METANASTIS

Περιοδικό στο διαδίκτυο                                           : dialogos@t-online.de 


«Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου στη ΟΔΓ» α. Σ.
«Initiativkomitee Briefwahl fuer Griechen in der BRD» e.V.
40223 Duesseldorf,         Brunnenstr 18,  Tel: 0211-502547

 Προς τα Πολιτικά Κόμματα της Ελληνικής Επικράτειας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

: Κύριο  Κώστα Καραμανλή

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

: Κυρία Αλέκα Παπαρήγα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

: Κύριο Νίκο Κωνσταντόπουλο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

: Κύριο Δημήτριο Τσοβόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

: Κύριο Αντώνη Σαμαρά 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ    :Υπουργείο Εσωτερικών

: Κυρία Βάσω Παπανδρέου

 Οκτώβριος 1999

 Θέμα:

 Συμμετοχή της Ελληνίδας και του Έλληνα στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές της Ελληνικής Δημοκρατίας με, «Επιστολική Ψήφο».

 

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες,

στις 25.10.98 Ελληνίδες και Έλληνες, που εργαζόμαστε και ζούμε στην ΟΔΓ κάναμε δημόσια διαμαρτυρία μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βόννη. Τη μέρα εκείνη δώσαμε υπόμνημα, το οποίο παρέλαβε ο γραμματέας της πρεσβείας κ. Ευάγγελος Σέκερης με  το συγκεκριμένο αίτημα, για τη συμμετοχή του ελληνισμού στο χώρο της ΕΕ στις βουλευτικές εκλογές, της Ελληνικής Δημοκρατίας, δια επιστολής. Mέχρι σήμερα δεν πήραμε καμία απάντηση. H αδιαφορία αυτή ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ για τους αρμόδιους, σ΄ ένα κράτος «δικαίου», που λειτουργεί με βάση κεκτημένων πολιτικών ελευθεριών της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική  δικαιοσύνη και το σεβασμό στον πολίτη.

Ταυτόχρονα αποδεικνύει την ανευθυνότητα και την έλλειψη πολιτικής ευθιξίας, επιβεβαιώνει τη φτώχεια της πνευματικής καλαισθησίας. Θίγει την πολιτισμική ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μειώνει το σεβασμό στο πρόσωπο του διαμαρτυρόμενου πολίτη και τον αποθαρρύνει να ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της βιοτικής του ποιότητας.

Εμείς, οι συνειδητοποιημένοι ευρωπολίτες Ελληνίδες και Έλληνες, έχοντας γνώση της κοινωνικής και πολιτικής μας ευθύνης, δεν πήγαμε στα σπίτια μας, όπως θα το επιθυμούσαν οι ανεύθυνοι και ιδρύσαμε την:

«Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου στην ΟΔΓ» α.Σ.

Η «Επιτροπή» έχει θέσει βασικό της στόχο, το κοινωνικοπολιτικό συμφέρον των ευρωπολιτών και κάνει πολύπλευρο αγώνα με στόχο να καθιερωθεί το εκλογικό δικαίωμα δια επιστολής, για όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες  ψηφοφόρους της ΕΕ. Αν δεν προλάβουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πριν τις Εθνικές Εκλογές και γίνουν αυτές χωρίς τη συμμετοχή μας: κανονικά πρέπει αυτές οι εκλογές να ακυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί με ευθύνη από αρμόδιους συνταγματολόγους

της χώρας και το γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά., δεν υπάρχει νομικό και συνταγματικό κόλλημα, έτσι που να εμποδίζει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ψηφοφόρους στο χώρο της ΕΕ, να εξασκούν το ύψιστο αυτό καθήκον του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» δια επιστολής.

Μολαταύτα από το σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, κύριο Κ. Σημίτη και τον τέως υπουργό Εξωτερικών κύριο Θ. Πάγκαλο, σε συνάντηση που είχαν μέλη της Επιτροπής μαζί τους, για το σχετικό θέμα, εισέπραξαν ένα δυναμικό ανεύθυνο όχι «εξουσίας.»! Η «Επιτροπή» διερωτάται από πού έχουν συγκεντρώσει οι κύριοι αυτοί τη δύναμη της εξουσίας; Ή μήπως ισχύει γι΄ αυτούς η αρχή «όσο λιγότεροι τόσο καλύτεροι»;

Ο σημερινός εκλογικός νόμος αποτελείται από εδάφια, πεπαλαιωμένης πολιτικής

κληρονομιάς που τα έχει ξεπεράσει η ίδια η ζωή. Π.χ.:

α-«...Ελληνίδες και Έλληνες, που δεν  μπορούν να πάρουν μέρος λόγο αποστάσεων στις Βουλευτικές Εκλογές, υποχρεούνται να προσκομίζουν δικαιολογητικά από τα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία» Πράγμα που δεν έχει συμβεί στα τελευταία 40 χρόνια ούτε μία φορά.στο χώρο της ΕΕ.

