Επιστολική Ψήφος


«Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου στη ΟΔΓ» α. Σ.
«Initiativkomitee Briefwahl fuer Griechen in der BRD» e.V.
40223 Duesseldorf,   Brunnenstr 18,   Tel: 0211-502547
-Ε Π ΕΨ-
c/o dialogos@t-online.de

Αγαπητοί συμπατριώτες

........  στις ιδιαίτερα κρίσιμες αλλά και ελπιδοφόρες για την πατρίδα μας στιγμές, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις Ευρωεκλογές, ιδιαίτερα από τους Έλληνες του εξωτερικού, είναι Εθνικό Χρέος. Καταγράφει την θέλησή μας για συστράτευση και συμμετοχή στην πορεία επίλυσης των προβλημάτων μας και αναγορεύει τον απόδημο Ελληνισμό σε αναπόσπαστο τμήμα του λαού μας, που διεκδικεί με την ψήφο του να συναποφασίσει για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και της Χώρας μας.
Αλεξ.Παπαδόπουλος
 Υπουργός Εσωτερικών
Δημόσιας Διοίκησης & και Αποκέντρωσης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρέμβαση
Και μπαίνει το ερώτημαι: Γιατί μας κάνει ο υπουργός μόνο στις Ευρωεκλογές αναπόσπαστο κομμάτι και στις Εθνικές Εκλογές οι 800.000 Ελληνίδες και Έλληνες στην Ε.Ε. δεν είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι. Είναι Εθνικό Χρέος να ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές και δεν είναι Εθνικό Χρέος η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις Βουλευτικές της πατρίδα μας;
Δηλαδή στις Ευρωεκλογές ήμαστε Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ και στις Βουλευτικές ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ;
Δεν έχουμε το δικαίωμα να συναποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και των σπιτιών μας; Το αίτημά μας ήταν και παραμένει να ψηφίζουμε δίχως διάκριση, τότε μόνο συναποφασίζουμε.

Διαμαντίδης Δημήτριος
Έλληνας Πολίτης στην Ε.Ε.
με ελληνική ταυτότητα,
διαβατήριο,
εκλογικό βιβλιάριο
και 28μηνη στρατιωτική θητεία
στη πατρίδα.
 


Υγ.
« Οι εκλογές αποτελούν κορυφαία λειτουργία  της δημοκρατίας και η πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει συνθήκες σύγχρονης οργάνωσης των εκλογών, δείχνοντας έτσι τον σεβασμό της προς τον πολίτη »

Τάδε έφη ο υπουργός εσωτερικών, δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης κ. Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη τύπου στις 08.10.1998 εν όψη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών στις 11.10.98 στην Ελλάδα.


Και 'συ λαέ βασανισμένε πληρώνεις την αδιαφορία σου.ΕΠΕΨ                                        METANASTIS