η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Προς το
Πολιτικό Γραφείο Θεόδωρου Πάγκαλου

Πειραιώς 16-18
10431 Αθήνα

Initiativkomitee Briefwahl für Griechen in der BRD e. V
40233 Dusseldorf Brunnenstrasse 18
Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου στην Ο.Δ.Γ

 

Αξιότιμε κύριε Πάγκαλε!

Το γραφείο της ΕΠΕΨ (Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου). Που προσπαθεί να πετύχει την εφαρμογή της ήδη συνταγματικά καθιερωμένης Επιστολικής Ψήφου, όσον αφορά τη συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων στις εθνικές μας βουλευτικές εκλογές. Που, αν και αποτελεί ακανθώδες κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, όντως παραμένει, για άγνωστους λόγους, ακόμη άλυτο.

Απευθύνεται Σ ΄εσάς. Αν είχατε την ευγενή καλοσύνη αλλά και την πολιτική ευθιξία, να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα τα οποία θα δημοσιευτούν στην Ιστοσελίδα www.metanastis.com .

Ερώτηση 1η .:

Σαν Βουλευτής της Ελληνικής Βουλής θεωρείτε σήμερα αναγκαία την εφαρμογή της επιστολικής Ψήφου, όσον αφορά τη συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της χώρας;

Ερώτηση 2η .:

Στη Συνθήκη του Μάαστριχτ εντοπίστηκε η αναγκαιότητα εποικοδόμησης και συνειδητοποίησης της συμμετοχής των πολιτών στη σημαντική διάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής κουλτούρας.
Δεν νομίζετε ότι η αδιαφορία και η καθυστέρηση που παρατηρείται να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα υποβιβάζει τη χώρα μας στο χώρο αυτό;

Ερώτηση 3η.:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ζητήσει από το Συμβούλιο και την Επιτροπή, όπως επίσης κράτη μέλη, να συμβάλουν με τις πολιτικές τους, ώστε να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή συνείδηση και η ευρωπαϊκή ταυτότητα του πολίτη. Αυτό δεν σημαίνει οι παρούσες κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να ενσωματώσουν πολιτικά τους πολίτες τους μέσα στην ΕΕ στον πολιτικό τους μηχανισμό; Πως εξηγείτε την αδιαφορία των σημερινών κομμάτων στο τομέα αυτό;

Ερώτηση 4η .: Η ΕΠΕΨ θεωρεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που εργάζονται και ζουν στο χώρο της ΕΕ: «περιφερειακούς μετανάστες» ή πιο συγκεκριμένα: «ετεροδημότες». Σε καμία περίπτώση όμως: «Ομογενείς» όπως τους Έλληνες της Αμερικής, του Καναδά της Αυστραλίας και της Αφρικής. Ως εκ τούτου θεωρεί αντισυνταγματική τη συμπεριφορά των σημερινών κομμάτων και κυβερνήσεων που καθυστερούν την πρακτική εφαρμογή λύσης, που θα τους έδινε τη δυνατότητα της άμεσης συμμετοχής τους στο «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στις εθνικές εκλογές. Ποια είναι η δική Σας γνώμη;

Ερώτηση 5η .: Θα μπορούσατε από τη θέση που βρίσκεστε να κάνετε επερώτηση στη Βουλή και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή που μας είχε υποσχεθεί στο Ντύσσελντορφ προ των Εκλογών, ότι θα έλυνε το πρόβλημα αν ερχόταν στην εξουσία;

Ερώτηση 6η.: Ποια θα ήταν η προσωπική σας γνώμη για την εκλογή Βουλευτών από Έλληνες ετεροδημότες της ΕΕ που θα είχαν σαν έδρα το χώρο της ΕΕ;

Ερώτηση 7η.:Δεν νομίζετε ότι το επίμαχο αυτό καυτό μας πρόβλημά, σήμερα που δεν υπάρχουν και νομικά προσκόμματα, όσον αφορά ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες Ευρωπολίτες, έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί κοινωνικές επιπτώσεις στη πολιτική συνείδησή και το ήθος μας;

Ερώτηση 8η.: Είναι λανθασμένη η γνώμη μας: ότι εμείς τα ως προς όλα τ΄ άλλα «αγαπητά» παιδιά, είμαστε πολιτικό αγκάθι στα μάτια κάποιων, επειδή στην πλειοψηφία μας δεν ελεγχόμαστε πελατειακά. Αφού μερικές χιλιάδες «ανεξέλεγκτοι» ψήφοι μπορούν να επηρεάσουν πολιτικές καταστάσεις στην χώρα! Και γιατί όχι;

Ερώτηση 9η.:Πως αντιλαμβάνεστε το γεγονός, στην εποχή του διαδίκτυου να παραμένουν Έλληνες, ουσιαστικά, χωρίς πολιτικά δικαιώματα;

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Από τo γραφείο της ΕΠΕΨ, Ντύσσελντορφ, 10.03.06
Tel.: 0211/6999555, Fax: 0211/6999557
E-mail:
metanastis@t-online.de

Αρμόδιος για τον Τύπο.  Kellidis Anestis

Απάντηση.

