η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Γερμανο-Ισραηλινά επεισόδια
Μάγειρας, 31.10.06

Απ΄ ότι διαβάζουμε, είναι άξιο σχολίου, τα επανειλημμένα «μυστήρια» επεισόδια μεταξύ του γερμανικού ναυτικού και της ισραηλινής αεροπορίας στη Μεσόγειο και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, προ των λιβανικών ακτών. Το γερμανικό ναυτικό, η συμμετοχή του οποίου έγινε σύμφωνα με την ειρηνευτική απόφαση Νο. 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 11 Αυγούστου, να περιπολεί τις ακτές του Λιβάνου, δέχτηκε επικίνδυνες εικονικές επιθέσεις από την ισραηλινή αεροπορία, γεγονός που «σοκάρισε» τη γερμανική κυβέρνηση που θεωρούσε σαν πολιτική επιτυχία τη συμμετοχή του ναυτικού της στην διεθνή ειρηνευτική δύναμη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το γερμανικό πλοίο «Alster» που δέχτηκε εικονικές επιθέσεις από την ισραηλινή αεροπορία ήταν, και παραμένει να είναι, ένα υπερμοντέρνο κατασκοπικό καράβι το οποίο δεν συμπεριλαμβανόταν στα καράβια που είχαν εγκριθεί από την παραπάνω απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ. Όπως όμως δικαιολόγησαν εκ των υστέρων οι αρμόδιοι του υπουργείου μυνας της ΟΔΓ. Το Alster βρισκόταν εκεί ως βοηθητικό σκάφος για την προστασία των άλλων σκαφών της. Το ότι οι ενοχλητικές επιθέσεις έγιναν σε διεθνή ύδατα το Βερολίνο δεν το σχολίασε δημόσια.

Εκτός της προβοκάτσιας αυτής, η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει τις πτήσεις της πάνω από το Λίβανο και μάλιστα με χαμηλές πτήσεις. Τελευταία μάλιστα οι άνδρες του ΟΗΕ υπό την διοίκηση του Γάλλου Alain Pellegrini έτρεξαν να καλυφτούν και που ο εν λόγο διοικητής απευθύνθηκε στο ΟΗΕ και ζήτησε τον εφοδιασμό των αντρών του ΟΗΕ με αντιαεροπορικά όπλα για να καλύψει την προστασία τους.

Όπως δείχνουν όμως τα τεκταινόμενα, οι προβοκάτσιες του Ισραήλ δεν θα είναι οι τελευταίες, εφόσον αυτές γίνονται με προγραμματισμένο πολιτικό πλάνο.

Ας δούμε όμως τι μπορεί να κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα παράδοξα.

Η Mossad γνωρίζει όλα τα μυστικά της CIA και για πολλά χρόνια την έλεγχε και οργανωτικά. Τον τελευταίο σιωνιστή αρχηγό της CIA G. Tenet καθαίρεσε ο αντισιωνιστής G.Bush. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν κλείσει όλες οι πόρτες πληροφοριών για τη Mossad στις ΗΠΑ. Τουναντίον η CIA, αν όχι τίποτε, λίγα γνωρίζει για τη δράση της Mossad.

Κάτι χειρότερο γίνεται με την BND (Bundesnachrichten Dienst Deutschlands - Ομόσπονδη Υπηρεσία Πληροφοριών Γερμανίας σ.σ.) η οποία είναι διαβρωμένη από τη Mossat, ενώ η BND έχει μεσάνυχτα από τη δράση της Mossad και της CIA.

Να, πως αρχίζει το σχετικό Βιβλίο του, «BND», ο Γερμανός συγγραφέας Udo Ulfkote, προκειμένου να δώσει στον αναγνώστη του μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί μεταξύ των υπηρεσιών αυτών.

Κάποτε λέει: «Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες συναντήθηκαν στην πόλη Pullach της Γερμανίας (έδρα της BND σ.σ.) για να δουν ποια από αυτές ήταν η καλύτερη.

Τους ανατέθηκε ποιος θα μπορούσε να πιάσει ένα αγριογούρουνο. Μετά από μια ώρα γυρίζει η ο μάδα της CIA με μια μάζα από κρέας χιλιοτρυπημένο από σφαίρες. Τελικά αναγνωρίζεται ότι είναι από αγριογούρουνο και παίρνει 100 βαθμούς. Μετά από δύο ώρες επιστρέφει η ομάδα της Mossad και φέρνει μια ολόκληρη οικογένεια αγριογούρουνα, σκοτωμένα με μια σφαίρα το καθένα στο κεφάλι και παίρνει 200 Βαθμούς. Όταν τελείωνε ημέρα, κατά το ηλιοβασίλεμα, έρχεται η ομάδα της BND όπου τέσσερις κροτούσαν ένα ελάφι που σπαρταρούσε κι ο ένας του φώναζε: «παραδέξου αφιλότιμε επιτέλους ότι είσαι αγριογούρουνο».

