η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

 Σχετικά με την πρόταση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργίου Σούρλα που αφορά τον ναύαρχο Ε.Α. κ. Αντώνη Αντωνιάδη, επίτιμο αρχηγό Γ.Ε.Ν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Κύριε Σφακιανάκη, κατ' αρχήν σε πληροφορώ ότι χρησιμοποιώ τον ενικό και όχι τον πληθυντικό όταν απευθύνομαι σε ένα πρόσωπο τα οποία υπολήπτομαι, γιατί αυτό προβλέπουν οι κανόνες της ελληνικής γλώσσας και γιατί ο πληθυντικός θυμίζει τον θεοκρατικό και φεουδαρχικό μεσαίωνα και καθιερώθηκε γιατί οι υπήκοοι δεν έπρεπε να απευθύνονται άμεσα στους σάπιους «ευγενείς» (βλέπεις τότε δεν υπήρχαν πολίτες). Και τώρα επί του ανακύψαντος θέματος:

Κύριε Σφακιανάκη, παρά το γεγονός ότι η επιστολή του Στρατηγού ε.α. κυρίου Κων. Κωνσταντινίδη υπερκαλύπτει την απάντηση που ετοίμαζα να στείλω, εν τούτοις, κρίνω σκόπιμο να προσθέσω και τα εξής, ως ένα είδος διαμαρτυρίας, για τις τοποθετήσεις σου αναφορικά με τον ναύαρχο κύριο Αντωνιάδη και όχι μόνον:

1) Αναφέρεις ότι «Τον κατηγορώ για την απύθμενη υποκρισία του» δηλαδή, κατά την γνώμη σου, θα έπρεπε να κοινολογήσει τα πιστεύω του (τα οποία απηχούν γνήσια ελληνική ψυχή); Δεν καταλαβαίνεις ότι θα εδιώκετο, αφού το εβραιοχριστιανικό κατεστημένο θέλει «δικούς του» σε όλα τα καίρια πόστα; Δεν σου λέγει τίποτε το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που είναι απόστρατος προσπαθούν να τον μειώσουν από πολλές κατευθύνσεις; π.χ. ο κ. Σούρλας ζήτησε την αφαίρεση του τίτλου του, ορισμένα κανάλια, με την βοήθεια εβραιοχριστιανών τηλεπαρουσιαστών προσπάθησαν να τον ξεφτιλίσουν με ερωτήσεις αλλά και τοποθετήσεις που τον μειώνανε όχι μόνον ως ναύαρχο αλλά και ως άνθρωπο. Άλλως τε και η δική σου φράση «Τον κατηγορώ για την απύθμενη υποκρισία του» είναι μειωτική και προσβλητική γι' αυτόν.

2) Αναφέρεις ότι «τον λυπάμαι για την αυτοκαταπίεσή του να υπηρετεί το κατεστημένο, όταν το πιστεύω του δεν το άντεχε, εκτός αν είχε εντολή να το υπηρετεί, οπότε η υπακοή σε τέτοια εντολή ισοδυναμεί με ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας» και παραβλέπεις ότι υπηρετούσε την πατρίδα μας και όχι το κατεστημένο και αν χρειαζόταν να πολεμήσει τον εκτός συνόρων εχθρό θα το έκανε ευχαρίστως όχι για το κατεστημένο αλλά για την Ελλάδα. Επομένως για πια ΠΡΟΔΟΣΙΑ μιλάς; Προδότες είναι αυτοί οι οποίοι παράνομα απαλλάχθηκαν κατά καιρούς από την στράτευση και για τους οποίους απαγορεύτηκε να δημοσιευτούν τα ονόματα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρά το γεγονός ότι επεδίωξε την δημοσιοποίηση ακόμα και ο αρμόδιος υφυπουργός γιατί οι φυγόστρατοι ξεπερνούν τις 40.000 (δηλαδή πόσες μεραρχίες είναι;). Σ' αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και όλους τους κατά καιρούς ιερείς και καλογήρους που δεν έπιασαν όπλο λόγω της ιδιότητας τους και μην ξεχνάς ότι το βυζάντιο έπεσε στα χέρια των Τούρκων, όχι από έλλειψη ανδρείας των μαχητών του αλλά γιατί οι περισσότεροι νέοι ήταν καλόγεροι π.χ. πηγές αναφέρουν ότι τότε οι καλόγεροι μαζί με το ιερατείο αριθμούσαν περίπου 500.000 ενώ ο στρατός των Τούρκων δεν υπερέβαινε τις 140.000 και ο στρατός του Αυτοκράτορα δεν υπερέβαινε τις 13.000 όπου οι περισσότεροι ήταν ξένοι μισθοφόροι! ΑΝ ΟΙ 500.000 ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ. Και ερωτώ: ποίο ήταν η αιτία της συμφοράς; Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ιδρύθηκε και λειτουργεί, όπως έδειξε η λειτουργία της στο ρωμιοστάν, για να προστατεύει τους παραβάτες του νόμου από την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