«Αγαπητέ κύριε Κελίδη,

Είμαι υπέρ της επιστολικής ψήφου υπό τον όρο να περιοριστεί στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τους ίδιους πολίτες προσκρούει σε βασική διάταξη του Συντάγματος, η οποία προβλέπει ότι οι Βουλευτές εκλέγονται σε εκλογικές περιφέρειες.

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Πάγκαλος

Πολιτικό Γραφείο Θεόδωρου Πάγκαλου
Πειραιώς 16-18
Τηλ. +302105231142, 5239620
Fax +302105231178»

Στα παραπάνω μας ερωτήματα, όπως βλέπετε απάντησε ο κ. Πάγκαλος τηλεγραφικά, στο ίδιο μοτίβο όλων των πολιτικών που απαντάνε, και δεν έχουμε βρει κανέναν εδώ και χρόνια να μας πει όχι και αυτό για μην ακουστεί άσχημα και κάνει ζημιά στον εαυτό του. Ως κατά τα άλλα, κατά καιρούς μας εγκωμιάζουν οι πολιτικοί και συνεχίζουν να λένε, αντί να κλαίνε. Από χρόνια, μέσα σε σκονισμένες σελίδες περιοδικών και εφημερίδων, κατά διαστήματα, βρίσκουμε πομπώδη εξιλεωτικά, εξευμενιστικά χαιρετιστήρια προς τον παραμελημένο εξωελλαδικό Ελληνισμό από κυβερνήτες της χώρας, από αρχηγούς κομμάτων και προσωπικότητες, όσο να εξυπηρετούν τα στενά κομματικά ή προσωπικά τους συμφέροντα.

Έτσι τους βρίσκουμε εν χορό και σωρό όλους μαζί στην έκδοση του Αυγούστου 2004 στο μηνιαίο περιοδικό: «Ελληνική Διασπορά» του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Κωνσταντίνος Καραμανλής, Πρωθυπουργός

«Στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο ελληνισμός στη νέα εποχή, η επιτυχία διαύλων επικοινωνίας όπως αυτή του Αθηναϊκού και το Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων αποκτά ξεχωριστή σημασία.
Η «Ελληνική Διασπορά» αναδεικνύει τους δεσμούς επικοινωνίας και δημιουργίας, παιδείας και πολιτισμού, που ενώνουν τους Αποδήμους συμπατριώτες μας με τους Έλληνες της Μητρόπολης.
Υπογραμμίζω ότι σήμερα το όραμα του οικουμενικού ελληνισμού, ενός πυκνού ελληνικού δικτύου με ισχυρή φωνή και παρουσία στον κόσμο είναι εφικτό. Το επιτρέπει η πρόοδος των τεχνολογικών μέσων, το επιτάσσει ο διεθνής ρόλος και τα συμφέροντα της Ελλάδας, το υπαγορεύει η βούληση των Ελληνίδων και των Ελλήνων.
Εύχομαι στην "Ελληνική Διασπορά" καλή συνέχεια και επιτυχία»

Γιώργος Α. Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Ο ρόλος της επικοινωνίας στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη διεθνή κοινωνία είναι αποφασιστικής σημασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είναι κοινά και ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα. Η ενημέρωση της Ελληνικής Διασποράς, αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για την εδραίωση της αμφίδρομης σχέσης με τα εκατομμύρια ομογενών και ελληνικής καταγωγής πολιτών του κόσμου, που ζουν διάσπαρτοι σε 140 χώρες. Μία σχέση που δρομολογήθηκε το 1983 με την ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με στόχο να καλύψει το ουσιαστικό κενό που υπήρχε στην επικοινωνία των απανταχού αποδήμων και ομογενών με το μητροπολιτικό κέντρο και γενικότερα στο συντονισμό όλων αυτών των δυνάμεων, που συνεισφέρουν ουσιαστικά στην εδραίωση των φιλικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες υποδοχής.»

Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Χαιρετίζω τα 10 χρόνια έκδοσης του περιοδικού «Ελληνική Διασπορά». Εκτιμώ ως σημαντική την έντυπη «γραμμή διασύνδεσης» των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας και αντιστρόφως.
Πιστεύω πως είναι πολύ χρήσιμη η αλληλοενημέρωση των εργαζομένων. Η μεταφορά της «πείρας» αυτών που ζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των παραγόντων εκείνων που ευθύνονται για την όξυνση των προβλημάτων. Πολλά μέτρα που οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα τα προβάλλουν σήμερα ως νεωτερισμούς έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες. Τα αντιλαϊκά αποτελέσματά τους είναι γνωστά και μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πάλη και τον προσανατολισμό των εργαζομένων, της νεολαίας και συνολικά για το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα»

Αλέκος Αλαβάνος, πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

«Χαιρετίζουμε θερμά τη 10η επέτειο έκδοσης του μηνιαίου ομογενειακού περιοδικού «Ελληνική Διασπορά» και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην σημαντική αυτή προσπάθεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί μια δεύτερη Ελλάδα, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως πρεσβευτής του Ελληνικού πολιτισμού και των εθνικών μας θεμάτων σε όλες τις ηπείρους. Είναι ένας κόσμος ολόκληρος που έχει έντονη τη φλόγα της επικοινωνίας με την πατρίδα, η οποία πρέπει να είναι αμφίδρομη, πολύμορφη και πολυφωνική.
Ταυτόχρονα οι κοινότητες των Ελλήνων της Διασποράς μας φέρνουν σε ζωντανή επαφή με τους πολιτισμούς των χωρών όπου ζουν, εργάζονται και δημιουργούν, συμβάλλοντας στην ειρήνη και στη διεθνή αλληλεγγύη σε μια εποχή αυξανόμενης αλληλεξάρτησης των χωρών και των λαών της γης.
Επομένως, χρειάζονται όλο και περισσότερες γέφυρες μαζί τους και στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και το περιοδικό «Ελληνική Διασπορά». Ένα περιοδικό με πλούσια και ποικίλη ύλη που παράγεται από αξιόλογους επαγγελματίες και συμβάλλει τόσο στην ενημέρωση όσο και στη ανταλλαγή απόψεων τόσο για τα προβλήματα της πατρίδας μας όσο και του απόδημου Ελληνισμού.»

Ανδρέας 'Αθενς, Πρόεδρος του ΣΑΕ

«Τα 10χρονα του περιοδικού Ελληνική Διασπορά του ΜΠΕ αποτελούν σταθμό στην ενημέρωση των ομογενών μας σε κάθε γωνιά της γης. Το περιοδικό αυτό, μοναδικό στο είδος του, με υπευθυνότητα και συνέπεια, αλλά και πολύ αγάπη για την Ελληνική διασπορά, που ζει και δημιουργεί σε 140 νέες πατρίδες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, συνέβαλε και συνεχίζει να προσφέρει στην αμφίδρομη ενημέρωση των απανταχού Ελλήνων. Με την ευκαιρία της 10ης επετείου του περιοδικού, που γεννήθηκε ταυτόχρονα με την ίδρυση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τη διεύθυνση και τους δημοσιογράφους του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια κοντά στον παγκόσμιο θεσμό, αποτυπώνοντας τις δραστηριότητες μας σε κάθε ήπειρο, προς όφελος των ομογενών μας.
Η «Ελληνική Διασπορά», μέσα από τα ενδιαφέροντα και πολλές φορές αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και παρουσιάσεις, αφουγκράζεται τα όποια προβλήματα των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ αναδεικνύει τα έργα τους λειτουργώντας ως γέφυρα με την πατρίδα. Με την ενοποίηση των δύο εθνικών πρακτορείων είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια αυτή θα επεκταθεί και εδραιωθεί.
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και συνέχιση της τόσο αξιόλογης δουλειάς με την πεποίθηση ότι η «Ελληνική Διασπορά» θα συνεχίσει να συμβάλει στη διάδοση των ελληνικών αξιών, με τις οποίες εμείς οι απόδημοι γαλουχούμε και τις μεταδίδουμε στις νεότερες γενιές.»

Όταν ένα νομικό αίτημα έχει γενικευθεί, έχει γίνει κοινό θέμα των πολιτικών κομμάτων και δεν λύνεται. Αυτό σημαίνει ότι η λύση του θίγει τα στενά κομματικά συμφέροντα.
Ένα τέτοιο γενικευμένο θέμα είναι το δικαίωμα εξάσκησης της Επιστολικής Ψήφου, που το στερούν σκόπιμα τα ελληνικά κόμματα από την Ελληνίδα και τον Έλληνα ψηφοφόρο και αυτό, επειδή μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων-ετεροδημοτών- βρίσκεται σε χώρες της ΕΕ και δεν αποτελεί ενεργό μέρος της ψηφοθηρικής πελατείας τους.

