η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Ελληνικό Εθνικό Κέντρο
Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Αξιότιμη κ. Μπακογιάννη,.

Παρακολουθούμε εκ τον σύνεγγυς τους χειρισμούς σας από την ήμερα που αναλάβατε την ηγεσία της Ελληνικής διπλωματίας και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποια σύγχυση στη σκέψεις σας για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαριές εκφράσεις!

Αξιότιμη κ. Μπακογιάννη, δειλά αλλά σταθερά θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι δεν είσθε υπάλληλος του Στέιτ Ντεπάρτμεντ ούτε υποτακτική του κ. Γκιούλ, Ο Ελληνικός Λαός σας έχει δώσει την εντολή να χειριστείτε τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας. Φαίνεται όμως ότι αυτή η εντολή έχει ξεχαστεί!

Όταν μια χώρα έχει το προνόμιο να ηγείται ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκμεταλλεύεται το προνόμιο αυτό για να προωθήσει με εύσχημο τρόπο τα συμφέροντα της. Κατά την διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας τον Σεπτέμβριο, εσείς «μετακομίσατε» στη Νέα Υόρκη και επιδοθήκατε στην προσωπική σας προβολή. Υιοθετήσατε ακριβώς τη γραμμή «ου σας διέγραψαν από το Στέιτ Ντεπάρτμεντ και αποφασίσατε να λύσετε το Μεσανατολικό! Ευθυγραμμιστήκατε με τον κ. Ανάν και η Αμερική είχε δύο ανδρείκελα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον κ. Ανάν και εσάς. Για Ελλάδα και Ελληνικά θέματα ούτε λόγος! Και φυσικά όπως όλοι ξέρουμε τώρα, εισπράξατε το θαυμασμό από τους Εγγλέζους και τους Αμερικάνους αλλά αποτύχατε οικτρά και στο Μεσανατολικό και βεβαίως στο χειρισμό των Ελληνικών θεμάτων, και όχι μόνο, αλλά σπαταλήσατε μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Γίνατε ρεζίλη προσωπικά και ρεζιλέψατε και την Ελλάδα.

Μετά από την επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, η τότε Ελληνική ηγεσία επινόησε το παραμύθι ότι μια Ευρωπαϊκή Τουρκία συμφέρει την Ελλάδα! Τη στιγμή που η Τουρκία θα ενταχθεί, η Ελλάδα θα διαβαθμιστεί σε αμελητέα πολιτική δύναμη στην περιοχή. Με τα διάφορα πλαίσια οικονομικής στήριξης, η Τουρκία θα γίνει πιο ανταγωνιστική, με καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις για τους Έλληνες Η Τουρκία θα συνεχίζει να προωθεί τις επεκτατικές της βλέψεις πιο αποτελεσματικά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικά Τούρκοι θα κατοικούν στα Ανατολικά Νησιά τον Αιγαίου και στη Θράκη, εφόσον θα μπορούν να εγκατασταθούν στην ΕΕ σε επίπεδο δύο εκατομμυρίων! Ποιο από τα επιχειρήματα αυτά δεν καταλαβαίνετε; Ε μήπως θα μας πείτε την άλλη «καραμέλα», ότι η Τουρκία θα παρουσιάζει απειλή για την Ελλάδα. Επί δεκαετίες η Ελλάδα έκανε χρήση του βέτο. Γιατί τότε η Τουρκία δεν απειλούσε, αλλά παρακαλούσε; Η Ελλάδα δεν είναι ένα έμφοβο κράτος όπως εσείς και οι φίλοι σας θέλουν να την παρουσιάσουν στον Ελληνικό λαό, τα πρόβλημα δεν είναι το φρόνημα του λαού, είναι ότι μερικοί στην πολιτική ηγεσία του τόπου είναι εξαρτημένοι και πουλημένοι!