Σίγουρα η Γερμανία είναι γνώστης της αδυναμίας αυτής, που σε μεγαλύτερο μέρος είναι μια συνέχεια της ήττας της από τον τελευταίο πόλεμο και πολύ περισσότερο των ναζιστικών της εγκλημάτων και ιδιαίτερα εκείνα κατά των Εβραίων. Τώρα όμως που άρχισε πάλι να παίζει ενεργό ρόλο στην νέα παγκόσμια πολιτικοοικονομική κατανομή καιρός είναι ν΄ αλλάξουν τα πράγματα και στο χώρο των μυστικών υπηρεσιών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι πολιτικοί του Βερολίνου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πάρουν μέρος με το Ναυτικό τους στην ειρηνευτική δύναμη του Λιβάνου στα πλαίσια της οποίας προσπάθησαν σίγουρα με το κατασκοπικό τους σκάφος να ρίξουν μια μάτια στα άδυτα της Mossat η οποία απάντησε ενεργητικά.

Δεν είναι όμως μόνο απλό θέμα κατασκοπίας, το Ισραήλ δεν απέρριψε μεν τη συμμετοχή των Γερμανών και δεν το μπορούσε να το κάνει επίσημα, διότι ήταν πρόταση των ΗΠΑ, αφού η Γερμανία οικονομικά η ισχυρότερη χώρα, χωρίς ατομική βόμβα, συνθηκολογήσασα άνευ όρων παραμένει ο πιο αξιόπιστος και σίγουρος στρατιωτικός επενδυτής των ΗΠΑ, στο έργο τους να επιβάλλουν την παγκόσμιοκρατία τους, κι ας είπε «όχι», κατόπιν συνεννόησης ο πρώην ντιλετάντης καγκελάριος Schröder στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Στο διάστημα η Γερμανία έχει διπλασιάσει τη συμμετοχή του στο Αφγανιστάν και με ταυτόχρονη λογισμική συμμετοχή στο Ιράκ. Η Γερμανία δεν ήταν πολιτικά ανεκτή από την παγκόσμια κοινή γνώμη να πει δημοσία «Ναι» σ έναν επεκτατικό πόλεμο παγκόσμιας ολκής. Υπήρχε ο κίνδυνος να επικρατήσει το σλόγκαν «Οι Ναζί ξανάρχονται».

Οι σιωνιστές «φαρισαίοι», ανέκαθεν εκμεταλλευτές του εβραϊκού λαού, που έχουν προωθήσει τις οικονομικές τους σχέσεις με την Γερμανία και εκμεταλλεύτηκαν πολύμορφα και ποικιλότροπα το μετά τον τελευταίο Παγκόσμιο πόλεμο γερμανικό οικονομικό θαύμα.

Ταυτόχρονα μάσησαν τα δισεκατομμύρια αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος, δίδοντας ψίχουλα στους δικαιούχους, όπως γράφει, ο Norman G. Finkenstein, στο βιβλίο του «Die Holocaustindustrie» (Η Βιομηχανία του Ολοκαυτόματος). Κατάφεραν να γίνουν σούπερ στρατιωτική υπερδύναμη και δεν θα ανεχόντουσαν ποτέ τους Γερανούς να κάνουν ανεξέλεγκτη περιπολία στο πολεμικό γεωγραφικό τους χώρο με κίνδυνο να τους εκτοπίσουν ή να τους παραγκωνίσουν.

Κατά ένα τρόπο, η επεισοδιακή συμπεριφορά των σιωνιστών δεν ήταν μη αναμενόμενη και είπαν ξεκάθαρα στους Γερμανούς με τον πιο δυναμικό τρόπο: «εδώ που ήρθατε είσαστε υπό τον έλεγχό μας. Εμείς υπερτερούμε στρατιωτικά και θα κάνετε αυτά που θα σας υποδεικνύουμε». Και δεν ελέγχουν μόνο τοπ γερμανικό στόλο ελέγχουν ολόκληρη τη παρουσία των δυνάμεων του ΟΗΕ.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)