β- «..Σε Ελληνικά Προξενεία και Ελληνικές Πρεσβείες, δεν επιτρέπεται να γίνονται εκλογές». Πράγμα που δεν ισχύει πλέον, αφού ο ελληνισμός στην ΕΕ έχει ψηφίσει επανειλημμένα μέσα στους δημόσιους αυτούς χώρους, όσον αφορά τις Ευρωεκλογές και μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι χώροι ανά πάσα στιγμή και για τις εθνικές μας εκλογές.

γ- «...Μόνο εκείνοι οι πολίτες που παίρνουν ενεργό μέρος στη διαμόρφωση του πολιτικού  χάρτη της χώρας, δηλαδή εκείνοι που ζουν μέσα στη χώρα, έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν...».

Το εδάφιο αυτό δεν ισχύει πλέον, αφού κάθε φορά που γίνονται εθνικές εκλογές, με δέλεαρ του φθηνού εισιτηρίου, η ψηφοθηρία γνωρίζει τη μεγαλύτερη της άνθιση στο χώρο της ΕΕ.

Τα μεταφορικά μέσα διατίθενται με βάση τη λίστα που έχουν στα χέρια τους οι κομματικοί ινστρούκτορες και βασικά του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Αλλά και σε μια τέτοια περίπτωση, που το δημόσιο θα πλήρωνε τη μετακίνηση για όλους, τα έξοδα θα ήσαν τεράστια. Αλλά και πάλι λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να αφήσουν τις δουλειές τους στη Γερμανία, για να πάνε στην Ελλάδα να ψηφίσουν.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, που ζουν και εργάζονται στη Φρανκφούρτη ή στο Λονδίνο και κατάγονται από τις Σέρρες ή την Πάργα, νομικά και κοινωνικά, σήμερα, δεν διαφέρουν από εκείνους που κατάγονται από τους ίδιους Δήμους και που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα. Οι μεν πρώτοι, δεν «έχουν το δικαίωμα», να ψηφίζουν στις εθνικές μας εκλογές στον τόπο που κατοικούν, οι μεν δεύτεροι το μπορούν.

Η Επιτροπή μας, στα πλαίσια των προσπαθειών της, να μεταφέρει το μεγάλο αυτό κοινωνικοπολιτικό θέμα στο αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απευθύνεται σ΄ όλους τους αρχηγούς των σημερινών πολιτικών κομμάτων και ευελπιστεί την έγγραφη υπεύθυνη τοποθέτηση τους, ενώπιον των ευθυνών που φέρουν απέναντι στους ψηφοφόρους τους, για να προσκομιστούν οι θέσεις αυτές στο αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Από δεκαετίες, οι εργαζόμενες Ελληνίδες και οι εργαζόμενοι Έλληνες στο χώρο της ΕΕ, με μόνο την αποφασιστικότητα και τη θέλησή μας δώσαμε και δίνουμε σκληρή συνεχή μάχη.

Μάχη για την καλυτέρευση της ζωής μας και συμβάλουμε με πρακτικό έργο στην αναπτυξιακή διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και την εκλαΐκευση του πολιτισμού μας στο χώρο αυτό. Σήμερα και ιδιαίτερα μετά τη συνθήκη του Μάαστριχ, επιβάλλεται από τα ίδια τα πράγματα και είναι απολύτως απαραίτητη να εξασφαλιστεί η πιο συνειδητοποιημένη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, τόσο μέσα στα μέλη κράτη, αλλά και στην εκλογή του Ευρωκοινοβουλίου. Μόνο με αναπτυγμένο πολιτικό φρόνημα του ευρωπαίου πολίτη μπορούν να γίνουν σημαντικές ποιοτικές εξελίξεις στο μελλοντικό ευρωπαϊκό χώρο.

Και είναι επιτακτικό καθήκον, όχι μόνο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και ευθύνη των κομμάτων κάθε μέλους χώρας. Να αποκαταστήσουν την διασαλευθείσα εμπιστοσύνη των πολιτών, όπως αποδείχτηκε με την αποχή της πλειοψηφίας από τις τελευταίες ευρωεκλογές! Εκτός αν, οικειοθελώς κυβερνάνε κατ εντολή των «ιλλουμινάτι». Μας αποβλακώνουν και μας αλληθωρίζουν.

Εφαρμόζοντας την «Επιστολική Ψήφο» και παίρνοντας μέρος στις εθνικές μας εκλογές, συνειδητοποιούμε την κοινωνική μας ευθύνη. Συμβάλουμε  ενεργά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, όπως το απαιτούν οι δοσμένες συνθήκες. Επωμιζόμαστε πολιτική και κοινωνική ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν μέσα στη χώρα και στο χώρο της ΕΕ όπως, η ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, ρύπανση του περιβάλλοντος, επαγγελματική και κοινωνική εκπαίδευση που είναι βασικά προβλήματα της νεολαίας αλλά και την αμοιβαία ενσωμάτωση της χώρας μας στο συνεχώς ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο της ΕΕ. Περιμένουμε από μέρους σας χωρίς καθυστέρηση, ξεκάθαρες επεμβατικές πολιτικές ενέργειες. Να σπάσουμε το μεσαιωνικό λήθαργο που μας έχουν επιβάλλει «κάποιοι» μέσα και έξω από την Ελλάδα.. Έτσι μπαίνοντας στην νέα χιλιετία της πολιτισμικής και πολιτικής μας ιστορίας, να μην υπάρχουν Έλληνες «φιλέλληνες», αλλά πολίτες ίσης πολιτικής μεταχείρισης και ταυτόχρονα ευθύνης.

