Επιστολική Ψήφος


«Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου στη ΟΔΓ» α.Σ.
«Initiativkomitee Briefwahl fuer Griechen in der BRD» e.V.
40223 Duesseldorf,   Brunnenstr 18,   Tel: 0211-502547
-Ε Π ΕΨ-
c/o dialogos@t-online.de

 Duesseldorf 14.05.1999
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝ κ. Ν.   ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ:

Αξιότιμε κύριε Κωνσταντόπουλε,

η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικήςικής Ψήφου (ΕΠΕΨ) στην ΟΔΓ- αγωνίζεται για τη δόμηση όρων της συμμετοχής στις εθνικές  εκλογές των 600 περίπου χιλιάδων  Ελληνίδων και Ελλήνων ψηφοφόρων στο χώρο της ΕΕ, δια επιστολής.
Σήμερα που τα Βαλκάνια βάλλονται με το θανατηφόρο ωστικό κύμα των βομβών «ακριβείας» του ελεγχόμενου από τα σιωνοφασιστικά κέντρα ΝΑΤΟ.
Στην περίοδο που οι πολιτικοί ελέγχονται κατακόρυφα και συμπράττουν στην αναδόμηση του πολιτικού αναχρονισμού, η εξάσκηση του πολιτικού δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, αποτελεί το επιβεβλημένο ύψιστο καθήκον και δικαίωμα του κάθε πολίτη. Αν στις 13 Ιουνίου  γινόντουσαν διπλές εκλογές  χωρίς τη συμμετοχή μας, δεν θα ήταν πολιτικό έγκλημα; Ο ελληνισμός της ΕΕ αδημονεί και αγωνιά, καθότι δεν θα είναι μέτοχος και στις επόμενες εθνικές μας εκλογές.
Στο υπόμνημα που έδωσε η ΕΠΕΨ στις 25.10.98 στη πρεσβεία της Ελλάδας στη Βόννη, μέχρι σήμερα, δεν πήρε  απάντηση.
Η ΕΠΕΨ δεν συνταυτίζει τη σημερινή κυβέρνηση μ΄εκείνη των Συν/ρχών του1967.
Στο συγκεκριμένο όμως αυτό σημείο δεν βρίσκει καμία διαφορά από εκείνη
των Συν/χών του 1967.
-Και τότε δεν ψηφίζαμε και σήμερα δεν ψηφίζουμε-
Άλλωστε  η χρήση «Επιστολικής ψήφου», είναι στερημένο δικαίωμα ολόκληρου του
ελληνικού λαού, αφού υποφέρουν και μέσα στη χώρα: ανάπηροι, άρρωστοι, υπερήλικες-οι-, στην προσπάθεια τους  να πάνε προσωπικά να ψηφίσουν κι άλλοι δεν το κατορθώνουν. Ένας  μεγάλος αριθμός πολιτών βρίσκεται σε κίνηση, ταξιδεύει επαγγελματικά ή κάνει άδεια μέσα και έξω από τη χώρα και μένει αμέτοχος στη πολιτική ζωή.
Η ΕΠΕΨ αγωνίζεται να καλύψει αυτό  το θεσμικό κενό της σημερινής Ελληνικής Δημοκρατίας που φτάνει τα όρια της  κατάχρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ΕΠΕΨ καταγγέλλει την ανεξήγητη ανενεργή συμπεριφορά σας μέχρι σήμερα ως αρχηγού   του ΣΥΝ. Καταδικάζει την υπνηλία της Διακομματικής Επιτροπής  για του απόδημους. Δεν αναγνωρίζει την  διορισμένη από σκοτεινά κέντρα ηγεσία του εκτρώματος ΣΑΕ.  Ζητά τη δημοκρατική εκλογή της νέας του ηγεσίας με τη συμμετοχή όλων των ελληνικών οργανώσεων. Τη στιγμή  που ο ελληνικός λαός σύσσωμος βρίσκεται μέρα νύχτα στους δρόμους και αγωνίζεται παντοιοτρόπως να σταματήσει ο βαρβαρισμός στα Βαλκάνια.
Οι 147  «πρόεδροι» των  κοινοτήτων που αντιπροσωπεύουν τα 4% των Ελλήνων στο χώρο μας και μιλάνε παράνομα στο όνομα  όλων των Ελλήνων στην ΟΔΓ, λάμπουν με την απουσία τους από  τον αγωνιστικό στίβο στις κρίσιμες αυτές στιγμές.
Μένουν καθηλωμένοι κάτω από την  επήρεια  της τηλεκατευθυνόμενης ΟΕΚ με τον μισθωμένο από το ελληνικό κράτος  πρόεδρο τους στο Γενικό  Προξενείο  στο Ντύσσελντορφ. Κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες από τη μέρα που άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες να τους βγάλουμε από από τα εγκλωβισμένα τους γραφεία. Όχι μόνο δεν γρίκησαν,  αλλά μαζί με αγνώστου προέλευσης διπλωμάτες τορπίλισαν τις προσπάθειες μας να κινητοποιήσουμε κόσμο.

ο πρόεδρος                                                            για τον Τύπο:

          Αηδόνης Δονάτος Νικολάου                                            Ανέστης Κελίδης
                                                                                                   Τηλ. 0208/478181
                                                                                                   ikaros@t-online.de
 

ΕΠΕΨ                                        METANASTIS