η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Γράφει ο Διονύσης Ε. Κονταρίνης, Νέα Υόρκη, 10 Οκτωβρίου0 2006

Λίγες μόνο μέρες χωρίζουν τον λαό της πατρίδας μας από τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. Λίγες μόνο μέρες απομένουν από την Κυριακή που οι κάλπες θα αποφασίσουν ποίοι θα είναι οι επόμενοι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα πάρουν στα χέρια τους τις τύχες και ίσως ακόμη και τις ζωές εκατομμυρίων κατοίκων της Ελλάδας. Αυτή τη φορά ο λαός της Ελλάδας καλείται να σκεφτεί σοβαρά και υπεύθυνα σε ποιους από τους τόσους σχετικούς και άσχετους θα δώσει την ψήφο του για να εκλέξει τους τοπικούς άρχοντες που θα πάρουν στα χέρια τους την ζωή του τα τέσσερα επόμενα χρόνια.

Ο λαός της Ελλάδας πιστεύω πως έχει πλέον διαμορφώσει μια γνώμη γι' αυτούς που τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια τον διοικούσαν και καθόριζαν την ζωή του. Έχει διαμορφώσει μια γνώμη γι΄αυτούς που επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια αγνοούσαν τις ανάγκες της περιφέρειας την οποίαν διοικούσαν και επιδίδονταν στις ικανοποιήσεις των η ημετέρων και την συμμετοχή τους σε οικονομικά σκάνδαλα και στα σκάνδαλα των «κουμπάρων»

Ο λαός της Ελλάδας έχει υποχρέωση με την ψήφο του, της Κυριακής 15ης Οκτωβρίου, να διορθώσει όλα όσα στο παρελθόν έχουν γίνει και να δώσει στον τόπο ανθρώπους άξιους, ανθρώπους που αγαπούν και πονούν τον τόπο, ανθρώπους που θα δώσουν ένα ανθρώπινο νόημα στην ζωή των κατοίκων της πατρίδας μας.

Είναι ντροπή να υπάρχουν ανάμεσα στους υποψηφίους, που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών της Ελλάδας, κάποιοι τραγουδιστές και κάποιοι καραγκιόζηδες, όπως τους χαρακτήρισε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, οι οποίοι είναι γεγονός πως δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα απολύτως γιατί απλούστατα δεν διαθέτουν απολύτως τίποτα για να προσφέρουν. Και αναρωτιέται κανείς γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μένουν στην δουλειά τους, στο επάγγελμα τους και εκεί να προσπαθήσουν να δώσουν κάποιο έργο και να αφήσουν τα κοινά, για τα οποία οπωσδήποτε έχουν τέλεια άγνοια, για κάποιους άλλους που πιθανόν να μπορέσουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο και περισσότερο. Έχουμε άλλωστε ζωντανό παράδειγμα κάποιους ηθοποιούς και κάποιους τραγουδιστές που έχουν ήδη εισέλθει στη Βουλή των Ελλήνων και δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα. Κανείς δεν τους έχει δει να συμμετέχουν στις συζητήσεις στη Βουλή, κανείς δεν τους έχει δει να διατυπώνουν μια γνώμη, κανείς δεν έχει ακούσει τη φωνή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται στην διακυβέρνηση της χώρας μας και αν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν θα πρέπει κάποτε ο λαός της Ελλάδας να το μάθει και να τους το πει. Να τους το πει με την ψήφο του. Και τώρα, στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου είναι μια ευκαιρία ο λαός να τους το φωνάξει.

Για καιρό πολύ τώρα η Ελλάδα μαστίζεται από μια κατάσταση που μοιάζει με ακυβερνησία. Μια κατάσταση που κάθε άλλο παρά βοηθάει μια χώρα να προχωρήσει μπροστά. Βδομάδες τώρα οι εκπαιδευτικοί έχουν κατέλθει σε μια απεργία διαρκείας. Βδομάδες τώρα τα παιδιά της κάθε ηλικίας και της κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης δεν πηγαίνουν στα σχολεία τους. Οι αγρότες διαμαρτύρονται σε καθημερινή βάση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ταχτικά βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι ότι δεν μπορούν να ζήσουν. Οι εργάτες κάθε τόσο απεργούν. Γενικά, μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαρκώς απεργεί.

Είναι η ώρα, ο λαός της χώρας μας, να δείξει με τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές ότι θέλει και μπορεί να εκλέγει τους άρχοντες που αξίζει τον κόπο να κρατούν μια θέση στην Δημόσια Διοίκηση. Είναι η ώρα, ο λαός της χώρας μας, να δείξει ότι δεν μπορούν πια να τον κοροϊδεύουν, να τον εμπαίζουν, να τον εξαπατούν. Είναι η ώρα, ο λαός της χώρας μας, να δείξει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται «κουμπάρους», δεν χρειάζεται τραγουδιστές, δεν χρειάζεται καραγκιόζηδες. Χρειάζεται ανθρώπους που πονούν τον τόπο μας, ανθρώπους που συμπονούν τους κατοίκους της περιφερείας τους, ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να αγωνιστούν και να προσφέρουν.

Αυτούς ψάξτε να βρείτε ανάμεσα στο σωρό των άχρηστων που διεκδικούν την ψήφο σας και αυτούς ψηφίστε. Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, ψηφίστε τους. Δώστε τους την ευκαιρία να φτιάξουν την πατρίδα μας.

patrinos12@hotmail.com

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)