η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 

 

  

Μαύρα - Κόκκινα
Τα κόκκινα δικά μας τα
μαύρα δικά τους

ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γαλλία και η Γερμανία οι προκρούστες του «Ευρωπαϊκού Ουμανιστικού Καπιταλισμού,» είναι η παράφραση του οξύμωρου σχήματος των καιρών μας όπως και ο «Ουμανιστικός πόλεμος» αν ποτέ είναι δυνατόν να γίνεται πόλεμος και να είναι ουμανιστικός.
Ενωμένοι κατά του πολέμου «Όχι κατά του πολέμου βέβαια αλλά για την προάσπιση των δικών τους συμφερόντων. Αφού ο Πόλεμος με το Ιράκ θα είναι αποφασιστικός παράγοντα για τη νέα ανακατάταξη και διανομή της Παγκόσμιας Αγοράς. Στην ουσία έχουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μόνο για ευνόητους λόγους αυτός γίνεται σε ένα περιορισμένο γήπεδο αλλά το αποτέλεσμα θα επηρεάσει την παγκόσμια πολιτική και την οικονομική κατάσταση προς όφελος του νικητή.»
«Θα προσπαθήσουμε να εμφανιζόμαστε με ενιαία θέση στα διεθνή όργανα», ανέφερε η Κοινή Δήλωση που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος. Και για του λόγου το αληθές, υιοθέτησαν ήδη ενιαία θέση έναντι του Ιράκ: «Για εμάς, ο πόλεμος είναι πάντα μια ομολογία αποτυχίας και η χειρίστη λύση».
«Η Αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έχει την κακιά πείρα από τους ιστορικούς της πολέμους που γενεσιουργικό αίτιο των πολέμων εκείνων ήσαν πάλι οι άφαντοι σιωνοφασίστες που αναμοχλεύουν και τον σημερινό πόλεμο, αφού κατάφεραν να κλείσουν τον Μπους σε ιχνευμονικό κλοιό.»
Σαράντα χρόνια μετά την υπογραφή της, η Συνθήκη των Ηλυσίων, με την οποία θεμελιώθηκε ο γαλλογερμανικός άξονας, ανανεώθηκε χθες με πανηγυρικό τρόπο στα Ανάκτορα των Βερσαλλιών. Οι εορτασμοί άρχισαν με ένα κοινό υπουργικό συμβούλιο. Και ακολούθησε κοινή συνεδρίαση της γερμανικής Μπούτεσμπανγκ «Εδώ σίγουρα ο αρθρογράφος εννοεί όχι την Μπούντεσμπαγκ, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, αλλά το Κοινοβούλιο της Γερμανίας την Bundestag ή Μπούντεσταγκ. Κατά διαβολική όμως σύμπτωση λέει την αλήθεια, αφού οι σημερινοί πολιτικοί αντιπρόσωποι των κρατών είναι φερέφωνα των τραπεζικών συμφερόντων. Κατά συνέπεια στη Γαλλία συναντήθηκαν οι αντιπρόσωποι των Τραπεζών της ΕΕ που ανοίγονται ταχύρυθμα προς Ανατολάς, ήδη έχουν φτάσει στη Ρωσία και ακουμπούν την Κίνα. Ο Αντίποδας του οικονομικού τόξου οι Σιωνοφασίστες των ΗΠΑ βιάζονται να καταλαμβάνουν τα Αραβικά πετρέλαια και προκαλούν την φυσική αντίδραση των Γαλλογερμανών» και της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Μέσω της Δήλωσης με τίτλο «Η Κοινή μας Ευθύνη για την Ευρώπη», οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους στους τομείς της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας και του πολιτισμού - «Της τραπεζικής άμυνας και του καπιταλισμού εννοούν, αφού καπιταλισμός και πολιτισμός είναι αντίθετες έννοιες η μια αναιρεί την άλλη.»«ώστε να μπορέσουν οι δύο χώρες να ανταποκριθούν πλήρως στον ρόλο τους ως κινητήρια δύναμη της Ευρώπης». Η σημαντικότερη «είδηση», ωστόσο, ήρθε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Ζακ Σιράκ και του Γκέρχαρντ Σρέντερ.
«Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν την ίδια εκτίμηση όσον αφορά την ιρακινή κρίση», δήλωσε ο Σιράκ. «Αφενός, πιστεύουμε πως κάθε απόφαση ανήκει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και μόνο, αφετέρου, πως πρέπει να γίνει το παν για να αποφευχθεί ο πόλεμος». Όταν ο Σιράκ ρώτησε τον Γερμανό καγκελάριο αν είχε κάτι να προσθέσει, εκείνος απάντησε «όχι». Το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, ο Σρέντερ είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο ενός γερμανικού «ναι» στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σε μια πιθανή ψηφοφορία για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ. Η Γερμανία θα επιλέξει σε μια τέτοια περίπτωση είτε την αποχή είτε την αρνητική ψήφο. Και παρ' όλο που ο Σιράκ δεν θέλησε χθες να διευκρινίσει τι στάση θα τηρούσε αντιστοίχως η χώρα του, ο υπουργός Εξωτερικών του είχε αφήσει την Τρίτη να εννοηθεί, και σαφώς, πως η Γαλλία θα ασκήσει ενδεχομένως το δικαίωμα βέτο που διαθέτει, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Ετσι δικαιολογείται; γιατί το Ισραήλ έχει εκατοντάδες ατομικές βόμβες και τουλάχιστο εκατό από αυτές είναι στραμμένες κατά της ΕΕ συγκεκριμένα της Γερμανίας και της Γαλλίας, προς το παρόν ακόμη είμαστε (φίλοι)»
Για τα κόκκινα Μάγειρας
metanastis@t-online.de
 

ΤΑ ΝΕΑ , 23.01.2003, Σελ.: N56
Κωδικός άρθρου: A17546N563

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα

 ΑΡΧΕΙΟ