ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

 Αδέσμευτο περιοδικό στο  διαδίκτυο 

Εκδίδεται από επιτροπή

: dialogos@t-online.de

  "METANASTIS"    
 Κι εσύ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου

Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ

www.metanastis.com


Εμείς το αραχάνθος τα σκορπίδια, οι διάττοντες, επιβήτορες στη ξένη γη, μέσα στο σκοτάδι της μέρας, στ’ αχνάρια του Διογένη, με τη βούληση μας, να θεμελιώσουμε την υποδομή του ελληνικού οράματος. Να βρούμε τη χαμένη μαςταυτότητα...!
Μάγειρας

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου ΕΠΕΨ 

Λογοτεχνία της διασποράς
Λογοτέχνες και φίλοι

Επιτρέπεται 
η αναδημοσίευση
 και μετάδοση των
ηλεκτρονικών σελίδων του
αρκεί ν' αναφέρεται 
τ' όνομά του

                                     

Όταν η ελευθερία ιστορικά γίνεται προσβολή

Η ΕΠΕΨ είναι η μόνη οργάνωση των εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων στο χώρο της ΕΕ και παλεύει σχεδόν μόνη της για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου δια επιστολής της Ελληνίδας και του Έλληνα ψηφοφόρου. Τον Απρίλιο του 2000 η ΕΠΕΨ έχει καταγγείλει το ελληνικό δημόσιο και περιμένει δικαστική απόφαση και σε αρνητική περίπτωση θα μεταφέρει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στα τελευταία τριάντα χρόνια αποκτήσαμε περισσότερα πολιτικά δικαιώματα στις χώρες τις τότε Δ. Ευρώπης και τη σημερινής ΕΕ παρά στην ίδια τη πατρίδα μας. Οι έννοιες «Ελληνίδα, Έλληνας, Πολιτικά Δικαιώματα», είναι για μας τους Έλληνες Ευρωπολίτες καλλωπιστικά επίθετα, και η έννοια, «ελευθερία» κοσμητικό επίθετο που βρίσκεται στο λεξικό. Το αίτημα μας αυτό δεν είναι φανταστικό, είναι καυτό και συγκεκριμένο κοινωνικό αίτημα. Να μην αφήσουμε την ιστορία στους δημαγωγούς, που κρύβονται πίσω από τη υποκριτική μάσκα κάποιων υποκρυφιστικών και υποκριτικών κανόνων ευγενείας. Μ΄ αυτό το πνεύμα, όταν στις 19.06.01 παρουσιάστηκαν στο Ντύσσελντορφ για να μας γανώσουν οι: Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Ντίνος Βρεττός, ο Ε΄ Αντιπροέδρος της Βουλής Παναγιώτης Κοσιώνης, οι Βουλευτές Ιωάννης Γιαννάκης, Αθανάσιος Κατσιγιάννης, και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η ΕΠΕΨ μοίρασε την παρακάτω ανακοίνωση.

Ο «βασιλιάς είναι γυμνός!»

Κύριοι, αντιπρόσωποι της Ελληνικής Βουλής
η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου» λυπάται για την παρουσία σας στο Ντύσσελντορφ με τη νοοτροπία αντιπροσώπων πολιτικού ενεχυροδανειστηρίου.
Οι αρνητικές εξελίξεις μέσα στο σημερινό κυβερνών κόμμα σας αναγκάζει να κάνετε πολιτικό ντεμπούτο σε μια προσπάθεια να παρουσιάσετε με την δυναμική της πολιτικής ρητορείας τα μαύρα, κόκκινα, με στόχο να επιπλεύσετε πάνω στη ναυαγοσωστική σανίδα της πολιτικής σας σωτηρίας. Κύριοι, είσαστε γυμνοί! Γυμνοί στο πνεύμα. Δεν έχετε περιεχόμενο. Ειδάλλως θα ντρεπόσασταν να κάνετε αυτή σας την παράτολμη εμφάνιση. Δεν έχετε τόση προσωπικότητα να σας θέσουμε ερωτήματα πλέον. Δεν είμαστε ποικίλων διαφορετικών και αντίζηλων πολιτικών ιδεολογιών και υπηρέτες κομματικών συμφερόντων. Αγωνιζόμαστε για την επιστολική ψήφο όλων των Ευρωελλήνων, αναφαίρετο πολιτικό δικαίωμα, και η μη παραχώρηση του ύψιστου αυτού καθήκοντος έχει ξεπεράσει τα νομικά της όρια και έχει γίνει θέμα υποσταθμισμένης πολιτικής ηθικής πλέον.
Είμαστε σώφρονες, συνετοί, πολιτικά παραμελημένοι ευρωπολίτες της μόνης χώρας της ΕΕ που δεν κάνει χρήση της «Επιστολικής Ψήφου».
Ν
αι, λείψαμε από την πατρίδα! Βρεθήκαμε όμως παρών στο καθήκον απέναντί της και αποτελούμε τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής της οντότητας. Προσφέραμε περισσότερα με την απουσία μας έξω, από ότι θα μπορούσαμε ίσως να προσφέρουμε με την παρουσία μας μέσα στη χώρα. Κι εσείς μας «ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ». Μας κρατάτε μακριά από τις κάλπες.

www.metanastis.de
e-Mail: metanastis@t-online.de        Φαξ: 0211 6999557
Η Επιτροπή                                          Duesseldorf, 19.06.01

Η Παραπάνω ανακοίνωση χαρακτηρίστηκε από τα αναφερόμενα πρόσωπα «προσβλητική». Και τους απαντάμε. Όταν ο Πικάσο ρωτήθηκε από τους Γερμανούς Nαζί γιατί ζωγράφισε τη «Γκουέρνικα» εκείνος απάντησε απορημένα. «Μα εσείς τη φτιάξατε εγώ μόνο τη ζωγράφισα». Αν εμείς έχουμε γίνει τόσο αγενείς, να το σκεφτούν οι αρμόδιοι της Ελληνικής Βουλής που μας καταντήσανε έτσι ρετάλια της κοινωνίας.
Κάτι που τελειώνει τη ζωή του και κάτι που αναπτύσσεται και πως ή πάλη σ΄ εκείνο που τελειώνει τη ζωή του και σ΄ εκείνο που αναπτύσσεται αποτελεί το εσωτερικό περιεχόμενο της πορείας της κοινωνικής εξέλιξης και της πορείας της μετατροπής των ποσοτικών αλλαγών σε ποιοτικές. Οι αντιθέσεις οδηγούν μπροστά! Χωρίς ταμπού λοιπόν με κοινωνική ευθύνη είπαμε τα «σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη»

Η Επιτροπή

ΕΠΕΨ                               ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