η φωνή σου

η στήλη μας

Μετανάστης
Αδέσμευτο περιοδικό στο διαδίκτυο

Εκδίδεται από επιτροπή

metanastis@metanastis.com


Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου 

ΕΠΕΨ
Επιστολική Ψήφος

Λογοτεχνία της διασποράς  ΕΕΣΠΗ

Ελληνική Μουσική

Τέχνη & Πολιτισμός

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΜΑΥΡΑΚΟΚΚΙΝΑ

Ποίηση

Ενδιαφέροντες
Κόμβοι

Επιστολές

Αρχείο

 

 

Θέλουμε κοινή δράση με την Αριστερά
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

«Τα κόκκινα δικά μας τα μαύρα δικά τους, Τα κόκκινα χάνουν τα μαύρα κερδίζουν, βάλτε τώρα που γυρίζει»
Τη σκυτάλη από τον Κώστα Λαλιώτη παίρνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας (μην τον πιστεύετε δεν είναι σκυτάλη κουτάλα είναι. Η αριστερά θα κερνάει και οι λίγδες του ΠΑΣΟΚ θα πίνουν να μας συμπαθάν οι ανίδεοι ψηφοφόροι μιλάμε για λίγδες του ΠΑΣΟΚ) και προχωρεί σε νέο άνοιγμα προς την Αριστερά μιλώντας για «προγραμματική (στρατηγική )σύγκλιση και κοινή δράση(προς μάσαν και χάψαν) με τις ευρύτερες δυνάμεις (προκαλύψεως) της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς με στόχο τη δημιουργία ενός κοινωνικού πλειοψηφικού (Καπατσέ με στόχο να εξαφανίσει διαμαρτυρόμενους) ρεύματος».
Αποφεύγει ωστόσο ο υπουργός Τύπου να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου.
(Αμάν καρντάση αυτό μη το πιάνεις θα σου έρθει λεμοντούζου)
Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» παρεμβαίνει στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για τα περίφημα «φρουτάκια». Και προτείνει τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών να λειτουργούν μόνο στα καζίνα. (εννοείται τα κομματικά κέντρα)
Ως προς τα θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ, προαναγγέλλει ότι σύντομα θα αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο (και θα κάνουν όλοι μουρμού δεν θα μιλάει καμία ασύδοτη γλώσσα.) Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέσα στο 2002 θα έχουν δοθεί οι 6 άδειες σε σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ενώ μέχρι το τέλος της άνοιξης θα είναι έτοιμος ο κώδικας δεοντολογίας (και θα εκτελείται επί τόπου ο κάθε μουρλοθόδωρος και ξεχνάει ότι η τρέλα δεν πηγαίνει στα βουνά. Αν δεν ήταν κι αυτός ο λόξυγκας)
Πάντως εκείνο που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί είναι να σταματήσουν οι μετρήσεις τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων(και οι τσόντες των παραπλανητικών) ενημερωτικών εκπομπών. (κοίτα φίλε εκείνη η βλάμισσα πως με βλεφαρίζει) Όλοι οι ειδικοί που κάλεσε στο γραφείο του ο υπουργός Τύπου εκφράζουν την άποψη ότι αυτό είναι και τεχνικά δύσκολο και δεν θα λύσει και κανένα πρόβλημα.
Κύριε υπουργέ, αλλάζει το τοπίο στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα;
Σαφώς και αλλάζει
.(και θα αλλάζει) 'Αλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο(οι χαμένες μπίλιες). Ένα νέο τοπίο. Ένα τοπίο που καλύπτεται από το (μονόπτυχο, δίπτυχο,) τρίπτυχο νομιμότητα-διαφάνεια, (αφάνεια, κόντρα και πάτσι) ποιότητα. Ας μη γελιόμαστε, δεν είμαστε μάγοι και νεράιδες, (μήπως είστε συκιά:) ούτε μαγικά ραβδάκια έχουμε. (Ντρέπεται να πει μαύρες μαγικές κασόνες, εκείνες συγγενεύουν με την κάσσες, συνώνυμα: μαύρα ταμεία) Είναι ένας δρόμος δύσκολος, δύσβατος και ανηφορικός (ντυμένο σε προσέχουνε κι όλοι κοντά σου τρέχουνε ). Και θα περάσουμε από πολλές φ(ρ)άσεις.
Να σας ρωτήσω αυτό που συζητάει όλη η κοινωνία: Γιατί τώρα;
(Κάλιο αργά παρά ποτέ)
Θα έπρεπε να γίνει η επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, να γίνουν εκπομπές που να προκαλέσουν αναστάτωση στην κοινή γνώμη, για να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση;
Κάθε εμπόδιο για καλό, λέει ο λαός μας. Δεν είμαι από εκείνους τους πολιτικούς που κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και δεν παραδέχονται ότι τους ευαισθητοποίησε μια συγκεκριμένη κατάσταση. (καλέ αυτός μας στέλνει για κουβέρτες όχι κουρεύει τα αυγά μας)
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε προγραμματισμός. Και προγραμματισμός για τον νόμο υπήρχε και όλοι είχαμε στο μυαλό μας την ανάγκη των κωδίκων και είχαμε κάνει δουλειά για τις άδειες εδώ και αρκετά χρόνια.(Φάγαμε και τρώμε ακόμα-,δράση δημιουργία για πεπτική λειτουργία-κουραφέξαλα, της κούρβας τα μ...πανα)