3) Αναφέρεις ότι «Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να χτυπάμε το σαμάρι (τον εβραιοχριστιανισμό) αντί το γαϊδούρι (τον σιωνισμό) για να προχωρήσουμε γρηγορότερα.» και παραβλέπεις το γεγονός ότι ταυτίζονται. Σχετικά σου επισυνάπτω φωτογραφίες από το βιβλίο του Ιωαν. Χαραλαμπόπουλου με τίτλο «Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» (4 συνημμένο) και αποσπάσματα από τους δοξασμούς του Ισραήλ και της Σιών από το ιερατείο της Ορθοδοξίας (5 συνημμένο) και τις απόψεις του μεγάλου μας ποιητή Παλαμά για τους ρασοφόρους (6 συνημμένο). Το 5 συνημμένο σου το είχα ξαναστείλει αλλά φαίνεται ότι εθελοτυφλείς άλλως δεν εξηγείται η έκφραση «το σαμάρι (τον εβραιοχριστιανισμό) αντί το γαϊδούρι (τον σιωνισμό)» όταν το ιερατείο της ορθοδοξίας δοξολογεί την Σιών στις εκκλησίες και προσπαθεί να μας πείσει ότι πατέρες μας είναι οι πατέρες των Εβραίων!!!!

4) Αναφέρεις ότι «βρίσκετε υπό την κατοχή του πολύ χειρότερου ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ", αντί από το ένα από τα δημιουργήματά του που είναι και το εβραιοχριστιανικό (όπως εσφαλμένα το υποστηρίζετε)». Σχετικά επιμένω ότι πίσω από το «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ» που αναφέρεις βρίσκεται το ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και σε απόδειξη αυτού του ισχυρισμού μου σου υπενθυμίζω ότι ο κ. Κ. Καραμανλής (όπως είδαμε στις εφημερίδες) δέχθηκε να «ικανοποιήσει» όλες επιθυμίες του κ. ΧριστόΔουλου (κατά κόσμο Χρήστου Παρασκευαϊδη) όπως π.χ. α) να απαλλαγεί η «εκκλησία» από την φορολογία της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της και φόρτωσε το έλλειμμα εσόδων στις πλάτες του λαού με αύξηση του ΦΠΑ στο 19% και με νέους φόρους στις νέες κατοικίες (ως φαίνεται το «κεραμίδι» του λαού θα γίνει άπιαστο όνειρο), β) συμφώνησε να κτισθεί νέο συνοδικό Μέγαρο (δεν του φθάνει το υπάρχον αλλά θέλει μεγαλύτερο), νέος μητροπολιτικός ναός (δεν του φθάνει ο υπάρχον αλλά θέλει μεγαλύτερο) και φυσικά με χρήματα του πενομένου λαού τον οποίο θα στύβει συνεχώς για να αυξήσει τον πλούτο της «εκκλησίας», ενώ έκοψε σχεδόν όλες τις πιστώσεις για την αναστήλωση της Ακροπόλεως και τον ναό της απτέρου νίκης, ως φαίνεται, δεν θα τον ξαναδούμε ή θα ιδούμε στην θέση του κάποιο «εκκλησάκι» της ορθοδοξίας.

