η φωνή σου

πρώτη σελίδα
           
η στήλη μας

   
Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com
 


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 
 
 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΛΣΠΗ

Ελληνική Γλώσσα 

Οργανισμός 
 διεθνοποίησης
 Ελληνικής Γλώσσας
ΟΔΕΓ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ 

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 Ελληνικό Θέατρο
Βούπερταλ
Griechisches Theater
Wuppertal

Αλέξανδρος ο Μέγας

Alexander der Grosse

 DIAGORAS

ΔΙΑΓΟΡΑΣ
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
 

 

 

Αντιρατσιστική Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη
Μάγειρας, 20.04.2009

Κατά το άνοιγμα της ομιλίας του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki Moon εκδήλωσε τη βαθιά του απογοήτευση για την αποχή πολλών κρατών από τη συνδιάσκεψη όπως: οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Ν. Ζηλανδία, αλλά και Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, και Πολωνία. Οι απανωτές και επίμονες προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier της Γερμανίας να πετύχει την ολοκληρωτική αποχή της ΕΕ απέτυχε. Ανοίγοντας έτσι, ακόμη ένα παραθυράκι στα ενδόμυχα της πολιτικής ψυχής της ΕΕ κατά πόσο αυτή είναι ενωμένη πολιτικά. Στην ουσία η ΕΕ δεν έχει πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα μέλη της που να της προκαλούν πολιτικά αδιέξοδα. Αλλά έχει ανθρώπους προωθημένους που υπακούνε στις εκάστοτε υποδείξεις των ΗΠΑ. Υποδείξεις που προέρχονται από μια πολιτική κλίκα που ελέγχεται από τον αόρατο «Σιωνισμό» και πολλές φορές, αν όχι πάντα, είναι κατά των συμφερόντων του ίδιου του αμερικανικού λαού. Έτσι η αποχή και το μποϊκοτάρισμα της Συνδιάσκεψης, από πλευράς των ΗΠΑ για το ρατσισμό στη Γενεύη, βάζει την αναγνωριστική σφραγίδα της παρούσας πολιτικής των ΗΠΑ όσο αφορά τα δικαιώματα των εθνών και του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη Γη. Ό,τι άλλαξε μεν το χρώμα του προέδρου, αλλά ο ρατσισμός παραμένει.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο αναγνώστης στη βάση τη απλής λογικής, αφού το αίτιο που προβάλλεται από πλευράς των απεχόντων είναι ένα και μοναδικό. «Ο φόβος επίθεσης κατά του Ισραήλ για καταπάτηση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η πιθανή του καταδίκη».

Φανερό είναι ότι ο «Σιωνισμός», αν όχι το Ισραήλ, θα δεχτεί τέτοια πυρά από την πλειοψηφία της Συνδιάσκεψης, όπου οι αντίπαλοι δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν χωρίς να εκτεθούν. Οπότε υπερασπιζόμενοι τα υποδεικνυόμενα συμφέροντα των σιωνιστών αναγκάζονται να μποϊκοτάρουν τη Συνδιάσκεψη με την απουσία τους.

Έτσι για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται ότι ο «Ναζισμός» ηττήθηκε από τον «Σιωνισμό» που είναι πιο επικίνδυνος για την ανθρωπότητα. Ο «Ναζισμός» είναι παρόν. Έχεις αντίπαλο μπροστά σου και τον καταπολεμάς. Ο «Σιωνισμός» είναι απρόσωπος και αόρατος. Είναι μαύρος Obama, είναι άσπρος,Steinmeier, είναι ιταλός, είναι αυστραλός, είναι ολλανδός, είναι πολωνός, είναι άφαντος.

Είναι μια ομάδα ανθρωπόμορφων όντων. Κρατάνε μια μαύρη τσαντούλα και γυρίζουν από μια μεγάλη Τράπεζα στη άλλη. Ελέγχουν με κεντρικά ανεξέλεγκτα κομπιούτερ την παγκόσμια κίνηση του Κεφαλαίου και προκαθορίζουν συνισταμένες πορείας στην παγκόσμια πολιτική.

Κινούνται με τη δύναμη της ακατέργαστης ύλης. Δεν έχουν καμία σχέση με το νόημα άνθρωπος, την κοινωνία, τον πολιτισμό του, τις αδυναμίες τα καθημερινά του προβλήματα. Είναι στείρα υλική δύναμη που καταστρέφει το νόημα άνθρωπος. Γι αυτό φοβάται ο «Σιωνισμός» την καταδίκη του στη Γενεύη. Γι αυτό απουσιάζει και δειλιάζει να δώσει το παρόν. Πολύ δε περισσότερο δεν είναι ο ισραηλινός λαός που είναι θύμα του «Σιωνισμού». Αφού δεν γνωρίζει κανείς ποιος βρίσκεται πίσω από τη δραστηριότητα της Hamas. Όπως δεν γνώριζε κανείς, και λείπει από την επίσημη Ιστορία, η συνεργασία των σιωνιστών, πίσω από το ολοκαύτωμα του ισραηλινού λαού, με τον Χίτλερ.

Αν αυτά είναι αντισημιτισμός: «έστω, γενέσθαι»

mageiras@metanastis.com

 

 

Όταν "κοιμάσαι" άλλος  γράφει ιστορία
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ' αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα...!
Μάγειρας

 Όποιος ελέγχει το παρόν,
ελέγχει και το παρελθόν.
 Όποιος ελέγχει το παρελθόν,
"καθορίζει"
το μέλλον
George Orwell

    Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
Ποτέ απ' το χρέος μη κινούντες.
Δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις.
Αλλά με λύπη κιόλας κι ευσπλαχνία.
Γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
Είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
Πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε.
Πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος.
Κ΄ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Κ.Καβάφης 1903

 

Το κείμενο εκφράζει την άποψη του συγγραφέα
κεντρική σελίδα

ΑΡΧΕΙΟ

Ούλε τε καί μάλα χαίρε, θεοί δέ τοι όλβια δοίεν
Νά είσαι καλά καί νά χαίρεσαι, οι θεοί δέ νά σού δίδουν ευτυχία. (Οδύσσεια Ω 402.)