Επιστολική Ψήφος


«Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου στη ΟΔΓ» α.Σ.
«Initiativkomitee Briefwahl fuer Griechen in der BRD» e.V.
40223 Duesseldorf,   Brunnenstr 18,   Tel: 0211-502547
-Ε Π ΕΨ-
c/o dialogos@t-online.de

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
- Α Ι Τ Η Μ Α  Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Ι Κ Η Σ  Ψ Η Φ Ο Υ  -

Προς την Ελληνική Πρεσβεία στη Βόννη στην Ομόσπονδη Γερμανία.             Βόννη  25.10.1998

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι  κύριοι,
σήμερα,  25 Οκτωβρίου 1998,  ήρθαμε  εδώ στη Βόννη, για  να διαμαρτυρηθούμε δημόσια, όσον αφορά  τη «στέρηση» του δικαιώματος της «Επιστολικής ψήφου» στον Έλληνα πολίτη από τις εκάστοτε μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις.
Εκατοντάδες χιλιάδες, Ελληνίδες και Έλληνες, αναπόσπαστο, κομμάτι του ελληνικού λαού, που εργαζόμαστε και ζούμε, στην Ομόσπονδη Γερμανία και σε ολόκληρη την ΕΕ, όσον αφορά το θέμα συμμετοχής μας στις εθνικές μας εκλογές,   είμαστε   οι πιο αδικημένοι.!
Και αυτό, επειδή, οι μεγάλες αποστάσεις, δεν μας το επιτρέπουν,  να παίρνουμε  μέρος στις εθνικές μας εκλογές και η καθυστέρηση  της διαδικασίας της «Επιστολικής Ψήφου»    ισοδυναμεί με  ντε φάκτο απαγόρευση.
Ενώ αυτό το δικαίωμα, το έχουν όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες και μέλη κράτη της ΕΕ, αλλά ακόμη και η νεοσύστατη Βοσνία-Ερζεγοβίνη!
Στις γερμανικές εθνικές εκλογές της 27.09.98 κανένας γερμανός πολίτης, δεν ακύρωσε την άδεια του  ή το ταξίδι του, εφόσον μπορούσε να εξασκήσει το υψηλό   αυτό κοινωνικό του καθήκον δια επιστολής!
Ο ενσωματωμένος ελληνικός κρατικός μηχανισμός στην ΕΕ, δεν  υστερεί οικονομικά, οργανωτικά, τεχνικά και νομικά, να εξισώσει τους έλληνες πολίτες με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της, ΕΕ, όσον αφορά την νομιμοποίηση της διαδικασίας της  «Επιστολικής Ψήφου».
Ο κάθε υπεύθυνος έλληνας πολιτικός, πρέπει να ντρέπεται, μπαίνοντας στο 21ο αιώνα, στην εποχή του Ιnternet και στα πρόθυρα των Ολυμπιακών Αγώνων στη Αθήνα, οι ψηφοφόροι του να μην έχουν το δικαίωμα, να κάνουν χρήση της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου. Από σήμερα και μέσα σε τρεις βδομάδες το  αργότερο,  να επιτραπεί στον ελληνικό λαό να ψηφίζει δια επιστολής.
Ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος και σκληρός αγώνας, τόσο, όσο είναι το μέγεθος της ανεπίτρεπτης αυθάδειας και αλαζονείας των πολιτικών κομμάτων. Ιδρύουμε, σε παγγερμανική κλίμακα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση «Επιτροπές Αγώνα»,  για τον σκοπό αυτό .
Θα ξεσκεπάσουμε όλα τα μασκαραλίκια, όλων μηδενός εξαιρουμένου και τις ευθύνες του  Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, που έβγαλε τις, Ελληνικές Κοινότητες, έξω από το κοινωνικό τους χώρο και στόχο, σε συνεργασία με εξωελλαδικές «Μαύρες τρύπες». Θα επεξηγήσουμε δημόσια, -γιατί, αυτές, οι απονεκρωμένες κοινότητες, τυφλά όργανα της εκάστοτε κομματικής προπαγάνδας, λαμποκοπούν σήμερα με την απουσία τους από τον κοινωνικό στίβο- Σήμερα όλη την ευθύνη τη φέρνει η παρούσα κυβέρνηση, γιατί αυτή βλέπουμε σήμερα μπροστά μας που λουφάζει. Από της 1.12.1998, και πέρα, οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, θα συνεχίζει να απαγορεύει στον έλληνα πολίτη, τη διαδικασία της «Επιστολικής Ψήφου», από μέρους μας θα πάψει πλέον να θεωρείται δημοκρατική. Θα την  καταγγείλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Θα μεταφέρουμε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο! Θα καλέσουμε   Έλληνες, προσωπικότητες, να  καταθέσουν.
Θα κινητοποιήσουμε τη Διεθνή Αμνηστία με την κατηγορία:«Περιορισμός και κατάχρηση  των εκλογικών  δικαιωμάτων και ελευθεριών του έλληνα πολίτη στη σύγχρονη κοινωνία»
Θα απευθυνθούμε σ΄ όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα και αρχηγούς χωρών, οργανώσεις και συνδικάτα, τον πνευματικό και πανεπιστημιακό χώρο, μέσα και έξω από την Ελλάδα. Να συμβάλουν με διαλέξεις και διαμαρτυρίες για την  ενημέρωση της  κοινής γνώμης.
Θα κινητοποιήσουμε τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο στο χώρο των απόδημων, ο οποίος έχει αντιληφτεί ότι χωρίς πολιτικό λόγο, το οικονομικό του μέλλον είναι αβέβαιο και θα πνιγεί στα γρανάζια της ανεξέλεγκτης κρατικής γραφειοκρατίας.
Θα αναλάβουμε πλατειά καμπάνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αποσαφήνιση του νοήματος των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα που δεν θα είναι καθόλου θετικό γι αυτούς που προσπαθούν να τους οργανώσουν.  Καθότι, αν γίνουν αυτοί στη χώρα του Έλληνα, στη χώρα που γεννήθηκαν και, μετά από 2500 χρόνια ο Έλληνας, δεν έχει ακόμη το δικαίωμα, να ψηφίζει  «ελεύθερα». Δεν  θα έχουν καμία σχέση με το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, τον άνθρωπο.  Καλά θα είναι τότε, να τους δώσουμε πίσω στην Ατλάντα, να τους  ξανακάνει η Coca Cola.
Εμείς, που ήρθαμε σήμερα εδώ, ανήκουμε στη κατηγορία του πολίτη, που σκέφτεται και δρα πρώτα κοινωνικά, πατριωτικά, πολιτικά και, μετά κομματικά. Ανάγει το μερικό στο γενικό και όχι το γενικό στο μερικό. Προφανώς, δεν έχουμε ιδιοτελή συμφέροντα. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ακράδαντα, ότι  η φωνή μας θα ακουστεί, στους απόδημους έλληνες πολίτες στο χώρο της ΕΕ, αλλά και στην ενδοχώρα και σ΄ ολόκληρη την ΕΕ. Το αίτημα μας είναι  δίκαιο, κοινωνικό, επίκαιρο και δεν επιδέχεται  καμία  καθυστέρηση.

Για την επιτροπή πρωτοβουλίας
Anestis Kelidis
Josefstr. 2
45473 Muelheim an der Ruhr
Tel. 0208/ 47 81 81
e-Mail: ikaros@t-online.de
 


ΕΠΕΨ                                        METANASTIS