η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

 Δεν Είναι Παπαδιστάν η Ελλάδα!
Αλέξανδρος Κωτσογιάννης,25.03.205

Όσα αποκαλύπτονται γύρω από το κατολίσθημα του κλήρου στην Ελλάδα δεν αποτελούν σημάδια της σήψης και παρακμής του καιρού μας. Η ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι γεμάτη από σκάνδαλα διαφθοράς, διαστροφής και ανθελληνισμού από τα πρώτα κι' όλας χρόνια της ίδρυσής της. Σκούζουν μερικοί ότι χωρίς την ιουδαιογενή θρησκεία τους δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τις ελληνικές παραδόσεις και θεσμούς. Μα για ποιους θεσμούς μιλάνε; Του εκφυλισμού και της φυλετικής αλλοτρίωσης; Είναι χάριν της ανατολίτικης θρησκείας και των ράσων που οι Έλληνες συγχύσαμε και απωλέσαμε τις πανάρχαιες παραδόσεις και τους θεσμούς ηθικής και αρετής της ανθρωποκεντρικής φυλής μας, οι οποίοι, νυ τω κύνα, δεν πρωτοεφανίσθηκαν με την προέλευση του απεσταλμένου από το ανατολίτικο ιερατείο σε αποστολή μόλυνσης και θανάτωσης του ελληνικού κόσμου, του Σαούλ-Σαύλου-Παύλου. Η Ιουδαϊκή αίρεσης (Χριστιανισμός) κατέστρεψε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, τον καταπολεμά και τον αναθεματίζει, εκτελώντας κατά γράμμα τους κανόνες ρατσισμού του ανατολίτικου ιερατείου που τυφλά υπηρετεί. Σκούζουν για κάποιον δήθεν υπερπατριωτισμό του Αγιατολάχ Χριστόδουλου που τον βασίζουν στα κούφια συνθήματα που ξεστόμιζε κατά καιρούς, ξεχνώντας ότι στη πράξη, ο εν λόγω Αγιατολάχ, προστάτευε, κατηύθυνε και φυγάδευε κατάσκοπο που δούλευε για το κακό της Ελλάδος. Όσο για την αυτοκάθαρση που διατυμπάνιζαν, όλοι μας τώρα βλέπουμε ξεκάθαρα πως στη πραγματικότητα εννοούσαν την αυτοκάλυψη.

Εάν περπατήσεις ένα πρωί στο κεντρικό δρόμο θα αντικρίσεις δεξιά-αριστερά διάφορες επιχειρήσεις που αγοράζουν κάποια προϊόντα και τα πουλούν στην πελατεία τους. Θα αντικρίσεις π.χ. το εστιατόριο που αγοράζει κρέας και λαχανικά, τα μαγειρεύει και τα πουλά στον πελάτη σε μία προσιτή-λογική τιμή και συνάμα κερδοφόρα για τον εστιάτορα. Στον ίδιο δρόμο όμως υπάρχει μία επιχείρηση που δεν αγοράζει τίποτα (τα έξοδά της καλύπτονται από ζητιανιά και γενναιοδωρία), δεν πουλά τίποτα, έχει ουρές πελατεία και εισπράττει τα περισσότερα κέρδη! Το μόνο που προσφέρει είναι αστήρικτες υποσχέσεις για ζωή μετά θάνατον, αφού πρώτα "γδάρει" τον πελάτη, όσο είναι ο πελάτης ζωντανός!!! Το μυστικό μίας επιτυχημένης επιχείρησης είναι η εξυπηρέτησης και ικανοποίησης του πελάτη, να όμως που η επιχείρησης της νεκρολαγνείας, ενώ έχει υποτιμήσει τον υπαρκτό πελάτη και έχει υπερτιμήσει το ανύπαρκτο προϊόν της, (αφού καθυβρίζει, ενοχοποιεί και απειλεί την πελατεία της και ταυτοχρόνως της επιβάλει να αποδέχεται φαντασιώσεις και τερατολογίες ως πραγματικότητα), συνεχίζει να έχει τα μαγαζιά και τα ταμεία (παγκάρια) γεμάτα, και αυτό, νομίζω, δείχνει τη χαμηλή πνευματική υπόσταση και άβουλη φύση της πελατείας που εύστοχα και δικαιολογημένα η "επιχείρησης" επονομάζει ποίμνιο, αφού το πρόβατο είναι το μόνο ζώο που στερείται βουλής!

Το Δόγμα, για 2.000 χρόνια, δεν έχει προσφέρει (εκτός από ένα ημερολόγιο) απολύτως τίποτα το θετικό στο παράγοντα άνθρωπο για τη διαβίωση, ευημερία και εξέλιξή του, όσο αυτός είναι εν ζωή στον πλανήτη Γη, αντιθέτως συνεχίζει να εξαπατά, να εκβιάζει και να αρπάζει ώστε να επιτυγχάνει μόνο τη δική του ευημερία! Στην Ελλάδα καταπιάνεται με απάτες, ανωμαλίες, πατριδοκαπηλία, μισαλλοδοξία, φυγοδικία, και ποτέ, μα ποτέ, με αυτά που κηρύττει προς "τους άλλους" να τηρούν. Ας επέλθει πια ένα τέλος στο παρασιτισμό στις πλάτες του ανίδεου αλλά φιλότιμου ελληνικού λαού και ας αναζητήσουν πραγματική εργασία αντί να πουλάνε αέρα κοπανιστό παίζοντας με φοβίες και ενοχές, στοιχεία τα οποία αυτοί εδημιούργησαν και εμφύτεψαν στο υποσυνείδητο του αμόρφωτου ποιμνίου, ώστε μέσω της εκτρομοκράτησης και ενοχοποίησης να το ελέγχουν απόλυτα.

Για να πάψει το εμπόριο ναρκωτικών, πρέπει πρώτα να πάψει η ζήτησης! Δεν άκουσα ποτέ κανένα ναρκομανή να λέει: "Ξέρω πως οι έμποροι ναρκωτικών είναι κακοπροαίρετοι, αλλά είναι τα ναρκωτικά που με κρατούν συνδεδεμένο με τις παραδόσεις και τους θεσμούς, πρέπει και εγώ τελοσπάντων κάπου να πιστεύω"! Εάν ο έμπορος κάποιου προϊόντος είναι κακοπροαίρετος, τότε και το εμπόρευμα που πουλά είναι ζημιογόνο!

Alex Kotsogiannis
alexandros44@earthlink.net

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)