η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

  Μαύρα-Κόκκινα -  Τα κόκκινα δικά μου

Ο Γιωργάκης για πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Μάγειρας, 29.11.2005

«Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Γιώργος Παπανδρέου: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να εκλεγεί τον Ιανουάριο (σε ψηφοφορία που θα γίνει στην Αθήνα) πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της παγκόσμιας οργάνωσης των σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών και εργατικών κομμάτων..». Θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στην εκλογή ύστερα από υπόδειξη της αρμόδιας επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς». Γράφουν Τα Νέα της 21.11.05.

«Μόνο που τον υποδείξανε κάποιοι -αρμόδιοι- και ήδη είναι εκλεγμένος πρόεδρος»

«H Σοσιαλιστική Διεθνής είναι μια ιστορική αριστερή παγκόσμια οργάνωση. Mε τη σημερινή της μορφή ιδρύθηκε το 1951, αλλά οι ρίζες της βρίσκονται στο 1889, όταν ιδρύθηκε η Δεύτερη Διεθνής, μετεξέλιξη της οποίας αποτελεί η Σ.Δ. μετά την πρώτη ανασυγκρότηση το 1923 ως Διεθνούς των Eργατικών και Σοσιαλιστικών Kομμάτων. Nα σημειωθεί ότι με αγώνες της Δεύτερης Διεθνούς καθιερώθηκε η Πρωτομαγιά ως παγκόσμια ημέρα του εργατικού κινήματος (1889) και η 8η Mαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (1910)».

«H σημερινή της δράση

Σήμερα η δράση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε παγκόσμια κλίμακα επικεντρώνεται, στην προώθηση και στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, στην υποστήριξη της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων, (όπως και στην -ειρηνική- διευθέτηση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, όπου έλαμψαν με την απουσία τους. Πολλά μέλη της συνέβαλλαν στον πόλεμο και διατηρούν στρατεύματα στις κατειλημμένες αυτές χώρες), στην επίτευξη μιας δημοκρατικής και δίκαιης παγκόσμιας διακυβέρνησης, (ελεγχόμενη 100% από τα ιχνευμονικά πλοκάμια του αδηφάγου πολεμοκάπηλου Νεοφιλελευθερισμού, εκπορευόμενου από τη λαμπερή κοσμοφιλοσοφία των Illuminati), στην εξασφάλιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υποστήριξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας των δύο φύλων και στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, (αποτελέσματα που τα βλέπουμε κάθε μέρα, όπου όλα, απ΄ το κακό στο χειρότερο πάνε). Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει δραστηριότητες μέσα από διάφορες γεωγραφικές και θεματικές επιτροπές και ομάδες εργασίας, οργανώνει συνέδρια και συναντήσεις με συγκεκριμένη θεματολογία, ενώ προωθεί τις πολιτικές και τους στόχους της με συγκεκριμένες αποστολές και αντιπροσωπίες».

Ιδού κι ένας διαμαρτυρόμενος

«Η παγκόσμια επικυριαρχία, ωστόσο, του καπιταλιστικού οικονομικού μοντέλου και οι αλυσιδωτές ανακατατάξεις που αυτό επέφερε στα εθνικά συστήματα, μας αποπροσανατόλισαν με αποτέλεσμα να χάσουμε πρόσκαιρα την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι που ανέκαθεν χαρακτήριζε τους ανά τον κόσμο Σοσιαλιστές - στο κοινωνικό πεδίο-.

Δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε πια τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τα οράματα της κοινωνικής πλειοψηφίας των παραγωγών, των δημιουργών και των απόμαχων της εργασίας. Και αυτό παρατηρείται τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στο σύνολο του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος που καλύπτουν οι σοσιαλδημοκρατικές, σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις.

Η κατάσταση που περιγράφω δεν είναι ευχάριστη. Όμως, οι μεγάλες αλήθειες απαιτούν και αντίστοιχες τομές-ρήξεις. Και οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έχουμε ανάγκη από τον προσδιορισμό μιας νέας συλλογικής ταυτότητας -(οι υπογραμμίσεις δικές μου)-

(Απόσπασμα από την ομιλία του Γραμματέα της Κ.Ε ΠΑΣΟΚ  Μιχάλη Χρυσοχοιδη στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της IUSY - Καμένα Βούρλα 23/07/2003)

Η σημερινή Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ελεγχόμενη μερίδα του πολιτικού τομέα των Illuminati-Πεφωτισμένοι, όπου ανήκουν προωθημένοι, Εθνικοί Κυβερνητικοί Ηγέτες, το ΟΗΕ, η Λέσχη Μπίλτερμπεργκ, Τριμερής Επιτροπή, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, Λέσχη Ρώμης, Ινστιτούτο Άσπεν, Βοημικός Ελαιώνας, Περιφερειακές Ομοσπονδίες, το ΝΑΤΟ. Τραπεζικές, Θρησκευτικές, οργανώσεις, Ομάδες Μυστικών Εταιρειών, όπως η Μασονία, Κρανίο και Οστά, Μεγάλη Στοά της Ανατολής, το Κοινόβιο της Σιών καθώς και μυστικές κρατικές υπηρεσίες, όπου ο κατάλογος των ονομάτων δεν έχει τέλος.

