η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           
η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Barak Obama
Γιατί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαύρος;

Δεν πρέπει κανείς να έχει αυταπάτες ό,τι εκείνα τα οποία λέει, μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικά και σωστά. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να τρομάζει τον σκεπτόμενο άνθρωπο να εκφραστεί και να συμμετάσχει στην κοινωνική δημόσια συζήτηση δημιουργικά. Πράγμα που το κάνουμε όσο το δυνατό υπεύθυνα και συνειδητά το μπορούμε.
Η Εξωτερική πολιτική, ενός λαού και κράτους, έχει βασικό της στόχο να έρθει σε επαφή με τα άλλα κράτη και τους λαούς της υφηλίου για να συνεννοηθεί μαζί τους σε μια κοινή γλώσσα πάνω στα κοινά προβλήματα.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα προβλήματα: όπως το Περιβαλλοντικό, το Πληθυσμιακό, το Ενεργειακό, το Οικονομικό. Το πρόβλημα της Υγείας. Προβλήματα που έγιναν αισθητά εδώ και πενήντα χρόνια και που σήμερα υποχρεώνουν τους λαούς και τα κράτη του πλανήτη να δώσουν την από κοινού λύση σ΄ αυτά, στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Οι Η.Π.Α μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ουσιαστικά αρνήθηκαν να συμβάλουν στην από κοινού προσπάθεια με τους άλλους λαούς για τη λύση αυτών των καυτών προβλημάτων. Αφού κάθισαν στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων» χρησιμοποιώντας τη μοναδική γλώσσα, εκείνη της βίας.
Κάτω από τη σκιά του «Ψυχρού Πολέμου» απομόνωσαν οικονομικά το νεογέννητο Σοσιαλιστικό Σύστημα της ΕΣΣΔ και την οδήγησαν στην κατάρρευσή της. 'Ανοιξαν μέτωπο με την Κορέα, το Βιετνάμ, τη Καμπότζη. Υποστήριξαν, τα ρατσιστικά κινήματα και τα φασιστικά καθεστώτα, όπως εκείνα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας. Πέρασαν σε δολοφονική εκστρατεία πολιτικών προσωπικοτήτων. Επέβαλαν δεκάδες δικτατορίες, σ΄ όλους τους Ηπείρους, στις οποίες συνυπολογίζεται και η δικτατορία στην Ελλάδα. Ανατίναξαν τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την, σκόπιμα από τους ίδιους οργανωμένη τρομοκρατία, δολοφονώντας τρεις χιλιάδες συμπολίτες τους, για να ανοίξουν το μέτωπο κατά της Αραβικής Χερσονήσου. Αρχής γενομένης από το Ιράκ και το Αφγανιστάν με στόχο τα πετρέλαια και τους αγωγούς του γεωπολιτικού αυτού χώρου. Οι δύο εξτρεμιστικές ιδεολογίες του πλανήτη, ο Φασισμός και ο Σιωνισμός, φανερά ή κρυφά, καμουφλαρισμένες με το μανδύα του «Δημοκρατικού Καπιταλισμού» και με ακατανόητα στους απλούς πολίτες φράσεις, όπως: «Νεοφιλελευθερισμός», «Νέα Τάξη Πραγμάτων», «Παγκοσμιοποίηση», οδήγησαν και έφεραν τους λαούς και τα κράτη στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης. Στο κρίσιμο αυτό σημείο ο Μαύρος αφρικανός που ακούει στο όνομα
Barak Obama ήταν το από καιρό προγραμματισμένο κρυφό χαρτί των πολιτικών τζογαδόρων.
Ομοίωμα του οποίου ήδη κάηκε από παλαιστίνιους κατά την πρόσκαιρη επίθεση των Σιωνιστών του κράτους του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, πριν ακόμη καθίσει στο σκαμνί της Προεδρίας. Η επιλογή, προώθηση και η εκλογή του μαύρου
Barak Obama ήταν και παραμένει μια πολιτική φάρσα για να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά της παγκόσμιας πολιτικής κοινής γνώμης.

8. Ιανουαρίου 2009
Μάγειρας

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)