Αγγλοσαξονικοί, σιωνοφασιστική «Δημοκρατία»τρομοκρατία

Παραδεχόμενοι την ανάγκη κάποιας δόσης ανισότητας στην κοινωνία για να λειτουργεί, είναι φανερό ότι η σημερινή μορφή της παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί να λειτουργήσει, επειδή της λείπει η στοιχειώδη κοινωνική ηθική. ρα σωστά είναι τα επιχειρήματα των κινημάτων κατά της παγκοσμιοποίησης, αφού αυτά δεν είναι ενάντια στον εκσυγχρονισμό και την τεχνολογική ανάπτυξη, η οποία με όλα τα αρνητικά της έχει βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Χωρίς μακροσκελείς αναλύσεις, διαπιστώνει κανείς εύκολα μέσα από τα καθημερινά γεγονότα, ότι οι σημερινές κοινωνικές ταραχές στην αρχή σε μορφή απεργίας, στο δυτικό χώρο, και σαν μορφή «προφυλακτικών» πολέμων στην Ανατολή, δεν θα αργήσουν να πάρουν ενιαίο χαρακτήρα και μορφή πολιτικού ξεσηκωμού που θα αποτρέψουν την υποταγή των μαζών στην οικονομική ολιγαρχία. Η οποία σαρώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ούτε καν σκέφτεται, και δεν μπορεί να σκέφτεται, από την θέση που βρίσκεται, να τη σεβαστεί, έστω και λίγο.
Οι ρίζες της ανωμαλίας αυτής είναι ένας ιστορικός φαύλος κύκλος, που όπως έχουμε πολλάκις τονίσει από τις στήλη αυτή, βρίσκονται στο αλληλοσυγκρουόμενο αλλά από κοινού δρώντος μετώπου της οικονομικής ολιγαρχίας. Η υβριδική αμερικανική κυβέρνηση των πολυδισεκατομμυριούχων Λευκών Αγγλοσαξόνων Προτεσταντών και των Σιωνιστών, δε σημαίνει τίποτε περισσότερο από την «απονομή δικαίου» δια της βίας. «Εγώ δίνω, εγώ παίρνω». Αυτή δεν επιδέχεται κανένα διάλογο, καμιά αντιπαράθεση, καμιά αμφισβήτηση της πολιτικής της. Τα οικονομικά συμφέροντα των διαπλεκομένων αντίρροπων θρησκευτικά ομάδων, δεν της επιτρέπουν να αναγνωρίζει τα λάθη της.
Μετά το φιάσκο, εισβολή στο Ιράκ, κατευθύνεται με την ίδια μέθοδο και την ίδια γλώσσα, κατά του Ιράν. Με στόχο να διαλύσει την εσωτερική οικονομική διάρθρωση της χώρας και να αντικαταστήσει τη θεοκρατία των Μουλάδων με μια νέα αυτοκρατορία. Συγκεκριμένα με το γιο του μακαρίτη Σάχη, τον 45χρονο εκθρονισμένο Ρεζά Παχλαβί, που προσπαθεί, αλά Κωνσταντίνο Γκλίκσμπουργκ, να επανέρθει στο θρόνο του, να γίνει βασιλιά.
Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Bush που δεν τα βρίσκει τόσο καλά με τους σιωνιστές του Ισραήλ δεν αποκλείεται να τους βάλλει να αναλάβουν την περάτωση της βρωμιάς αυτής, όσον αφορά την επίθεση κατά του Ιράν.
Όλο αυτό το νόθο, εγκληματικό, κοινωνικοπολιτικό, αποπροσανατολιστικό οικοδόμημα, συνυφασμένο με το νόημα της δημοκρατίας. Με την παράλληλη ψυχολογική κατευθυνόμενη καταλυτική συνειδητή και υποσυνείδητη επίδραση των ΜΜΕ, μπορεί και πετυχαίνει να πολώνει την νοηματική ευαισθησία των λαών.

Διαβάζω: σημαίνει έχω κρίση!
Για να έχετε πιο καλύτερη κρίση, Σας παραθέτουμε ένα κείμενο από την εφημερίδα «Τα Νεα»

«Διαστάσεις
H συνωμοσία του Λόμπυ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
Ξεχάστε τους νεοφιλελεύθερους. H πραγματική, η πιο σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη λέγεται Λόμπυ.

