Φωνάζουν και γράφουν

Μια ομάδα καλοθελητών Ελλήνων απόδημων στην «Επαρχία» της Ενωμένης Ευρώπης Γερμανία, αποφάσισαν να φέρουν εις πέρας ένα βαρύ κοινωνικοπολιτικό έργο. Να αγωνιστούν για τη συμμετοχή της Ελληνίδας και του Έλληνα στις εκάστοτε Βουλευτικές Εκλογές με «Επιστολική Ψήφο»μέσα και έξω από τη χώρα. Δικαίωμα το οποίο αρνούνται οι μέχρι σήμερα αρμόδιοι πολιτικοί με άτοπες υπεκφυγές. Μετά από μια δημόσια διαδήλωση μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία στις 25.10.1998 στη Βόννη, με μέλη, από τους παρόντες στη διαδήλωση αυτή, ίδρυσαν για το σκοπό αυτό την «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου» Έκτοτε η Επιτροπή έχει αρχίσει ασταμάτητο αγώνα για την καθιέρωση της «Επιστολικής Ψήφου» σ΄ όλες τις κατευθύνσεις. Μοίρασε και μοιράζει ανακοινώσεις. Στέλνει διαμαρτυρίες και υπομνήματα σε πολιτικούς και κόμματα. Έκανε και κάνει προσωπικές συναντήσεις με αρμόδιους και υπεύθυνους. Αντιπροσωπεία της οποίας έχει συναντήσει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας. Αφού δεν εύρισκε ανταπόκριση από κανέναν. Στις 06.04.2000 η Επιτροπή κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας την εφαρμογή της «Επιστολικής Ψήφου». Τα μέσα ΜΜΕ απασχολήθηκαν εκτεταμένα με το όλο θέμα. Σήμερα η ¨Επιτροπή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να κάνει γνωστό στις Ελληνίδες και τους Έλληνες μέσα και έξω από την Ελλάδα την παρακάτω δημοσίευση της εφημερίδας « Καθημερινή» από της 16.07.2000.

«Δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος που επαναρχίζει τον Σεπτέμβριο με την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου. (υπογράμμιση δική μας). Σε συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη την περασμένη Τρίτη, με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη, του υπουργού Επικρατείας κ. Μ. Παπαϊωάννου, του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ.Γ. Παπαδημητρίου και του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κ. Ευαγγ. Βενιζέλου...»

Η επιτροπή καλεί σε επαγρύπνηση όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και να βοηθήσουν στη πράξη τις προσπάθειες της Επιτροπής.

Να μη μας παίξουν οποιαδήποτε κασκαρίκα οι πολιτικάντηδες έστω και τη τελευταία στιγμή να μας κρατήσουν μακριά κι από τις επόμενες εκλογές.

Οι απόδημες Ελληνίδες και οι απόδημοι Έλληνες της Ενωμένης Ευρώπης έχουν δικαίωμα ψήφου και πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να το εξασκήσουν.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστολικής Ψήφου

metanastis@t-online.de     Tel.(+49)0208-478181

 ΕΠΕΨ