Γίνονται προσπάθειες, από τα μέσα και τα έξω, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν σύνολο, να γίνει εξάρτημα και πολιτικό αγροτεμάχιο αυτού του ανεξέλεγκτου μηχανισμού, του δικτύου του φωτός, όπως αυτοαποκαλούνται. Ήδη έχουν κάνει την ΕΕ κέντρο διαβιβάσεων των διεθνώς παράνομων ενεργειών τους, συλλαμβάνοντας γκανγκστερικά «τρομοκράτες» και να τους μεταφέρνουν στα σκοτεινά κελιά των ΗΠΑ με την Air-CIA. Σε αρκετές χώρες μάλιστα της ΕΕ διατηρούν και φυλακές, όπου βασανίζονται τα πολιτικά τους θύματα.

Γεγονός που βεβαιώνει ντοκουμενταρισμένα ότι οι «πεφωτισμένοι», σκοταδιστές έχουν δικά τους πρόσωπα, αλά Γιώργο, σε καίριες οργανωτικές θέσεις και κυβερνητικά μέλη κρατών της ΕΕ με τα οποία διαπραγματεύονται και συνεργάζονται στον κάθε ανόσιο και παράνομο τομέα.

Η Μεσογειακή Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συναντιέται σ΄ όλες τις μεσογειακές χώρες, πάντα υπό την επιτήρηση των Illuminati και επιδιώκει την απαρχή δημιουργίας μιας κοινής πολιτικής, η οποία, εννοείται, θα οδηγήσει σε συντονισμένη και συλλογική δράση, όσον αφορά την προώθηση της ανάπτυξης σε εθνικό και περιφερειακό (Μεσογειακό) επίπεδο, είχε συνάντηση στην Iσπανία στις 24-25/10/2005 με θέμα την εξέλιξη των ευρω-μεσογειακών σχέσεων.

Η απόφαση που είχε παρθεί στη συνεδρίαση εκείνη, κεκλεισμένων των θυρών για την αναρρίχηση του Γιώργου στην Προεδρία της ΣΘ, μας ήρθε σαν είδηση στις μέρες μας από την Ισπανία δια στόματος του Πρωθυπουργού της χώρας αυτής Θαπατέρο. Θα γίνουν τυπικές εκλογές εκ των υστέρων, αφού δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος και ας έχει 160 κράτη μέλη η ΣΘ.

Η Ελλάδα, όσον αφορά τον πόλεμο του Νεοφιλελευθερισμού κατά του Ισλάμ και την επιβολή της παγκόσμιας δικτατορίας, ιδιαίτερα της καντονοποίησης της Τουρκίας, γεωπολιτικά αποτελεί τον Προκρούστη του αντι-ισλαμικού μετώπου, μετά το Ισραήλ, κατά των Αραβικών λαών. Είναι καυτή ανάγκη να ελέγχεται η κυβερνητική εθνική πολιτική της Ελλάδας. Πρέπει να αναφερθεί εδώ, ότι αυτό είναι και ο βασικός λόγος που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε χρήση της ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ και μας αφήνουν αμέτοχους στις έκλογες λόγο των αποστάσεων. Αφού και μόνο οι διασκορπισμένοι 750 χιλιάδες Έλληνες Ευρωπολίτες έξω από την Ελλάδα, που δεν ανήκουν στον ελεγχόμενο χώρο του πολιτικού ρουσφετιού, είναι σε θέση να αλλάξουν την πολιτική πορεία της χώρας και να δυσκολέψουν την εφαρμογή υποχθόνιων πολιτικών σχεδίων των Illuminati στο τόσο ευάλωτο χώρο των Μεσογείων.

Κανένας έλληνας πολιτικός στο παρελθών δεν είχε τόσο συναναστραφεί και γαλουχηθεί μέσα στους Illuminati, όσο ο Γιωργάκης. Έχει τις περισσότερες επαφές με όλους τους κλάδους. Θα κάνουν το παν να τον «στέψουν» και πρωθυπουργό της χώρας μας. Και για κάθε περίπτωση έχει πάρει εντολή από τα αφεντικά του να ανανεώσει το ΠΑΣΟΚ με διορισμένα και υπάκουα μέλη για να μπορεί να υπερσκελίζει τα πολιτικά απρόοπτα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των αφεντικών του. Όσον αφορά τα οικονομικά της χώρας, για το λαό το ίδιο κάνει, ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα κυβερνάει, αφού τα οικονομικά προγράμματα προκαθορίζονται πλέον από τις Βρυξέλλες κάτω από τον έλεγχο των διεθνών οικονομικών κολοσσών του ίδιου κυκλώματος.

Ο Κ. Καραμανλής, αν θα ήθελε να μείνει στην εξουσία δεν θα έκανε λάθος, αν έδινε την δυνατότητα στους Έλληνες της ΕΕ Ευρώπης να πάρουν άμεσα μέρος στις επόμενες εκλογές με επιστολική Ψήφο ή να τους δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν σε εκλογικά κέντρα στις χώρες όπου ζουν και εργάζονται όπως το προβλέπει το Σύνταγμα.

Μπαίνει βέβαια το ερωτηματικό μπορεί να είναι οποιαδήποτε κυβέρνηση βιώσιμη χωρίς την συγκατάθεση των Illuminati;

Μάγειρας, 29.11.05

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)