η φωνή σου

η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

... αν κερδίσει αυτές τις εκλογές τότε θα ...
από την ΘΕΩΡΕΙΑ στην ΠΡΑΞΗ
Λιβάνιος Σχίζας, 30.09.2005

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ: Η ΝΔ προ των εκλογών του 2004 έλεγε ότι αν κερδίσει αυτές τις εκλογές τότε θα κάνει τόσες αλλαγές στο κράτος (που κατά την γνώμη του χώλαινε) και κυριολεκτικά θα το επανιδρύσει ώστε τίποτε να μην θυμίζει στον πολίτη το παλιό κακό παρελθόν του με το οποίο θα το παραλάμβανε. Οι πολίτες την πιστέψαμε, την ψηφίσαμε και παρέλαβε αυτό το κακό κράτος που θα έπρεπε να «επανιδρυθεί». Και επειδή ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη «επανίδρυση» περιμέναμε να δούμε «καλύτερες ημέρες» όπως είχε ειπεί και στο παρελθόν κάποιος άλλος λαοπλάνος πολιτικός (που ο μόνος που είδε καλύτερες ημέρες ήταν ο ίδιος και οι «κοντινοί» του).

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Η κυβέρνηση της ΝΔ επανιδρύει το κράτος ως εξής:

1) Με νόμο απήλλαξε την Εκκλησία (ορθοδοξία) από την φορολόγηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που διαθέτει και που κανένας δεν τολμάει να πει στον λαό πόση είναι και πως απέκτησε αυτήν την τεράστια περιουσία. Έτσι ο απλός πολίτης πληρώνει φόρους για τα έσοδα που έχει από όλα τα περιουσιακά του στοιχεία ενώ η ορθοδοξία απαλλάσσεται κατά παράβαση του συντάγματος που προβλέπει ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων! Η ορθοδοξία έχει τα δικαιώματα και ο λαός τις υποχρεώσεις στο επανιδρυμένο κράτος. Για να καλύψει το έλλειμμα που δημιουργείται στον κρατικό προϋπολογισμό (από αυτό και από άλλες σπατάλες) αυξάνει το ΦΠΑ σε 19%. Έτσι ο λαός καλείται να πληρώνει όχι μόνο τους παχυλούς μισθούς του ιερατείου της ορθοδοξίας αλλά και για το αφορολόγητο της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας της. Έτσι η ζάπλουτη ορθοδοξία θα γίνει πλουσιότερη και ο λαός φτωχότερος μέσα στα πλαίσια της «επανίδρυσης» του κράτους. [ΣΗΜΕΙΩΣΗ: πέραν αυτού έβαλε και άλλους φόρους π.χ.οικοδομές]

2) Προ ενός περίπου μηνός εισήγαγε στην βουλή νόμο με τον οποίο έδινε προίκα 5 εκατομμύρια ευρώ σε 64 πρώην βουλευτές, «θύματα» του ασυμβίβαστου. Τα χρήματα αυτά θα έβγαιναν από τις τσέπες του λαού και όχι από τις τσέπες αυτών που ψηφίζουν τους νόμους. Ο νόμος αυτός (προ της γενικής κατακραυγής από τον λαού) αποσύρθηκε αλλά οι μαέστροι της επανίδρυσης του κράτους ίσως να περιμένουν άλλη ευκαιρία. (στοιχεία από την εφημερίδα City Press της 13.5.2005). Κατά σύμπτωση 5 εκατομμύρια ευρώ «κόπηκαν» από τις προβλεπόμενες δαπάνες για την αναστήλωση του Παρθενώνος στην Ακρόπολη (ένα από τα μέτρα για την επανίδρυση του κράτους!). Διερωτώμαι: μήπως τα κόψανε από την αναστήλωση του Παρθενώνος στην Ακρόπολη για να τα δώσουν στους πρώην;;;; Και επειδή η κατάσταση του Παρθενώνα τώρα είναι χειρότερη από ότι ήταν προ της ενάρξεως των εργασιών αναστηλώσεως στο υπό επανίδρυση κράτος αναζητούν χρήματα «από ιδιώτες»!). Αλλά διερωτώμαι: γιατί δεν ζητούν να χρηματοδοτήσει την αναστήλωση η ορθοδοξία η οποία κατά τον μεσαίωνα κατέστρεψε όλα σχεδόν τα μνημεία του Ελληνικού πολιτισμού;;;
[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο νόμος αυτός, προ της γενικής κατακραυγής αποσύρθηκε] 

