η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΣΠΗ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

Αθήνα 2004

Athens 2004

 

  

Απορούν και εξίστανται

Ένα ηχηρό και σχεδόν ομόφωνο «όχι στον Λεπέν» ακούστηκε χθες σε όλη την Ευρώπη, που προσπαθεί να καταλάβει τα αίτια της εκλογικής επιτυχίας της ακροδεξιάς σε διάφορες χώρες. Τα επόμενα κρίσιμα εκλογικά ραντεβού είναι στην Oλλανδία και τη Γερμανία.

Ξέσπασμα Σημίτη υπέρ Ζοσπέν
Σενάρια πυροδότησε η - διπλής ανάγνωσης - δήλωση του Πρωθυπουργού

«Η βία προκαλεί τη βία»
(Τα κόκκινα δικά μας τα μαύρα δικά τους)
Οι αόρατοι προαγωγοί, οι μαστροποί της βίας που σκορπάν φανερά και κρυφά τον θάνατο ανησύχησαν για τις εξελίξεις στην Ευρώπη της άκρας δεξιάς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Μια παρεξηγήσιμη, διπλής ανάγνωσης, δήλωση του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με αφορμή το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, πυροδότησε χθες νέα σενάρια για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός,
(εκείνοι που ανησύχησαν πρώτοι είναι οι κρυφοί και φανεροί σιωνοφασίστες) με δική του πρωτοβουλία, κάλεσε τους δημοσιογράφους για να τους διατυπώσει τα σχόλιά του για τις γαλλικές εκλογές.
Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης, ο κ. Σημίτης εκθείασε τη στάση του κ. Ζοσπέν να παραιτηθεί
(σιωνοφασιστικό αίτημα) αμέσως μετά την ήττα στις εκλογές. Χαρακτήρισε «ηχηρό μήνυμα» (σιωνοφασιστική ανησυχία, φεύγουν τα άγρια έρχονται τα θυρία) τη στάση του Γάλλου πολιτικού και πρόσθεσε ότι «καλά έκανε και παραιτήθηκε. Ανέλαβε τις ευθύνες του».(Ο Ζοσπέν ανέλαβε τις ευθύνες του εσείς μετά το σκάνδαλο των 150.000 πληρωμένων Ρώσων που σας βγάλανε Πρωθυπουργό για τι δεν παραιτείστε;) Στο κείμενο που μοίρασε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού δεν περιέχεται μία φράση που μπορούσε και να δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις: «Πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι»,(ενδόμυχο σιωνοφασισιτκό ξέσπασμα) φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός, «ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ούτε ότι όλοι έχουν τις ίδιες απόψεις(δικαιώματα ενοεί). Δεν γίνεται να τηρεί ο κόσμος μια στάση χωρίς συνέπειες».
Με το που έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων για το τι ακριβώς υπονοούσε ο κ. Σημίτης, πρώτον, εκθειάζοντας την πράξη παραίτησης του Ζοσπέν και, δεύτερον, επισημαίνοντας τις ευθύνες των ψηφοφόρων.
Κυβερνητικά στελέχη συνέδεαν την τοποθέτηση Σημίτη με την αμφισβήτηση που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το πρόσωπό του, στην προοπτική ενός αρνητικού αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές. Κορυφαίος υπουργός, ο οποίος προφανώς δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις Σημίτη, χαρακτήριζε τη δήλωση «ατυχέστατη»,
(Φανέρωσε την προέλευσή του)διότι «δίνει πλέον επιτάχυνση στα σενάρια της μετασημίτη εποχής». Άναψαν τα τηλέφωνα, πορτοκαλί και άλλα.
Οι ερωτήσεις, μεταξύ των υπουργών, έδιναν και έπαιρναν: «Δηλαδή, προαναγγέλλει ότι θα παραιτηθεί σαν τον Ζοσπέν αν χάσει στις δημοτικές εκλογές»;
(Και γιατί όχι αμέσως, αφού αποδείχτηκε ότι είναι καλπονοθείας); Η αλήθεια φαίνεται πως είναι πιο πεζή. Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προαναγγείλει ουσιαστικά το πλαίσιο της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο, ώς τις δημοτικές εκλογές, διάστημα και γιατί όχι, πιο μακροπρόθεσμα, έως τις εθνικές εκλογές! Προειδοποίησε ουσιαστικά τι θα συμβεί σε σχέση με τον ίδιο και σε σχέση με τη χώρα. Το παιχνίδι άλλωστε με τα διλήμματα το ξέρει καλά, όπως το γνωρίζει και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο καλά. Για τον λόγο αυτό, ήδη προαναγγέλλεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ο κ. Σημίτης θα αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της «δημοκρατικής πανστρατιάς» που απαιτείται πλέον για τη χώρα και την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χθες απέδωσε ευθύνες «στις δυνάμεις της Αριστεράς»
(και η αριστερά είναι πορνευμένη)για το αποτέλεσμα.
Όπως είπε με λόγο αφαιρετικό,
(αυτά τα υπονοούμενα μας τρώνε) έτσι ώστε να μπορεί κανείς να «εφαρμόσει»τις αναφορές του και στα ελληνικά πράγματα, «οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν ευθύνη γιατί πολλές φορές παγιδεύτηκαν σε πολιτικές που επέτειναν τα φαινόμενα της σύγχυσης και της εξομοίωσης. Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να αντισταθούν στα φαινόμενα της συντηρητικής αναδίπλωσης, αλλά και να αποτελέσουν το ανάχωμα (για να γίνουν σωτήριες λέμβοι του αόρατου σιωνοφασισμού και το κάνουν στην ουσία, από αριστερά έγινε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία)στην όποια προσπάθεια ακραίων συντηρητικών δυνάμεων να στρέψουν την Ευρώπη σε επικίνδυνους προσανατολισμούς».
Πιο «καθαρός» ως προς αυτή την επιδίωξη, ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε: «Οι προοδευτικές και εκσυγχρονιστικές
(σιωνοφασιστικές) δυνάμεις του τόπου έχουν καθήκον να εμποδίσουν τη δεξιά παλινόρθωση και γι' αυτό το 2004 οι εκλογές και η νίκη της Κεντροαριστεράς αποτελούν εκ των πραγμάτων σταθμό τόσο για τη συνολική πορεία της χώρας όσο και για την ίδια την εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος». (κούνια που σε κούναγε αγράμματε δεν πας να μαζέψεις καλύτερα ραδίκια) Λεπτομέρεια: η δήλωση Σκανδαλίδη έγινε αμέσως μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη νωρίς χθες το πρωί. Το ίδιο ξεκάθαρος ήταν και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής: «Οι Γάλλοι ψηφοφόροι», είπε, «είμαι βέβαιος ότι το έχουν μετανιώσει. Όμως μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». (Είσαστε όλοι σας για λύπηση αλλά τι το θες, στο τέλος την πληρώνουμε εμείς).
(Κανείς δεν τόλμησε να πει ότι η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού σαν εικόνα της καταστροφής και του ολέθρου που σκορπάει η δολοφονική μηχανή του νεοφιλελευθερισμού του σιωνοφασιστικού οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης, μέσα από εκατοντάδες χιλιάδες ανεξέλεγκτα διαδίκτυα επηρέασε τους ξεπλυμένους εγκεφάλους των ψηφοφόρων).
Μάγειρας

ΤΑ ΝΕΑ , 23-04-2002, Σελ.: N07
Κωδικός άρθρου: A17320N072

 

 

Όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία
ο μετανάστης

κεντρική σελίδα

  ΑΡΧΕΙΟ