η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Μαύρα-Κόκκινα

Γιώργος: Βγείτε όλοι μπροστά - να προφυλάξουμε τα πισινά.

Ανασχηματισμός στο Πολιτικό Συμβούλιο με πρόσκληση στα στελέχη πρώτης γραμμής -Να πλησιάσουν τον κρατικό κορβανά που τους έχει λείψει εδώ και χρόνια-.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑ ΝΕΑ , 30/11/2006 , Σελ.: N10
Κωδικός άρθρου: A18704N101
ID: 54761

Σκληρή αντιπολίτευση, σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως-του κόμματος και όχι της κοινωνικής ανάπτυξης- μέσα στη Βουλή, επιλέγει ο Γιώργος Παπανδρέου, κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνουν οι δημοσκοπήσεις -που λένε όντως την αλήθεια-. Και στην κατεύθυνση αυτή, αναγγέλλει απόψε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου σειρά αλλαγών στην οργανωτική δομή του κόμματος ης σοσιαλιστικής κουτάλας-.

Κεφαλαιώδους σημασίας κίνηση θεωρείται η απόφασή του να ενισχύσει το σημερινό συντονιστικό όργανο-κουτάλας- με όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής, τα οποία έχουν την εμπειρία, -της χρήσης της-, τη γνώση, -της μάσας- και την αν-επάρκεια να αντιπαρατίθενται - ένας προς έναν - με τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας . -Όσον αφορά την κομματική συμμετοχή στη μοιρασιά- Η αλλαγή αυτή, που δεν επηρεάζει τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, -αφού δεν αφορά τα της ελληνικής κοινωνίας  προβλήματα-, συνιστά, όπως θα τονίσει ο κ. Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση, «αλλαγή σελίδας» για το ΠΑΣΟΚ, -που πολλοί από τους αετονύχηδες του, ούτε τρώνε μήτε πίνουν από πολιτικές κομπίνες και-  το οποίο κάνει φανερό την πρόθεσή του να τα δώσει όλα εν όψει των εθνικών εκλογών του επόμενου χρόνου, -για να δουλέψει πάλι η κουτάλα-.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο σχήμα-στα πλαίσια της παρασιτικής αυτής προσπάθειας-  θα κάνει... πρεμιέρα κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2007, την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναγορεύσει ως την πρώτη μεγάλη μάχη στην πορεία για τις εκλογές. -με στόχο να κερδίσει το πόστο του αρπάζειν-.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, -για τους παραπάνω λόγους-  είχε καλυφθεί χθες από πέπλο μυστηρίου, παρά το γεγονός ότι -ουδείς πασόκος μη γλείφτης- συγκαλείται παραμονή της κρίσιμης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. Κατά το παρελθόν οι συνεδριάσεις του οργάνου, που είναι συνήθεις τις παραμονές της σύγκλησης του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, είχαν περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.-της ψηφοθηρίας-. Χθες όμως είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία αναφορικά με την αποψινή συνεδρίαση (συνέρχεται στις 5.30 το απόγευμα), η οποία εκ των πραγμάτων προβλέπεται πολύωρη και θυελλώδης, -αφού πρόκειται για το μέγεθος και το πόστο της κουτάλας-. Βασική πηγή της τροφοδοσίας των φημών αποτέλεσε το γεγονός ότι για πρώτη ίσως φορά, οι επίσημες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υπήρξαν εξαιρετικά φειδωλές αναφορικά με το περιεχόμενο της σημερινής συνεδρίασης. Είναι ενδεικτικό ότι χθες επιδιώχθηκε να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα, -κατεργαραίων εχεμύθεια- με αποτέλεσμα να προκύψει ένα όργιο φημών σχετικά με το «τι θα γίνει στο Πολιτικό Συμβούλιο» -ποιος θα φάει ποιον;-

 Για τα κόκκινα Μάγειρας, 01.12.06
metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)