3) Παρά τις εξαγγελίες για επίσπευση της απονομής των συντάξεων στους δικαιούχους ο χρόνος απονομής είναι της τάξεως του ενός έτους και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι θα μειωθεί. Ήδη υπάρχουν αυτήν την στιγμή σε αναμονή περισσότεροι από 200.000 οι οποίοι δεν μπορούν να εργασθούν, εν αναμονή της απονομής της συντάξεώς τους γιατί παραιτήθηκαν από την εργασία τους ή διέκοψαν την εργασία τους, δεν έχουν έσοδα και η διαβίωσή τους γίνεται με δάνεια και ελεημοσύνες (;). Αυτό λέγεται κοινωνικό κράτος στο υπό επανίδρυση κράτος!

4) Με νόμο που ετοιμάζεται, προβλέπεται «εθελουσία» έξοδος 6000 υπαλλήλων του ΟΤΕ δηλαδή προβλέπεται χρηματοδοτήσει πρόωρης συνταξιοδότησης 6000 υπαλλήλων του ΟΤΕ, οι οποίοι θα πάρουν πριμ της τάξεως των 70000 ευρω. Αυτό μεταφραζόμενο σε χρήματα είναι περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία, όπως είναι φανερό θα βαρύνουν τον λαό στο επανιδρυμένο κράτος. Έτσι οι 6000 του ΟΤΕ θα γίνουν πλουσιότεροι και ο λαός φτωχότερος στο επανιδρυμένο κράτος της ΝΔ.

5) Η εφημερίδα ESPRFESSO, 15.5.2005 έγραφε: «η μαύρη λίστα με 44 τρανταχτά ονόματα που αν και κλήθηκαν να υπηρετήσουν την θητεία τους στον στρατό, κατάφεραν τελικά να μην καταταγούν». Στην συνέχεια αναφέρει ότι το αρμόδιο υπουργείο του επανιδρυμένου κράτους δεν επιτρέπει να δημοσιευτούν τα ονόματα αυτών των «ευγενών» νέων που δεν υπηρετήσαν την θητεία τους στο στρατό για να μην γίνει γνωστό αυτό και στεναχωρηθούν τα καημένα τα παιδιά! Και αυτό με βάσει τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Επιτέλους αυτός ο νόμος ποίους προστατεύει; Μήπως προστατεύει αυτούς που παρανομούν: Γιατί δεν τον καταργεί η ΝΔ αφού θέλει να επανιδρύσει το κράτος; Έτσι αυτοί οι «ευγενείς νέοι» περνούν καλά και διασκεδάζουν γιατί τα παιδιά του λαού ντύνονται το χακί και τους προστατεύουν. Ας είναι καλά ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων που στο επανιδρυμένο κράτος της ΝΔ έγινε ισχυρότερος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

6) Ιδρύει ΣΧΟΛΕΣ ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ. οι οποίες θα είναι πολύ χρήσιμες σε ένα μεσαιωνικής ταυτότητας θεοκρατικό χριστιανικό επανιδρυμένο κράτος.

7) Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΠΤΕΡΟΥ ΝΙΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ: Έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που ο Ναός της απτέρου νίκης στην Ακρόπολη κατεδαφίστηκε πλήρως και στην θέση του έμειναν οι σκαλωσιές. Κάποιος μου είπε ότι όλα τα μάρμαρα του ναού εστάλησαν εκτός Ελλάδος για "συντήρηση" και έκτοτε χάθηκαν!!! ΕΡΩΤΩ: α) Μήπως πουλήθηκαν;;; β) Μήπως στην θέση του κτισθεί χριστιανικό εκκλησάκι;;; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η θεωρεία περί επανίδρυσης του κράτους ήταν ευφυείς. Έφερε ψήφους στους εφευρέτες της. Εμείς όμως, οι νοήμονες πολίτες, τους περιμένουμε στην επόμενη εκλογικά αναμέτρηση και τότε θα τους στείλουμε στα ΚΑΠΗ με την μέθοδο της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Κυρίες και Κύριοι, ελπίζω να έχω την κατανόησή σας για τα μηνύματα που κατά και­ρούς σας στέλνω αν και πιθανότατα δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Το κάνω γιατί πι­στεύω ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης εκφράσεως των απόψεών μας και ενημερώσεως των συνανθρώπων μας επ’ αυτών πέραν των ΜΜΕ που μονοπωλούν αυτόν τον τομέα και ελέγχονται από τα κέντρα εξουσίας.

ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Livanios-bounces@schizas.com

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

   

Θερμοπύλες
Κ.Καβάφης 1903

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)