η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           
η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Εδώ Νταβός 2009
Μάγειρας, 31.01.2009

Σύμφωνα με τις προσωπικές μου πολιτικοκοινωνικές εμπειρίες και με στοιχεία που μας δίνουν καθημερινώς οι διάφορες δημοσιογραφικές πληροφορίες, συγγραφείς, αλλά και με απτά ντοκουμέντα διαφόρων καταδιωκτικών αρχών του, Κοινού Ποινικού Δικαίου, που υπάρχουν και, τρόπον τινά λειτουργούν ακόμα. Σήμερα στο Νταβός συνεδριάζει το φάντασμα του Οργανωμένου Νομιμοποιημένου Εγκλήματος.

Γεγονός που μας κάνει να τρέμουμε, αφού η νόμιμη μορφή της οργανωμένης πολιτικοοικονομικής μαφίας, κάτω από τη σημαία του«Νεοφιλελευθερισμού». Ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, απειλεί να διαλύσει τα δημοκρατικά κοινωνικά συστήματα που λειτουργούν, εδώ και διακόσια χρόνια στη γηραιά Ήπειρο και να επαναφέρει τον βαρβαρισμό.

Η ανοσοποιητική προστασία του μέχρι χθες «Κοινωνικού Καπιταλισμού» Με την κατάργηση των συνόρων, τη διάλυση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας. Τη σφαιροποίηση της οικονομίας κάτω από ιδιωτικό έλεγχο, διαμέσου του οποίου, το χέρι της αόρατης μαφίας κατορθώνει να φτάνει στις τσέπες του κάθε πολίτη και να τον εξουσιάζει ακόμη και με την αρχή: «Ο θάνατός σου η ζωή μου». Εδώ και τριάντα χρόνια οι διάφοροι «Νονοί» της μαφίας είχαν συμβιβαστική συνεργασία με διευθυντές Τραπεζών για το πλύσιμο μαύρου χρήματος.

Οι διευθυντές αυτοί δεν άργησαν να εφαρμόσουν τους νόμους της μαφίας στο χώρο των τραπεζών και να επεκταθούν στον έλεγχο της παραγωγικής οικονομίας αναμασώντας την οικονομική θεωρία των δασκάλων του «Νεοφιλελευθερισμού».

Η αλήθεια είναι ότι: οι απρόσκοπτες προσπάθειες των οπορτουνιστών της νόμιμης και της παράνομης οικονομικής μαφίας σε μια ιστορική πολιτικοοικονομική και γεωφυσική καμπή του πλανήτη, κάτω από το πολυδιάστατο νόημα της «Παγκοσμιοποίησης», μας οδήγησαν στην τρέχουσα οικονομική κρίση, η οποία είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Σήμερα η μάζωξη στο Νταβός, απ΄ όποιους παρόντες κι αν αντιπροσωπεύεται, συνδιαλέγεται και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μασκοφόρων νονών της νόμιμης και της παράνομης μαφίας. Η επιδεικτική αποχώρηση του τούρκου πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdogan από το Νταβός, σε σχέση με τις διαφορές που προέκυψαν, στο βάθος δεν είναι άσχετη με την ποιοτική σύνθεση εκείνων που είχαν έρθει εκεί να προγραμματίσουν τις τύχες των λαών.

Παγκοσμιοποίηση

Δε θα αναφερθούμε στο περιεχόμενο της λέξης, το νόημα της οποίας διευκρινίζεται αναλυτικά μέσα σε κάθε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένο με το διαδύκτιο. Θα αναφέρουμε γεγονότα που έχουν σχέση με την σφαιροποίηση της οικονομίας και το κράτος που πεθαίνει κάτω από το πρόσχημα της παγκοσμιοποίησης.

Στόχος μας είναι, με τις αναφορές μας να διαταράξουμε την εμπιστοσύνη των λαών που τους εμπνέουν οι αόρατες μαφίες με τους διορισμένους μασκοφόρους τους στο πολυδιάστατο πολιτικό χώρο. Τους υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον, προσποιούμενοι ότι σέβονται τη δημοκρατία, η οποία δήθεν προστατεύει τα ατομικά τους δικαιώματα. Ενώ τους οδηγούν δημοκρατικά στη φάκα της «Παγκόσμιας δικτατορίας». Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε τον Eckhart Werthebach πρώην πρόεδρος Προστασίας του Συντάγματος της Ο.Δ. της Γερμανίας, που γράφει.: «Ο κίνδυνος για το κράτος δικαίου δεν υφίσταται από τη μεριά αυτό καθ΄ εαυτό του εγκλήματος, αλλά από τη δυνατότητα και την πρακτική που εφαρμόζει το Κεφάλαιο του οργανωμένου εγκλήματος. Το οποίο με χρηματικές προσφορές (σε ανθρώπους κλειδιά) αποφεύγει τη δημοκρατική διαδικασία και προ καθορίζει τη μελλοντική πορεία της κοινωνίας στα πλαίσια πάντα των δικών της συμφερόντων. Πρόσφατο γεγονός στη χώρα μας το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το οποίο σκάνδαλο εικάζεται ότι με τον ίδιο τρόπο θα παραβλεφτεί. Εδώ η ευθύνη του πολίτη απουσιάζει. Και αυτό είναι ο διακεκομμένος κοινωνικός κρίκος που δίνει ώθηση στα δεινά του.

Ο Barack Obama πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε: «κορωνίδα της ανυπευθυνότητας» το ότι οι διευθυντές της Wallstreet μοιράστηκαν 18,4 δισεκατομμύρια σε μια περίοδο που αυτή χρηματοδοτείται με εκατοντάδες δισεκατομμύρια χρήματα φορολογουμένων πολιτών για να μη καταρρεύσει. Και να συμπληρώσει o αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.: «Εκείνους τους υπεύθυνους που σκέπτονται μόνο την τσέπη τους, τα καλύτερο που θα έκανα θα ήταν να τους φυλακίσω». Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει η βία. Η λογική μαζί με την ανθρωπιά πάει περίπατο. Εκείνο που θα ακολουθήσει είναι φαεινότερο του ήλιου. Οι νηστικοί θα πάρουν μια μέρα τα στομωμένα τους μαχαιροπήρουνα και θα πάνε στις Τράπεζες να βγάλουν τα μάτια των τυφλών για κέρδη διευθυντών. Έστω! Και τότε θα γίνει η ανθρώπινη παγκοσμιοποίηση.

metanastis@t-online.de

εκτύπωση

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)