η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

  Εμείς δε λέμε και ξελέμε
Μάγειρας, 18.10.2006

Δεν είμαστε οι καλύτεροι, ούτε οι δικαιότεροι. Το μόνο μας γνώρισμα, αν όχι προτέρημά μας, είναι το αναγκαίο ενδιαφέρον που δείχνουμε για τα κοινά. Με το ίδιο σκεπτικό εκτιμούμε όλους εκείνους, που διαβάζουν, γράφουν, συζητάνε και άμα λάχει κατεβαίνουν και στο δρόμο και διαδηλώνουν. Και το κάμνουν όχι βέβαια στη βάση κάποιας στείρας ιδεολογίας, αλλά το τολμούν για να κάνουν κριτική στους πολιτικούς που χτες ακόμη οι ίδιοι τους είχαν ψηφίσει. Τους στιγματίζουν, επειδή άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν ή μένουν στο μεγάλο «Θα..»

Με οποιονδήποτε τρόπο, οι ρεαλιστικά πολιτικά διαμαρτυρόμενοι, δεν αποσταθεροποιούν τη δημοκρατία, τουναντίον με τα δίκαια και πολιτικά τους αιτήματα τη δυναμώνουν.

Τότε μόνο υπάρχει ο λαός, όταν είναι έτοιμος να αντιδράσει σε λάθη των κυβερνώντων.

Προφανώς η πολιτική μας ευθύνη δεν τελειώνει τη μέρα που ψηφίζουμε, αλλά αυτή αποκτάει ιδιαίτερη σημασία στη πορεία της σχετικής πολιτικής έκβασης, έτσι που να είναι παρούσα και να ασκεί τη δική της κριτική στην εκλεγμένη εξουσία.

Στις μέρες μας το πολιτικό ενδιαφέρον του κάθε πολίτη είναι περισσότερο αναγκαίο από το όσο ήταν στο παρελθόν. Μια και στην περίοδο μας που διανύουμε δεν υπάρχουν πολιτικά ινδάλματα και στεριωμένες πολιτικοκοινωνικές ιδεολογίες που να κατεβάζουν μάζες στους δρόμους για να καθαρίσουν το κάθε πολιτικό κόπρο. Δεν μας μένει παρά το προσωπικό ενδιαφέρον της πληροφόρησης και η αρμόζουσα ή η επιβαλλόμενη αντίδράση μας στη βάση των δεδομένων. Κανένας φιλόσοφος στο παρελθόν, ούτε ο Μαρξ, ούτε ο Ένγκελς, ούτε ο Λένιν και Μάο δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τα πολιτικά στεγανά στον πολιτικοκοινωνικό χώρο των ημερών μας, πολύ δε περισσότερο δεν μπορούσαν να διανοηθούν την εποχή του διαδικτύου. Ένα μέσο τόσο δημοκρατικό, αφού ο καθένας μπορεί να πάρει τον λόγο και να εκφράσει τις απόψεις του.

Μ΄ αυτό το πνεύμα κάνουμε την κριτική μας σε κάθε πολιτικό, κάθε κόμμα και εξουσία που κατά την κρίση μας δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και βλάπτει τα συμφέροντα του λαού.

Στο κείμενο μας στις 11.10.2006 με τον τίτλο «Μαύρα-Κόκκινα» κάναμε κριτική στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Βαληνάκη, ο οποίος με ευχερή ανευθυνότητα, αν και γνώριζε ότι έγιναν πτήσεις της CIA και στην Ελλάδα, όσον αφορά την πειρατική δραστηριότητα της σε παγκόσμια κλίμακα, επέμεινε σαν τρελό αρνί, ότι η CIA δεν χρησιμοποίησε τις αεροπορικές βάσεις της Ελλάδας και ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αποδείξεις.