Κύριε Σφακιανάκη, παρακαλώ πολύ να ανακοινώσεις και σε μένα την απάντησή του στην ερώτηση του κυρίου Κωνσταντινίδη «Εσύ Στέλιο μου γιατί δεν έλεγες εκείνα τα πέτρινα χρόνια της συγκαλυμμένης μοναρχοφασιστικής χούντας του 50' του 60 ή και του 70' ότι είσαι δημοκρατικός?»

Μετά τιμής.
ΛΙΒΑΝΙΟΣ

 

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΚΥΡΙΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν είναι ελεύθερη χώρα, βρίσκεται υπό την κατοχή του εβραιχριστιανικού ιερατείου. Το ιερατείο για να έχει υπηκόους (και όχι πολίτες), όπως είναι φυσικό, επιβάλει την πλύση των εγκεφάλων των ελλήνων από νηπιακή ηλικία μέσω της παιδείας και του κρατικού εξαναγκασμού. Επιβάλει μέσω της παιδείας κατήχηση των ελλήνων ώστε να γίνουν φανατικοί ορθόδοξοι χριστιανοί -πρόβατα τα οποία να βρίσκονται μέσα στο «μαντρί» των «ποιμένων»-«ιεραρχών» της ορθοδοξίας. Τις εκφράσεις «ποιμένας», «ποιμαντική», «αρχιμανδρίτης» «πρόβατο απολωλός» κλπ θα τις γνωρίζεις από την ορολογία των ιεραρχών και των βιβλίων τους γι' αυτό και αυτοί οι «ποιμένες», σαν καλοί ποιμένες (δηλαδή τσοπάνηδες κατά την λαϊκή έκφραση), έχουν πατερίτσες δηλαδή γλίτσες μόνο που οι γκλίτσες τους είναι χρυσαφένιες ενώ των λοιπών τσοπάνηδων είναι ξύλινες.

ΚΥΡΙΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, Αναρωτήθηκες ποτέ πως απόκτησε αυτήν την τεράστια περιουσία η ορθοδοξία και γιατί είναι πλέον αφορολόγητη με νόμο που ψήφισε η βουλή; Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι αρχιποιμένες φορούν χρυσοκέντητες κελεμπίες με πολύτιμους λίθους και φορούν χρυσές μήτρες;;; αναρωτήθηκες ποτέ γιατί το ιερατείο δεν ενώνει την φωνή του με τον λαό για το θέμα της Μακεδονίας (οι «μακεδόνες» είναι ορθόδοξοι);; για το θέμα του τύμβου των σαλαμινομάχων (οι σαλαμινομάχοι ήταν έλληνες και όχι εβραίοι)

ΚΥΡΙΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, εγώ έχω βγει από το μαντρί και είμαι πια ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ελεύθερος από τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες της ορθοδοξίας, από την πτωματολατρεία της , την εικονολατρεία της (δηλαδή ειδωλολατρεία γιατί οι ζωγραφιές είναι είδωλα). Θεωρώ ως προγόνους μου τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Πυθαγόρα, τον Αριστοτέλη κλπ και όχι τον Αβραάμ, Ισαάκ, κλπ που προσπαθεί να μας πείσει το ιερατείο της ορθοδοξίας (αν δεν με πιστεύεις παρακολούθησε με προσοχή την γαμήλια «λειτουργία» για να δεις τι λέγουν!). Σου επισυνάπτω μερικούς από τους δοξασμούς του Ισραήλ από τους παπάδες: και τώρα πες μου σχετικά το ιερατείο είναι Έλληνες ή Ισραηλίτες (εβραίοι) με ελληνική υπηκοότητα;;;; Είμαι Έλληνας και σκέπτομαι με βάση τις παραδόσεις των αρχαίων μου προγόνων και όχι με βάση τις παραδόσεις των εβραίων προγόνων των ιεραρχών της ορθοδοξίας. Κατάφερα να βγω από το μαντρί όταν διάβασα με προσοχή αλλά και κριτικό πνεύμα την τις λεγόμενες παλαιά και καινή διαθήκη. Αν τις διαβάσεις και εσύ θα δεις ότι περιγράφουν μέσα γενοκτονίες, σφαγές αιχμαλώτων, απάτες, δεισιδαιμονίες, αρπαγές, αιμομιξίες και κυρίως μίσος κατά του ελληνισμού, οπότε είμαι σίγουρος ότι κι εσύ θα τις απορρίψεις και θα απελευθερωθείς (δηλαδή θα βγεις από το μαντρί) όπως συνέβη με εμένα.

ΚΥΡΙΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, σου προτείνω να διαβάσεις την εξής βιβλιογραφία:

ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΕΣ Νεοφύτου Βαμβα.
ΣΤΥΛ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ , Βυζάντιο, αυτοκράτορες, κλήρος και ελληνισμός. Έκδοση «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣΙΣ»
KARLHEINZ DESCHNER, Η εγκληματική ιστορία του χριστιανισμού, έκδοση «ΚΑΚΤΟΣ» σε 6 τόμους
ΓΕΩ. ΓΡΗΓΟΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗ, Βίοι αγίων έκδοση ΔΑΔΟΥΧΟΣ και άλλα βιβλία του ιδίου.
Μιχ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Αβραάμ ο μάγος και άλλα βιβλία του ιδίου
ΡΑΣΙΑ, Μια ιστορία αγάπης και άλλα βιβλία του ιδίου
Ιωαν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ: Η ιουδαιοχριστιανική συνωμοσία κατά του ελληνισμού, έκδοση «
ΠΟΛΛΩΝΙΟ ΦΩΣ»
Ιωαν. ΛΑΖΑΡΗ Η θαμμένη Ελλάδα Έκδοση ΔΑΥΛΟΣ. Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται οι περιπτώσεις που οι εβραιοχρστιανοί κατεδάφισαν τα ιερά των ελλήνων και έκτισαν πάνω εκκλησίες. Σου επισυνάπτω ένα σχετικό video όπου ο ΧριστόΔουλος ομολογεί την καταστροφή των ιερών των ελλήνων από τους χριστιανούς. Ακόμα και πρόσφατα κατεδάφισαν τον ναό της απτέρου νίκης στην Ακρόπολη!!! (συνημμένο 3).  Επίσης σου συνιστώ να επισκεφθείς τις εξής ιστοσελίδες:

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=2350

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=38

http://www.greatlie.com/

http://www.ysee.gr

ΚΥΡΙΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, Η πρόταση του α' αντιπροέδρου της βουλής να υποστεί διωγμούς ο κ. Αντωνιάδης ακόμα και μετά την αποστράτευσή του καταδεικνύει ότι το εβραιοχριστιανικό κατεστημένο δεν επιτρέπει να κατέχει ανωτάτη θέση πολίτης ο οποίος δεν είναι υπήκοος στο ιερατείο. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι στην Ελλάδα το καθεστώς είναι μια συγκεκαλυμμένη χριστιανική δικτατορία όπου το ιερατείο-χούντα διοικεί από το παρασκήνιο (όπως στην Τουρκία ο στρατός). Επομένως καλώς έπραξε ο κ. Αντωνιάδης και δεν εκδηλώθηκε όσο ήταν εν ενεργεία, θα τον απέλυαν αμέσως, ενώ τώρα, με το κύρος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ μιλάει σαν Έλληνας! Έτσι πρέπει να φέρονται όσοι έχουν επίγνωση της χούντας που μας κυβερνάει.

ΛΙΒΑΝΙΟΣ

 

From: S Sfakianakis [mailto:ssfak@tee.gr]
Sent: Friday, November 17, 2006 11:22 PM
To: livanios-owner@schizas.com
Subject: Re: [Livanios] ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ

Μία άλλη άποψη.
Υποκρισία του Αντωνιάδη επί τόσα χρόνια είναι απίστευτη.
Η ανακοίνωσή της στην αποστρατεία του φοβερή. ΔΕΝ τιμά τον άνθρωπο, θρησκευόμενο ή άθρησκο.

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)