 

Μέλη της Επιτροπής

 

Ο πρόεδρος Αηδόνης Δονάτος Νικολάου        Ο αντιπρόεδρος Ανέστης Κελίδης

 

Ο γραμματέας Δημήτριος Διαμαντίδης            Ο ταμίας Λάμπρος Μπόλοσης

 

 

  Μάρτιος 2000

Ελληνίδες και Έλληνες ψηφοφόροι,

Στο παραπάνω μας γράμμα απάντησαν: Ο πρόεδρος, του Δημοκρατικού Κοινωνικού  Κινήματος, κ. Δ. Τσοβόλας και το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μας παρέπεμψε σε μια επιτροπή ΦΑΝΤΑΣΜΑ, διαπιστώνοντας στην πραγματικότητα την ανεπάρκεια του. Όλα τ΄ άλλα κόμματα: ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΠΟΛ.Α δεν απάντησαν. Στις 9 Απριλίου γίνονται εκλογές και οι πολιτικάντηδες βρίσκονται, επί το έργο το αμαρτωλό του προσηλυτισμού. Εμείς δεν απευθυνόμαστε πλέον ούτε σε κόμματα ούτε σε κομματάρχες. Σαν ώριμοι πολίτες σας καλούμε να τους κυνηγήσετε με τις λεμονόκουπες. Οποιαδήποτε άλλη ευγενικότερη συμπεριφορά θα ήταν κοινωνικό αδίκημα απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς σας. Αφήστε λίγο την πολιτική σας φαντασία στην εποχή του virtual reality και του Internet να αντιληφθείτε τον τρισδιάστατο πολιτικό χώρο που μας τον παρουσιάζουν επίπεδο.

Πως μπορεί να ανήκει οποιοσδήποτε πολίτης σε οποιοδήποτε κόμμα και να μιλάει γι’αυτό, αφού το ίδιο αυτό το κόμμα δεν τον επιτρέπει να ψηφίζει; Κι όμως δεν είναι λογοπαίγνιο ούτε οξύμωρο σχήμα. Κανένα κόμμα μηδενός εξαιρουμένου, δεν θέλει να μας έχει ψηφοφόρους, σαν πλειοψηφία. Επειδή δεν γνωρίζουν από νωρίτερα τι θα ψηφίσουμε. Επειδή δεν βρισκόμαστε στο χώρο του κομματικού τους ρουσφετιού. Οι ινστρούκτορες έρχονται παράνομα, γκαστερικά, να πάρουν τους ψήφους των φίλων τους και των μετρημένων μελών τους. Αφού ο σημερινός εκλογικός νόμος που ισχύει, όπως διαβάσατε, δεν επιτρέπει πολίτες που ζουν χρόνια μακριά από τη χώρα τους να παίρνουν μέρος στις εκλογές. Επομένως, οι επόμενες εκλογές είναι παράνομες και μπορούμε να τις καταγγείλουμε, αφού όλοι οι κομματικοί τσανακογλείφτες στο χώρο της ΕΕ θα πάνε να ψηφίσουν.

Η « ΕΠΕΨ» είναι κοινωφελής και μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που ιδρύθηκε με μοναδικό στόχο να πετύχει τη συμμετοχή μας στις εθνικές μας εκλογές δια επιστολής. Θα αγωνιστεί για την συνειδητοποίηση του μείζονος ελληνισμού μέσα και έξω από τη χώρα για το δικαίωμα συμμετοχής του σ΄αυτές δια επιστολής. Ιδιαίτερα του κομματιού του που ζει και εργάζεται στο χώρο της ΕΕ και μένει απομονωμένο από τα πολιτικά τεκταινόμενα μέσα στη χώρα και δεν μπορεί να προσφέρει τις χρήσιμες εμπειρίες του για το κοινό καλό της χώρας και του ελληνικού λαού και να υπερασπιστεί δραστικά τα δικαιώματα του μετανάστη.

Duesseldorf, 11.03.2000

 

Ο Πρόεδρος Αηδόνης Νικολάου                     Μάρτιος 2000,  για τον Τύπο

Α.Κελίδης: e-Mail: ikaros@t-online.de

Tel. 0208 478181, Fax. 0208 4449337

http://www.metanastis. de

 

 

ψηφοδέλτιό μου
 

 


ψηφοδελτιάκι μου                                                                                                 

 Ψηφοδελτιάρα μου                                                           

                                                                                 

                                                                               

 

                                                                                                                 

 

 

 

 

 

Οι Γερμανοί

μας κάνανε συμπολίτες.

Για τους γραικύλους

πολιτικάντηδες παραμένουμε

Gastarbeiter.

 

 


ΕΠΕΨ                                    METANASTIS