεύσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας και την ζωή του Ελληνα πολίτη; Διαθέτει την Πολιτική Βούληση ; Ως τώρα απέδειξε με έργα το αντίθετο. Αν δεν μπορούν οι αρμόδιοι να μας φυλάξουν καλύτερα να πάνε στα σπίτια τους. Στις Ένοπλες Δυνάμεις όλοι γνωρίζουν ότι «ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» Τέλος το Ελληνικό Κράτος και οι παρακολουθούμενοι πολίτες πρέπει να διεκδικήσουν βαρύτατες αποζημιώσεις από την VODAPHONE. Το αξίζει.

http://eblog.gr/AMFIKTYON

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)