Υπάρχει τελεσίγραφο από Τουρκία προς Ελλάδα, αυτό σημαίνει το «casus belli", έχουμε τις γκρίζες ζώνες, έχουμε τα θρησκευτικά θέματα, έχουμε τις διεκδικήσεις εδαφών από τους Τούρκους, έχουμε τις αστείες μεν αλλά υπάρχουσες επισημάνσεις περί μειονότητας στην Θράκη, και τίποτε από αυτά δεν τίθενται ενώπιον της ΕΕ. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά κ. Μπακογιάννη; Η άρση του casus belli θα λύσει σχεδόν όλα τα προβλήματα με τις γκρίζες ζώνες και έχουμε διεθνής συνθήκες που ορίζουν και υποστηρίζουν τις Ελληνικές θέσεις, γιατί λοιπόν δεν το θέτουμε έστω θέμα προς συζήτηση στην ΕΕ; Ξέρουμε το γιατί! Διότι ο κ. Ερντογάν απαίτησε από τους Αμερικάνους να διατάξουν την Ελλάδα να μη θέσει εθνικό θέμα στην ΕΕ. Και εσείς κ. Μπακογιάννη δεχθήκατε αυτήν την θέση, ξέρετε πολύ καλά ότι δεν κάνουμε λάθος αυτό έχει συμβεί. Και αναρωτιόμαστε τι σας έχουν τάξει οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι για να κρατάτε τέτοια στάση θυσιάζοντας τα εθνικά συμφέροντα! Αναρωτιόμαστε, που αρχίζουν τα όρια της προδοσίας επί τέλους;

«Χρώμεθα γαρ πολιτεία, και το όνομα μεν δια το μη εις ολίγους αλλ' εις πλείονας οικείν, Δημοκρατία κέκληται». Φαίνεται ότι αυτά τα έχετε ξεχάσει κ. Μπακογιάννη. Η Ελλάδα μας έχει Δημοκρατικό πολίτευμα, οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τον λαό, όχι από τους ξένους και όχι από την ντόπια Πέμπτη φάλαγγα!

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν θέλει την Τουρκία στην Ευρώπη, επομένως με ποιο δικαίωμα κ. Μπακογιάννη κάνετε δική σας εξωτερική πολιτική; Η Ελλάδα δεν ανήκει στους διαφόρους βαρόνους της πολιτικής ούτε είναι ιδιόκτητο «τσιφλίκι» σας, ευθυγραμμιστείτε λοιπόν με την εντολή του λαού. Οι Αμερικάνοι μπορεί να σας έχουν τάξει την Πρωθυπουργία αλλά δυστυχώς για σας ο Αμερικανός Πρέσβης από τον οποίο καθημερινώς σχεδόν καθοδηγείστε, δεν μπορεί να σας διορίσει, πρέπει να σας ψηφίσει ο λαός και ο λαός δεν ξεχνά.

Υπάρχει εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και έχει ως σκοπό να επιτύχει επικυριαρχία επί της νήσου. Παράλληλα έχει την απαίτηση και η Κύπρος και η Ελλάδα να μην φέρουν αντίρρηση στην ένταξη και το κατορθώνουν. Μετά από ολέθριους χειρισμούς από Ελληνικής πλευράς (και όχι από Κυπριακής) οι όροι για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία έχουν περιοριστεί στην βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω νομικών ρυθμίσεων και στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Αγκύρας!

Ο κ. Ερντογάν, μετά από συνεννόηση με τους Αγγλο-Αμερικάνους, κάνει τον τρελό και θέτει θέμα απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Όλοι ξέρουμε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει και το θέμα πρέπει να συνδεθεί με την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων. Αλλά έχουν αποφασίσει για σας και σας «διατάσουν» να μην θέσετε τέτοιο θέμα και συζητάτε για το άνοιγμα λιμανιών στα κατεχόμενα και άλλα απαράδεκτα σχήματα της Φιλανδικής προεδρίας. Τέτοιες συζητήσεις υποσκάπτουν τις Κυπριακές θέσεις και δίδουν οντότητα στο ψευδοκράτος κ. Μπακογιάννη.

Γιατί δεν λέτε ευθέως ότι εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τους όρους που η ίδια υπέγραψε δεν θα ανοίξει ούτε θα κλείσει κανένα κεφάλαιο; Και μας επαναλαμβάνετε το γελοίο πλέον «θα πρέπει και θα πρέπει η Τουρκία να ...». Η συγκυρία στην Ε.Ε. ευνοεί τέτοια σκληρότερη επί τέλους θέση, διότι συμφωνούν μεγάλα κράτη όπως η Γαλλία, η Αυστρία και άλλοι. Γιατί λοιπόν επί τέλους δεν υποστηρίζετε -τις Κυπριακές θέσεις, που λένε ακριβώς αυτό και οργώνετε την Ευρώπη σαν άτυπος υφυπουργός της Τουρκίας εκλιπαρώντας τους Ευρωπαίους να υποστηρίξουν την Τουρκία;