 
Μπους και Σαρόν.
 Αν και ο δεύτερος βρίσκεται σε κώμα, το Λόμπυ διατηρεί τη δύναμή του

Το Λόμπυ των Εβραίων, φυσικά. Αυτοί βρίσκονται πίσω απ' όλους τους αμερικανικούς πολέμους της τελευταίας 30ετίας.
Το άρθρο καταλαμβάνει 83 σελίδες και υπογράφεται από δύο ειδικούς στις διεθνείς σχέσεις: τον Τζων Μερσάιμερ, που διδάσκει στο Σικάγο, και τον Στήβεν Ουόλτ, καθηγητή στο Χάρβαρντ. Εδώ και σαράντα χρόνια - γράφουν οι δύο καθηγητές - η αμερικανική εξωτερική πολιτική ελέγχεται από ένα εβραϊκό Λόμπυ, με βασικό στόχο την εκπλήρωση των στρατηγικών συμφερόντων του Ισραήλ. Αυτοί έσπρωξαν την Ουάσιγκτον στην εισβολή στο Ιράκ. Αυτοί σχεδιάζουν τώρα έναν πόλεμο με το Ιράν. Κάτι όχι μόνο επικίνδυνο, υποστηρίζουν οι καθηγητές, αλλά ανώφελο και αντιπαραγωγικό. «Αν η Ουάσιγκτον μπόρεσε να συνυπάρξει με μια πυρηνική Σοβιετική Ένωση ή μια πυρηνική Κίνα, μπορεί να το κάνει και με μια πυρηνική Τεχεράνη».
Όλοι οι «πράκτορες» του Λόμπυ δεν είναι Εβραίοι, υποστηρίζεται στο άρθρο, που καταλαμβάνει 83 σελίδες και πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του John F. Kennedy School of Government. Πιέσεις ασκούνται και από χριστιανούς Ευαγγελικούς. Στις τάξεις του υπάρχουν δεξιοί (ο Πωλ Γούλφοβιτς, το American Enterprise Institute, η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ), αλλά υπάρχουν και φιλελεύθεροι (το Brookings Institution, οι αρθρογράφοι της Νιου Γιορκ Τάιμς). Τα πλοκάμια τα κινούν η Aipac (Υπηρεσία για τις Δημόσιες Υποθέσεις της Αμερικής και του Ισραήλ) και η Διάσκεψη Εβραϊκών Οργανώσεων. Το άρθρο δεν θα παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον, αφού εντάσσεται στη γνωστή αντισημιτική συνωμοσιολογία, αν δεν πρωτοδημοσιευόταν με τη σφραγίδα του Χάρβαρντ και δεν αναδημοσιευόταν στην έγκυρη επιθεώρηση London Review of Books. Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο πήρε γρήγορα τις αποστάσεις του, διευκρινίζοντας ότι «οι απόψεις που εκφράζονται ανήκουν στους συγγραφείς», αλλά το κακό είχε γίνει. Το άρθρο «υιοθετήθηκε» από τον Ντέηβιντ Ντιουκ, πρώην αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν, και κυκλοφόρησε αστραπιαία στο Internet από παλαιστινιακές οργανώσεις και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.
H πιο έξυπνη αντίδραση ανήκει στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, που χαρακτήρισε το άρθρο «Πρωτόκολλα του Χάρβαρντ και του Σικάγου». Πρόκειται βέβαια για παραπομπή στα «Πρωτόκολλα της Σιών», ένα είδος μυστικών εγγράφων που άρχισαν να δημοσιεύονται στη Ρωσία από το 1903 και υποτίθεται ότι αποκάλυπταν τη συνωμοσία των Εβραίων για να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Παρόλο που τα «Πρωτόκολλα» εκείνα έχουν ήδη αποδειχθεί πλαστά από το 1921, εξακολουθεί να βλέπει κανείς κάθε τόσο διάφορους γραφικούς να τα επικαλούνται. Οι δύο Αμερικανοί καθηγητές μπορεί να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί όμως και να προσπαθούν απλώς να εκμεταλλευτούν το έντονα αντιαμερικανικό κλίμα που υπάρχει στον κόσμο. Όποτε τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, όπως συμβαίνει σήμερα με το Ιράκ, αναζητείται κάποιος αποδιοπομπαίος τράγος, σχολιάζει το περιοδικό Forward. Και αυτός είναι συνήθως οι Εβραίοι. Από δύο καθηγητές θα περίμενε κανείς ομολογουμένως μεγαλύτερη φαντασία.

LINK: http: //diastaseis.blogspot.com
ΤΑ ΝΕΑ , 27/03/2006 , Σελ.: N61
Κωδικός άρθρου: A18497N612»

Μάγειρας, 29.03.60
metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)