Επιστολική Ψήφος


«Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου στη ΟΔΓ» α.Σ.
«Initiativkomitee Briefwahl fuer Griechen in der BRD» e.V.
40223 Duesseldorf,   Brunnenstr 18,   Tel: 0211-502547
-Ε Π ΕΨ-
c/o dialogos@t-online.de

Δημόσιο υπόμνημα,
προς στην υφυπουργό Ανάπτυξης κυρία Άννα  Διαμαντοπούλου
κατά την επίσκεψή  της στην ΟΔΓ.  στις 07.Νοεμβρίου 1998
στο IHK-Dortmund

Αξιότιμη  κυρία, Α. Διαμαντοπούλου,
χαιρετίζουμε την παρουσία σας ανάμεσά μας με  πατριωτικό ενθουσιασμό. Είμαστε σίγουροι,  για να δοθούν δικαιότερες λύσεις, μέσα και έξω από την πατρίδα, στα κοινωνικά μας προβλήματα  οι επαφές και συζητήσεις είναι το κλειδί των λύσεων. Με το πνεύμα αυτό, αλλά στα πλαίσια του μεγάλου μέχρι σήμερα, ασυγχώρητα λιμνάζοντα στα κάποια πολιτικά έλη των όποιων κομμάτων «Δικαίώμα Ψήφου δια Επιστολής», σας απευθύνουμε αυτό το δημόσιο υπόμνημα. Δεν θέλουμε να σας καταστήσουμε προσωπικά υπεύθυνη για το συγκεκριμένο κοινωνικό  και πολιτικό μας αίτημα. Ούτε να παρέμβουμε στη σημερινή σας συγκεκριμένη προσπάθεια και αποστολή που μας αφορά άμεσα όλους μας.
Πλην όμως θέλουμε να  κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σαν πρώτη κοινή αγωνιστική φωνή των μεταναστών και όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σ΄ ολόκληρη την ΕΕ, δίνοντας τα σήματα μιας  νέας -άνευ λόγου- πολιτικής συγκρουσιακής περιόδου πάνω στο αίτημα αυτό της επιστολικής ψήφου που δεν είναι απλή και μόνο ψήφος.
 Αν δεν εισακουστούμε έγκαιρα! Η κίνηση αυτή, χωρίς να το θέλουμε, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα  στην παραπέρα οικονομική βελτίωση της χώρας μας στο χώρο της ΕΕ, αλλά και θα επηρεάσει  αρνητικά,  τον πολιτισμό μας. Θα θίξει χωρίς να το θέλουμε την ποιότητα και το νόημα των, Ολυμπιακών Αγώνων, που μετά από πολλές δεκαετίες και σε πολλή κρίσιμες περίοδες της ανθρώπινης  ιστορίας,  με επίκεντρο το χώρο που γεννήθηκαν , ανάβουν οι δαυλοί  του Βαλκανικού Πολέμου. Εμείς θα δώσουμε την αποφασιστική μάχη. Η φλόγα της Ολυμπιάδας που θα ανάψει  το 2004 στην Ολυμπιάδα να  λέει στην ανθρωπότητα: «Δεύτε λάβετε φως αληθινόν», το φως της ειρήνης. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον σε καμία κυβέρνηση, να αποκλείει με μια μολυβιά  εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες από τα πολιτικά τους δικαιώματα, του -εκλέγειν και εκλέγεσθαι- μπροστά σε ένα τέτοιο κοσμοϊστορικό γεγονός. Σήμερα εδώ δεν μιλάτε σε ακροατήριο «Ελλήνων» αλλά (Φιλ)ελλήνων. Διότι την κυβέρνηση την οποία αντιπροσωπεύετε δεν είναι κυβέρνηση δική μας. Διότι δεν μας επιτρέψατε, ούτε να την ψηφίσουμε, ούτε να την καταψηφίσουμε. Είμαστε παρατηρητές. Εμείς δεν περιμένουμε να δικαιολογηθείτε, γιατί όπως αναφέραμε, δεν σας θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνη. Χωρίς να απορρίπτουμε το διάλογο, λέμε: Ο διάλογος τελείωσε στο συγκεκριμένο θέμα. Εκείνο το «..υπάρχει συνταγματικό  εμπόδιο..» έχει φθαρεί και δεν πιάνει άλλο. Και όσον αφορά την τεχνική και οικονομική πλευρά, με πολύ υποβιβασμένη προσωπικότητα του μετανάστη σας παραπέμπουμε στην νεοσύστατη, Βοσνία Ερζεγοβίνη, που ψήφισε τον Σεπτέμβριο του 1998 δια επιστολής ο διασκορπισμένος  ανά την υφήλιο λαός της. Προφανώς δεν μας επιτρέπουν να ψηφίζουμε οι ολιγαρχίες των κομματικών συμφερόντων μηδενός εξαιρουμένου και αυτής της στρουθοκαμιλικής όποιας -αριστεράς- την ονοματίζουμε γιατί βγαίνει με φεγγάρια στο βήμα και κάνει πως πράγματι  ενδιαφέρεται. Τέρμα και γι αυτήν οι φαρισαϊκές εμφανίσεις. Ξέρουμε πολύ καλά τι ζητάμε, γιατί το ζητάμε και πότε το ζητάμε. Θέλουμε να αποκτήσουμε πολιτικό λόγο και να δώσουμε το παρών όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά να δώσουμε τον μεγάλο παρών στον αγώνα για την πατρίδα μας. Να αποφύγουμε τον οργανωμένο Βαλκανικό Πόλεμο από την ξένη ακρίδα, που προσπαθεί να μας περιπλέξει με τους γείτονες μας. Γιατί άμα  ξαναβρεί ο μετανάστης, την έντεχνα εξαφανισμένη του προσωπικότητα  και  βγεί  στους δρόμους της Ευρώπης, όπως βγήκε μετά  της 21 του Απρίλη του 1967 και βροντοφώναξε «..κάτω η δικτατορία της χούντας..».Να σηκώσει πάλι τα πανό με το σύνθημα  «Έξω η ξένη ακρίδα  από τα Βαλκάνια..»  «Έξω οι πολεμοκάπηλοι και η πολιτική μαφία των ναρκωτικών από τα Βαλκάνια»   Να περάσει το ανθρώπινο μήνυμα  με τη δάδα της Ολυμπιάδας  στα πανεπιστήμια, στα κόμματα, τα Συνδικάτα. Και να χυθεί το φως το, ανθρώπινο, στη αποκοιμισμένη  Ευρώπη της κατανάλωσης. Ο Αγώνας άναψε και θα χυθεί το φως. Αν τα πολιτικά κόμματα μας υποτιμήσουν θα αθροίσουν  « ά ν θ ρ α κ ε ς » .
 

        Ο Πρόεδρος της  Επιτροπής                                         Πληροφορίες για τον Τύπο,
    Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου                   Aνέστης Κελίδης,Τηλ.+Φαξ0208 478181,
        Αηδόνης  Δονάτος  Νικολάου                                        e-Mail:ikaros@-online.de


ΕΠΕΨ

                                    METANASTIS