Και όχι μόνον αυτά, αλλά συμφωνείτε με την αλλαγή της έκθεσης για την Τουρκία, που θα δοθεί στην δημοσιότητα στις 8 Νοεμβρίου και θα υποβαθμίζει το Κυπριακό, δεν θα αναφέρει το θέμα του Πατριαρχείου και τα σχετικά θέματα και θα καταργεί τον όρο για την αποδοχή από την Τουρκία της γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ποντίων! Συνωμοτείτε με τους διαφόρους πληρωμένους και πουλημένους βαρόνους εναντίων του Προέδρου Παπαδόπουλου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει γιγάντιο εθνικό ανάστημα, νομίζετε εσείς οι νάνοι του Εθνικού φρονήματος ότι θα κλονίσετε τον Πρόεδρο του μαρτυρικού Κυπριακού Ελληνισμού! Καλώς έπραξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλιας και σας ξεσκέπασε. Και προς τιμή του δεν ενέδωσε σε απανταχού ερχόμενες πιέσεις για διάψευση. Το Προεδρικό γραφείο δεν έκανε καμιά δήλωση διάψευσης. Η συνομωσία επομένως έχει λάβει χώρα όπως ακριβώς την μετέδωσαν οι Κυπριακές και μερικές Ελληνικές εφημερίδες!

Μήπως έχετε την ατυχή εντύπωση ότι η άτυπη «αντιπροσώπευση» της Τουρκίας από εσάς αντικατοπτρίζει τις Ελληνικές θέσεις: Δεν είμαστε καλά φαίνεται! Μήπως έχετε την ατυχή εντύπωση ότι η στάση σας αντιπροσωπεύει την θέληση του Ελληνικού λαού; Μήπως έχετε την ατυχή εντύπωση ότι αυτή η στάση σας εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος και του απανταχού Ελληνισμού; Δεν το νομίζουμε, κάτι άλλο θα συμβαίνει! Μήπως έχετε την λανθασμένη φιλοδοξία ότι μετά την αδέξια και αντεθνική συμπεριφορά του Υπουργείου Εξωτερικών θα μπορούσατε να γίνετε Πρωθυπουργός; Ποτέ κ Μπακογιάννη. Μετά το φιάσκο Σημίτη, ο Ελληνικός λαός απαιτεί ο Πρωθυπουργός να διαθέτει κάποια εθνικά φρονήματα!.

Θα μπορούσαμε να σας κατηγορήσουμε για προδοσία, αλλά προδότης είναι αυτός που «προδίδει» το Εθνικό Φρόνημα, εδώ δεν υπάρχει ίχνος εθνικού φρονήματος. Υπάρχει η «καρέκλα» η «τσέπη» οι ξένοι πάτρωνες και η Πέμπτη φάλαγγα. Ο Ελληνικός Θεός να βάλλει το χέρι του!

Ο σκοπός της επιστολής αυτής δεν είναι η ύβρις. Είναι δείγμα και αποτέλεσμα εθνικής αγανάκτησης! Εάν νομίζεται όμως ότι η επιστολή περιέχει ύβρεις, τότε καλό θα ήταν να προσφύγετε σε ένδικα μέσα, όπου θα δοθεί και εμάς η ευκαιρία να συζητήσουμε δημόσια το τόσο σημαντικά εθνικά θέματα, που στην ουσία εσείς αποκρύπτετε και δεν συζητάτε!

Μετά τιμής
Στυλιανός Στυλιανούδης

Πρόεδρος
Ελληνικό Εθνικό Κέντρο, 3 Οκτωβρίου 2006,
Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια, ΗΠΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σε όλες τις Ελληνόφωνες εφημερίδες Ελλάδος, Κύπρου και Διασποράς
Σε όλες τις Ελληνικές Οργανώσεις Βορείου και Νοτίου Αμερικής
Σε όλα τα μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής Βουλής
Σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κύπρου
Σε όλους τους Αρχηγούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Εθνοφρουράς
Σε όλους τους Υπουργούς της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβερνήσεως
Σε όλους Νομάρχες και Δημάρχους της Ελληνικής και Κυπριακής επικράτειας

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)