η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Βαθύ πολιτικό σκοτάδι

Στην εφημερίδα-Rheinische Post- 24.09.05 στη σελίδα Α6 -Politik-, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Türkei provoziert Europa» «Η Τουρκία προβοκάρει την Ευρώπη» Το άρθρο αφορά την απαγόρευση, από πλευράς εθνικιστικών δικαστών, της επιστημονικής συνδιάσκεψης που επρόκειτο να γίνει στην Πόλη και αφορούσε τη συζήτηση για τη σφαγή των Αρμενίων το 1915. Το γεγονός συνάντησε την οξεία αντίδραση των Βρυξελλών.

Το αξιοσημείωτο του άρθρου ήταν και το μεταφέρουμε εδώ, η θέση του εθνικιστικού «Εργατικού κόμματος» που θεωρεί ως χρηματοδότες της συνδιάσκεψης αυτής, τις ΗΠΑ την ΕΕ και τον «αρχισιωνιστή» επενδυτή George Soros.

Εμείς γράφαμε στο άρθρο μας της 27.08.05 «Πολιτική Χοάνη» σε περίπτωση που θα κέρδιζε τις εκλογές η κ. Μέρκελ και θα γινόταν δεχτή από τον Bush, τα παρακάτω.:

«Όσο αφορά τη θετική θέση των ΗΠΑ σχετικά με την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, και που η κ.Merkel έχει κατηγορηματικά αρνηθεί. Αυτή μάλλον δεν θα τεθεί καθόλου σε συζήτηση. Αφού η οι ΗΠΑ μπλοφάρουν με τη θετική φαινομενική τους θέση, μόνο και μόνο για να υπερασπιστούν, όσο το μπορούν ακόμα, τα στρατιωτικά τους συμφέροντα στον τούρκικο χώρο. Αφού είναι σίγουροι, ότι μια εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ, δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστο σε λιγότερο από μια δεκαετία. Μέσα στην οποία δεκαετία, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης προβλέπεται ο διαμελισμός και η ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας, από ένα κουρδικό, ένα αλεβίτικο και από ένα σουνιτικό κράτος»

Και συμπληρώνει ο αρθρογράφος « Ο πάταγος της απαγόρευσης εμπεριέχει προδιαθέσεις για την εσωτερική διάσπαση της χώρας προ των μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων της εισδοχής (στην ΕΕ).Μπαίνει το ερωτηματικό: για λογαριασμό ποιών ενήργησαν οι δικαστές; Ήταν προωθημένα πιόνια για να οξύνουν μια κατάσταση δίνοντας την εθνικό χαρακτήρα ή ήταν πούρος εθνικισμός.

Ένα είναι ξεκάθαρο: Μια σύσσωμη Τουρκιά μέλος της ΕΕ θα άλλαζε την πολιτική πορεία της παγκοσμιοποίησης, όπως αυτή είναι προς το παρόν χαραγμένη από τους κακόπιστους συνεταίρους Αγγλοσάξονες και Σιωνιστές. Αυτή θα μηδένιζε τον γιουγκοσλαβικό πόλεμο που χάθηκαν χιλιάδες αθώες ψυχές και θα φρενάριζε την προγραμματισμένη του καταστροφική για τα Βαλκάνια πορεία. Αφού ο τελικός στόχος τους είναι να ελέγχουν πολιτικά και οικονομικά την Κωνσταντινούπολη που τη θεωρούν κληρονομικά και δική τους. Με την εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ εδραιώνεται ο δρόμος του ΜΕΤΑΞΙΟΥ από το Όσλο μέχρι το Πεκίνο συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας και η διείσδυση στην απέραντη αυριανή ισλαμική αγορά. Προφανώς οι ΗΠΑ και οι Σιωνιστές, που έδωσε πάλι το παρόν ο George Soros, θα κάνουν τα παν να μη γίνει ισότιμο μέλος της ΕΕ η Τουρκία.

Και θα ήταν ηθικά βαρύ χτύπημα για τις ΗΠΑ να λέει ανοικτά όχι στην εισδοχή για μια χώρα που πενήντα ολόκληρα χρόνια βρισκόταν αμυνόμενη στο προπύργιο του αντικομουνισμού.

Τέσσερα είναι τα χαρτιά που κρατάνε στα χέρια τους οι ΗΠΑ και οι Σιωνιστές και που θα τα παίζουν με τέχνη για να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από την εισδοχή. Το κουρδικό, το κυπριακό, το αρμενικό και οι διαφορές των Αλεβιτών με τους Σουνίτες. Ας βάλλει ο σατανάς το χέρι του.

Μάγειρας, 26.09.05

metanastis@t-online.de

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)