Όλα αυτά τα είχατε στο συρτάρι, όμως, αρκετό καιρό;
Όχι, δεν τα είχαμε στο συρτάρι. (στην κωλότσεπη τα είχαμε) Όμως, η ευαισθησία που δημιουργήθηκε ύστερα από την απαράδεκτη επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ενδιαφέρον του λαού πάνω στο θέμα επιτάχυνε τις εξελίξεις. Και δεν είναι κακό ο πολιτικός να ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη που νιώθει ο πολίτης εκείνη τη στιγμή. (Και γιατί όλο, όλο μια φορά υπουργέ μου; Τις άλλες φορές το πετσάκι σας από τη μύτη καθαρίζετε;)
Μέχρι πότε θα έχουν δοθεί οι άδειες;
Εντός του 2002. Ο νόμος θα έρθει στη Βουλή έπειτα από ένα μήνα από σήμερα. Για τον κώδικα πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης θα είμαστε έτοιμοι για Προεδρικό Διάταγμα. Εντός του 2002 θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία χορήγησης αδειών. Και θα είναι έξι οι άδειες; (που είσαι μουρλοκατερίνα μου να αναλάβεις έργα δημόσια και δη πληροφορικής, να απαγορέψεις παράνομες χειρονομίες και δη εκείνες μέσα σε τσέπες του παντελονιού και να κάνεις γκανιότα σ' όλες τις χαρτοπαικτικές λέσχες των κομμάτων)
Για τις τηλεοράσεις εθνικής εμβέλειας, έξι, όπως ακριβώς είχαμε προκηρύξει. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι εκτός από αυτές θα υπάρχουν και δύο άδειες για συνδρομητική τηλεόραση.(απλά: συμπληρωματικοί λιγδιάρηδες)
Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολλή συζήτηση για τον βασικό μέτοχο. Γιατί 5% και όχι κάποιο άλλο ποσοστό;
Το 5% είναι ένα ποσοστό που, μέσα από μια γενικότερη τάση που υπήρχε και κατά τη διάρκεια (του γνωστού τραγουδιού «πέντε, πέντε δέκα..» και «τα πεντοχίλιαρα να ήταν πετσετάκια,..» απετέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της)συζήτησης του Συντάγματος για χαμηλό ποσοστό, πιστεύω ότι μπορεί να ισορροπήσει τις απόψεις. Γιατί; Διότι στην εμπορική νομοθεσία προβλέπεται ότι ένας μέτοχος με
5% έχει κάποια δικαιώματα πληροφόρησης και ας πούμε κάποια «παρέμβαση» στην επιχείρηση. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο ποσοστό που να μας έδινε μια νέα βάση.
(Και τα πέντε της ανοιχτής παλάμης τα ξέχασες υπουργέ μου;)
Η Νέα Δημοκρατία πάντως διαφωνεί.
Όχι. Η Ν.Δ. επιμένει για «μια μετοχή». (συμμετοχή στα κέρδη, οι άνθρωποι άρχισαν και βάζουν από το μισθό τους για να πληρώσουν τον καφέ)Νομίζω ότι ή δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να μάθει ή μαξιμαλίζει για να μη γίνει τίποτα. Θα έπρεπε να ξέρει το εξής παράδειγμα: Έχω στα χέρια μου μια επιστολή διοικητή δημόσιας επιχείρησης.(Εσύ να δεις τι έχω εγώ στα χέρια μου, «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» Τι λένε; Και τι δεν λένε όλα τα λένε. Αφού ήταν σοφοί οι άνθρωποι. Επί πλέον η τέχνη να κυβερνάει κανείς τις μάζες και τα άτομα χρησιμοποιώντας θεωρίες και επιτήδεια συνδυασμένες φρασεολογίες και πολλούς άλλους έξυπνους τρόπους, πράγματα που οι άλλοι δεν τα καταλαβαίνουν, αποτελεί μέρος της διοικητικής μεγαλοφυΐας, που αναπτύχθηκε μέσα στο επαναστατικό κίνημα το ΠΑΣΟΚ με παρατηρητικότητα, οργανωτικότητα, έτσι που να μην έχει ανατρεπτικούς αντιπάλους. Ποιος μπορεί να διανοηθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν γνώστης της δικτατορίας του 1967 και κρατούσε αμερικανικό χαρτί πορνοπρωθυπουργίας;.) Ο διοικητής αυτός -το όνομα του οποίου είναι στη διάθεσή σας αν χρειαστεί (έχω και στοιχεία)- μου λέει ότι «το ΕΣΡ δεν του δίνει πιστοποιητικό (τρέλας) που ζητείται και σήμερα με τον υπάρχοντα νόμο 2328».
Αυτό που ισχύει σήμερα. Τι έχει γίνει, λοιπόν; Εάν υιοθετήσουμε αυτό που λέει η Ν.Δ., θα μπορεί κάποια εκδοτική επιχείρηση που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο να αγοράζει μετοχές μιας οποιασδήποτε άλλης εταιρείας και ερήμην της, και ουσιαστικά να της απαγορεύει να συναλλάσσεται με το Δημόσιο...
«Πάλιωσε το σακάκι μου; Έχω ΕΥΡΩ θ' αγοράσω άλλο. Εγώ θα το πάρω από τα πεταμένα..»

Μάγειρας για τα κόκκινα
«ΤΑ ΝΕΑ , 18-02-2002 , Σελ.: N08

 

 

ΜΑΥΡΑ
ΚΟΚΚΙΝΑ

 

κεντρική σελίδα

  ΑΡΧΕΙΟ