Για σκεφτείτε, τι πολιτικός σεισμός θα γινόταν και αναμφίβολα το κόμμα της ΝΔ θα αποκτούσε την συμπαράσταση του πανελληνίου να έβγαινε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και τον καθαιρούσε αυθωρί και παραχρήμα από το πόστο που πρεσβεύει με αιτιολογικό ότι είπε ψέματα. Μα ο κ. Βαληνάκης δεν είπε μόνος ψέματα. «Ερευνήσαμε, ψάξαμε, δεν υπήρξε καμία τέτοια πτήση από την Ελλάδα και δικαιώνεται και η υπουργός, η οποία είχε διαψεύσει κάτι τέτοιο από την αρχή».,διαβεβαίωσε, χωρίς ωστόσο να ονοματίσει ποια υπουργός. Εννοούσε βέβαια την κ. Μπακογιάννη (κρίμα στο όνομα). ρα όταν η υπουργός Εξωτερικών ψεύδεται, ο υφυπουργός ψεύδεται, και ο πρωθυπουργός σιωπά. Αρχιψεύτης είναι ο Πρωθυπουργός δηλαδή η ίδια η κυβέρνηση και γιατί και όχι ολόκληρο το κόμμα.

Θα δεχόμουνα κι εγώ ένα ψέμα, αν αυτό αφορούσε τα γενικά κρατικά και εθνικά συμφέροντα, αφού πολλές φορές ένα ψέμα μπορεί να αντικαταστήσει την αλήθεια.

Ποιον εξυπηρετεί όμως ένα ψέμα τριών διαστάσεων που είναι ξετσίπωτα γυμνό μπροστά στα μάτια της υδρογείου και που μοναδικό στόχο έχει το αλλοπρόσαλλο ανθρωποκυνηγητό; Και δεν θ΄ αργήσει να μας μπουζουριάσουνε κι εμάς, στο κοντινό μέλλον, που γράφουμε και κάνουμε την κριτική μας.

Για την ομάδα των γερακιών των ΗΠΑ ο άνθρωπος δεν ξεπερνάει την αξία εκείνη, του μυρμηγκιού, που κι εκείνη χρήζει κάποιας ζωολογικής αξίας.

Και για του λόγου του αληθές, από τις διαφιλονικούμενες βρώμικες πτήσεις της CIA ανά την υφήλιο περισυλλέξαμε τις παρακάτω ημερομηνίες πτήσεων και στην Ελλάδα πού περιέχονται στην αυθεντική λίστα του βιβλίου του αμερικανού δημοσιογράφου Stephen Grey «Das Schattenreich der CIA» «Η Σκιώδη Αυτοκρατορία της CIA», γερμανική έκδοση, Deutshe Verlags Anstalt München.

Ημερομηνία

Αριθμός πτήσης

Τόπος Απογείωσης Προορισμός

Ώρα προσγείωσης

14.09.2001

2015

Washington, DC Athens-Eleftherios

05:24

15.09.2001

0812

Athens-Eleftherios Islamabad, Pakistan

15:33

15.05.2002

0734

Athens-Eleftherios Shannon, Eire  
30.06.2002

0520

Washington DC, USA Athens-Eleftherios  
25.08.2002

1812

Athens-Eleftherios Diyarbakir, Turkey

19:56

12.09.2002

0539

Washington DC, USA Athens-Eleftherios  
13.09.2002

0812

Athens-Eleftherios Diego-Garcia, UK

17:14

28.09.2002

1842

Athens-Eleftherios Cairo, Egypt

20:11

30.09.2002

0728

Athens-Eleftherios Shannon, Eire  
01.07.2004

0609

Istanbul-Ataturk Athens-Eleftherios

19:37

12.07.2004

0512

Porto, Portugal Athens-Eleftherios

0816

Σύμφωνα με τα παραπάνω ντοκουμέντα έλεγε ψέματα και συνεχίζει, η Ελληνική κυβέρνηση, δημοκρατικά εκλεγμένη, να ψεύδεται αδιάντροπα. Να λοιπόν πότε να βγαίνουμε στους δρόμους και να φωνάζουμε.
Έτσι για να σώσουμε τη δημοκρατία.

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)